reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia tak to o+12 to niezły stres ale mam nadzieje ze warto. ja dokształcajac sie na ksiażce schetlesa wierzyłam ze odstęp najwazniejszy ale piranha przytacza ze to nie działa. zresztą baby comp opiera się na metodzie O+. Moze coś w tym jest. Wogóle mamy fajnie ze teraz tyle rad jest co zrobic i jak i szanse na wybrana płeć sie zwiększyły . Bo dwa, trzy lata temu dziewczyny starały sie zrobic tylko odstęp.
Mam nadzieje ze wszystkie powpisujemy sie z pozytwnym wynikiem w tabelkę. wogóle gdy sie okaze ze te metody działają to będzie super ,tyle dziewczyn mogłoby spełnić swoje marzenie.
A z tymi testami to też nieźle, wez nie zgłupiej robiąc je. A ból jest bardzo dobrym wskaznikiem i u mnie był przeważnie w owulację bo następnego dnia był juz skok temperatury, który ja potwierdzał.

reklama
Polisia wiesz u mnie wczoraj były zaje fajne krechy ale dzisiaj juz nie robie bo nie mam testów. Zreszta to nic nie zmieni bo u mnie ciąża byłaby mozliwa gdyby owu była do 13 dc a tak jak teraz to i tak mi się ta cała wiedza z owu nie przyda.
Wiem jakie to dla Ciebie ważne... serio trzymam mocno kciuki

Ja miałam olejek sandałowy i lawenda z bergamotką. Piranha napisała że są polecane na dziewczynkę, tylko nie wiem jaki ma działanie -może chodzi o te jony?

oj , pomyslil mi sie olejek cedrowy z sandałowym;) dzieki za info;))))))

elmo Tobie też dzieki ;)

rety, przeraza mnie to co piszecie o tych testach owulacyjnych, ja chyba tego wszytskiego nie ogarnę jak juz zaczne sie starac.....

Ja miałam ten sylk, tylko kupiony na allegro Sylk naturalny lubrykant 50 ml Sylk naturalny lubrykant 50 ml - Apteka Internetowa Apo-Discounter. Apteka wysyłkowa z niskimi cenami
Ja stosowałam gynoflor od 6dc do owulacji jedną tabletkę godzinę przed stosunkiem

Dziekuje.
A ten silk jakie ma wogole dzialanie,bo powiem szczerze czytam ten watek chyba od srodka.Duzo na ten temat niema tylko ,ze dziewczyny stosowaly przed i po stosunku.

kevinka a kiedy u Ciebie owu występuje?

Ciezka sprawa,dlatego testy zakupione,i musze do gina zadzwonic zeby mnie podgladal jak to wyglada.Wszesniej mialam jakos 16 17 dc ale zaczelam brac tabletki.Jak juz pisalam nie zabezpieczajaco ale leczniczo bo mam problemy z hormonami meskimi i musialam brac na wyrownanie.Teraz jestem po 4 miesiecznej kuracji tabletkowej,wczesniej mialam przerwe 5 miesiecy i sie staralam o dzidzie w drugim miesiacu udalo sie zajsc w ciazy ale stracilam.
Niestety niemoge sobie pozwolic w moim przypadku na paro miesieczna obserwacje kiedy owu itd bo znow sie mi wszystko w organizmie pomiesza niestety endrokrynolog powiedziala dzialac odrazu!
Daltego dziewczyny mam zamiar sie zakwaszac zeby sprzyjac plemniczkom zenskim,uprawiac seks codziennie i zobaczymy co testy i gin stwierdzi do ktorego dnia?

Jak juz pisalam mam zamiar po kresie (dzis jest moj 6 dc i dalej juz malutko leci) zastosowac lactovaginal -jak myslicie ile dni i ile razy na dzien 1 czy 2 ?
Mam tez vitagin c i rephresh jak myslicie co lepsze?

A czy magnez z vitamina b brac?

Niejem ostatnio ziemniakow pomidorow omijam potas.

Mam kolezanke ktora z pomoca tego forum poczela coreczke majac nieregolarne cykle i 2 synkow.
Mam nadzieje ze i mnie sie uda.Tylko ciezko znalesc na tym forum znaczace dla mnie fakty bo tu wszystko jest jak juz dziewczyny zajda w ciazy to pisza o swoim samopoczuciu,jak juz urodza to o dzidziusiu i zakupach.Niemam nic przeciwko,ale jest poprostu ciezko znalesc wazne informacje dla mnie wiec tu was pytam :)

Kochane piszcie cokolwiek jakies rady ktore moga mi rowniez pomoc.

Ja trzymam za was wszystkie kciuki oby wam sie udalo jak najszybciej.

Dodam jak mam dwuch synow poczetych luty i koncowka kwietnia wiec moze jednak cos w tym jest ze w lato latwiej o coreczke :)

Ktoras dziewczyna pytala o psa lub kota ja cale zycie mialam psy bedac dzieckiem,wspaniale przyjaciele daja duzo radosci.
Tearaz gdy jestem na swoim jestem jak najbardziej za wychowywaniem sie dzieci ze zwierzetymi ale jednak pies to duzy obowiazek wiec mamy kota.Nasz egzmplaz jest wyjatkowy duzo ma z zachowania psa hehehe ,ale to jednak kot wiec ma swoje sciezki.Nocnego problemu niemamy bo mieszkamy na parterze i nas kot biega na dwor tam sie zalatwia i w nocy gdy chce buszowac wypuszczamy go.

A czy koty tez maja wplyw na pozytywne poczecie dziewczynki bo cos mi sie jakos miesza w glowie ze cos czytalam na ten temat??

A i przypomnialo mi sie jak to jest z ta limonka kiedy i ile i co ile ?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Krystianmartin no niby tak, ale mając wiedzę teraz lepiej poznajesz organizm i na kolejne cykle jak znalazł :)

Ewelin dzięki, mi sie marzy jakiś domowy monitoring :D

Witam Was kobietki
Byłam dziś u swojego lekarza rodzinnego i udało mi się go wyprosić o zrobienie badania progesteronu tylko zastanawia mnie jedno... lekarz kazał mi przyjść w 21 dniu cyklu a jeśli u mnie owulki jeszcze nie będzie do 21 dnia cyklu? czy przy nieregularnych cyklach nie bada się jakoś później progesteronu? w tym cyklu chyba była owulka w 31 dniu :-( nie wiem czy ten 21 dzień cyklu nie będzie za wcześnie na badanie progesteronu?
Polisia no widzisz czyli owulka dopiero teraz więc rozumiem że staranka dziś wieczorem???
Elmo życzę żeby mdłości za bardzo nie męczyły i szybko przeszły bo znam ten ból... dobrze że wypad do Zakopanego udany :tak: czekam na Twoje pierwsze usg i u Ciebie Ewelin też :-)
Antosia, Dorcia zobaczycie że za parę dni ujrzycie II piękne grube kreski :-)

Elle myślę, że załozył, że masz regularne cykle, z tego co pisała Pirania to właśnie kilka dni po ovu, więc myślę, że musisz iść po ovu zbadać progesteron.
A bierzesz bcoplex?
a ja nie, spasowałam, dzisiaj były zabezpieczone staranka, wymiękłam, stchórzyłam, nie wiem już kiedy ta ovu i po prostu zgłupiałam noooo....

Kevinka robiłabym na Twoim miejscu testy ovu, zakwaszanie suplementami też trochę trwa, dieta.
Magnez lepiej brać cytrynian wapnia z magnezem niż ten zwykły apteczny magnez z b6 a b6 brac w zestawie, bo b i b12 powinny być w równowadze

sylk to lubrykat naturalny, który zakwasza, dziewczyny stosują go przed by obnizyc ph sluzu.

a jak Wam mija wieczór, ja stchórzyłam :O będę czekać na kolejny cykl, bo przez to moje zamieszanie z ovu poddaję sie w tym.

lactovaginal to 10 szt, proponuję 2 razy dziennie 5 dni, vitagyn c już wtedy nie jest potrzebne ani rephresh, ale tak na serio to powinnaś sprawdzic jak na Ciebie wszystkie działają, bo niektórym dziewczynom podwyższaja ph!!!!

co do limonki to tampony nasączone sokiem z limonki z woda destylowana, 4 godziny po stosunku, ale moga wybić plemniki, więc niekoniecznie

reklama
Hej
Elmo uściski z samego rana. Ja samopoczucie?. Ile dni do wizyty? Ja za moment chłopców jadę zawieźć a potem do gin. Jak wrócę to napiszę co i jak.

Do góry