reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia no właśnie tak mi się wydawało że nie ma reguły że zawsze w 21 dniu cyklu bada się progesteron tylko chyba 7 dni po owulce :tak: mówiłam właśnie lekarzowi że mam nieregularne cykle ale nie pochwaliłam się oczywiście czemu :-D a b comlex biorę już ponad 2 miesiące. to mówisz że już nie zadziałaliście wczoraj? nie kusiło Cię żeby celować w 0+12? ciekawe przez co to całe zamieszanie z owulką... czasami człowiek się zamota przez te testy owulacyjne. w moim przypadku kreska testowa nie pojawia się jako pierwsza tylko kontrolna a testowa po jakiś 2-3minutach :-( ja wczoraj testowałam w końcu rephresh i sylk bo chyba wreszcie owulka była i mam bezpieczne dni i powiem że dobrze się spisały :-D obniżyły ph do 4,5 10min po stosunku i rano jak sprawdzałam też było 4,5. szkoda że to nie był już cykl starankowy ;-) teraz się tylko zastanawiam czy aplikować jeszcze ten tampon z limonką żeby czasami nie powybijać wszystkich żołnierzyków ;-)
Elmo ale Cię męczą ten mdłości :-( na samą myśl co mnie czeka aż mam dreszcze bo to najgorszy okres ciąży... ale w końcu miną i będziesz się mogła cieszyć synkiem w brzuszku, uwierz że on tam jest :tak:
Ewelin z tymi włosami na nogach to jakby widziała siebie w pierwszej ciąży ;-) już wtedy marzyłam o córce i dopatrywałam się wszelakich objawów na dziewczynkę... byłam zła że nie wymiotuję bo to podobno na dziewczynkę a jak sie okazuje wcale nie więc głowa o góry i na pewno w brzuszku mieszka córcia :-)
Antosia, Dorcia cierpliwości :-) wiem że łatwo się mówi ale poczekajcie na dzień w którym powinna przyjść @ i wtedy test bo mi nawet w dzień spodziewanej @ test wyszedł negatywny dopiero 2 dni po była wyraźna kreska więc jeszcze nic straconego ;-) a temperaturami nie ma się co czasami kierować bo widziałam różne dziwne wykresy po których była ciąża :tak:
Krystianmartin szkoda gadać z tymi lekarzami. oczywiście nie każdy jest taki ale część na pewno... tak jak mówi Elmo po wakacjach wrócisz do lekarza z małą fasolinką ;-)

reklama
Elmo mi na mdłości pomagało gryzienie migdała :) sprawdź.
A mój wykres? eeee bez komentarza, a tak serio to mysle, że pierwszy pozytywny test ovu nie było +, był jak zawsze, ale w kolejnych dniach był o wiele mocniejszy (zasługa bcomplex) tylko nie wiem dokładnie kiedy zrobił się mocny bo już nie testowałam.
Ogólnie klops. Czekam na kolejny cykl, ale przecież przy tak długich cyklach to dopiero za miesiąc znowu będą staranka.

Antosia ale niewiele w doł i dopiero 10 dpo, ja tam kciukam za Ciebie! :D

Dorcia dopóki nie ma @ to jest nadzieja :)

Krystiamartin a co to za gin? widze, że tak samo udany jak mój, lipa. Moim zdaniem to sciema, że plamienia od blizny?
i stwierdził to tak ze spokojem? straszna kicha. Beznadziejny lekarz, niestety prywatni wcale lepsi nie są :(

Elle korciło, ale w końcu stchórzyłam, nie wiemkiedy ta ovu, dzisiaj tempka nadal ani drgnie, a tak pieknie się zapowiadało. No nic. Za mc kolejna próba.
ja tampon z limonka jednak odpuszczam, troszke sie boję, brałam go w poprzednim cyklu i wybiłam wszystko najpewniej.
Ja za to musze sie powstrzymywać przed wciskanie lactovaginalu, w sumie gdzieś kiedys któras pisała, że nie jest wskazany po starankach, ale nie wiem czemu i gdzie.

Najgorsze jest czekanie, najpierw na kolejny cykl, potem na ovu, potem na testowanie, potem na usg, potem na płeć, potem na poród. Masakra.
Ja czekam na kolejny cykl, bo ten spisałam na straty bo już nie będzie staranek w tym.

Elle az mi ciarki przeszly, synek w brzuszku mowisz? :-) &&&&&& za Ciebie powodzenia kochana!
Polisia masz racje. Narzekamy narzekamy ale to czekanie marnuje nam tyle zycia no nie? Ja tez czekam... &&&& za Ciebie rowniez! Taki zwykły migdał co są na wage lub w paczkach?
Jeju jak mi niedobrze :-(

Polisia masz racje najgorsze to czekanie. Zamiast cieszyć się życiem codzinnych to myśli nakierowane tylko w jedna stronę.masakra
Elmo ja tez myśle ze u Ciebie synek. Ta sodę na kilogramy przecież nie dla urody brałaś, ale trzeba było pogonić chłopięce plemniki-prawda. Ja wiem ze u Ciebie chłopaczek.Ale rozumiem Cię, ciągłe zwątpienie jest nieodzownym elementem naszego pragnienia. Ale wiesz czasami tak sobie myślę: A dlaczego miałoby sie nam nie udać(oczywiście kilka godzin później płacze ze nie wyszło)ale rozumiesz mnie, podobno wiara czyni cuda dlatego musimy wierzyć.

Elmo ja tez jadłam zwykłe migdały-lepsze pakowane ( te na wagę lubią być przypleśniałe) Mnie lekarz kazał wcinać ale na zgagę !!!
I pamiętam jeszcze że jak miałam anemię to kisiłam czerwone buraki i piłam ( bez soli) ten kwas...stąd miałam nadkwasotę :(
Ale idealnie wyszłam z anemii !!!

Czesc :)
Krystianmartin no szkoda słów na tego lekarza, nie wiem czemu oni tacy... czy to wypalenie zawodowe czy co...?
Ewelin ja oddałam Ci wszystkie moje dziewczynkowe moce wiec masz babeczke w brzuszku I nie ma że to tamto :)
Elmo no u Ciebie to oczywiste że synek :) jak masz dola to sobie przypomnij te wszystkie rzeczy które zrobiłas I wowczas tak racjonalnie patrząc nie ma mocy by nie bylo z tego syna :) odnosnie mdlosci nie pomoge bo nigdy ich nie miałam ale tak jak dziewczyny pizza trzeba popróbować rózna sposoby a nuż coś na Ciebie bedzie dobrze dzialać no I mdlości nie o płci świadcza a o hormonach ciązowych, wiec u Ciebie dużo tych hormonów, wiec ciąza ładnie rosnie I tym sie pocieszaj a juz niebawem zobaczysz pierwsze zdjecie Malucha :)
Antosia Dorcia za wczegsnie test zrobiłyście, czasem pozytyw wychodzi w 12 dniu po owu, ale I to nie zawsze, wiec nie ma co spisywac cyklu na straty bo jeszcze wszystko może sie odmienić :) wiadomo chcialby sie już teraz wiedzieć, najlepiej wszystko łącznie z płcią, ale niestety trzeba cierpliwości I czasu na wszystko :)

za wszystkich trzymam kciuki I kibicuje &&&& pozdrawiam radosnie I usmiechu życze :*

Hej.

Widzę, że głównie dziewczyny starające się teraz lub w najbliższym czasie i zaciążone się udzielają no może oprócz maran atha:tak:. Ja na razie muszę trochę odpocząć od tematu planowania. Czasem sobie myśle, że mam dwóch pięknych synów i może wystarczy, a zaraz potem że jak nie spróbuję to będę żałowała. Albo ciągłe dylematy co z pracą. Ach już sama nie wiem czego chcę. Jakbym wpadkę zaliczyła to może i lepiej by było:-D. No cóż Wam kibicuję, sama szkolić się będę bo a nuż... i już nie moge się doczekać usg kiedy dziewczyny zobaczą płeć maleństwa. Oby była ta wymarzona.

Boże moje bejbi już 10 m-cy skończyło. Niedługo roczek i nie będzie już słodkim niemowlęciem;-).

Trzymajcie się. Pozdrawiam wszystkie.

Elmo :polisia i Dorcia mają rację z tymi migdałami, bo ja jak miałam mdłości to też mi pomogły, no i jeszcze kupiłam jakieś tabletki z imbirowe bo mi babeczka doradziła w aptece, ale obyłam się bez nich:tak:
Dziewczynki ale fajnie że z Wami to można wszystko przeżywać i tak miło pocieszacie. W domu nie miałabym odwagi wylać żali :tak:
Maran atha uwielbiam Twoje posty:tak:

reklama
dzien dobry wszystkim :)

ewelin i elmo powiem wam tak jako mama dwoch ciazy chlopiec i dziewczynka;p z nadia wlosy rosly mi szybko z colinem wolno teraz tez rosna szybko z nadia i teraz zero dolegliwosci czy czego kolwiek z colinem ciagle spiaca odrzucalo mnie na zapachy zwlaszcza miesa i mega mdlosci :) no i zgaga go konca ciazy;/ a przy colinie wilczy apetyt :) a teraz oprcz tego ze brzuch powoli widac to nie wiedzialabym ze jestem w ciazy;p

Do góry