reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam i ja z rana.
Krystianmartin u mnie kiepsko. Nie bede sie rozpisywac ale jest ciezko bleeeee, idzie sie pochlastac :-( Wizyta w czwartek. Daj koniecznie znac co u Ciebie po wizycie.

Milego dnia dziewczyny!

reklama
cześć dziewczyny
elmo tak źle u ciebie? Masz nudności czy wymioty. ja mam nudności ale wymiotów nie. Ogólnie nie jest źle. Czuje się tylko jakoś spowolniona.
krystian martin czekamy na wiadomości co powiedział lekarz.

Ewelin mdłosci mam okropne. Wczoraj to sie uplakalam na wieczór jak bóbr bo jak pomysle ze czeka mnie to samo co w pierwszej ciazy to juz mam dosyc. Dzis troszke lzej ale lepiej nie zapeszam. Czekasz juz na wizyte? Ja Ci powiem ze czekam z niecierpliowscia.
Polisia tempka widze nadal w dole ale juz jakby drgnela w góre. Ciekawe co sie to porobiło bo plus na tescie juz duzo wczesniej. Mozna zwariowac :/

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki:-)
U mnie niestety test negatywny a temperatura idzie w dół. No szkoda że się nie udało. Za trzy dni nowy cykl, ale ja już przestałam być na diecie, bo boję się ją stosować. Pogoda brzydka i chyba odzwierciedla mój dzisiejszy humor. Czekam od Was na lepsze wieści...
Dorcia, jak tam Twoje testowanie?

elmo szkoda że tak Cie męczą te mdłości. Powiem Ci ze ja też czekam z niecierpliwością. Chyba dopiero uwierzę w nią jak lekarz potwierdzi. U mnie nadal nikt nic nie wie o ciąży. Jak sobie pomysle o ich gadaniu to słabo mi się robi. I oczywiście pewnie będą obstawiać czy syn czy córka. Elmo myślisz ciągle o tym naszym staraniu czy już odpuściłaś.
antosia nie opuszczaj, jeszcze czekamy, póki @ nie ma wszystko możliwe.

Antosiu kochana, taki spadek to nie spadek, dzis dopiero 10 dpo, ja w tym dniu nie widzialam nawet cienia cienia pamietasz? Nie spisuj jeszcze tego cyklu na straty. Wiem ze nielatwo czekac i ze juz lapiesz dola ale wytrzymasz zobaczysz. Ciagle zaciskam &&&&& oby sie udalo!
Ja tez lapie dola, moje objawy sa takie same jak w pierwszej ciazy, mega intensywne mdlosci bez wymiotów i wiesz co to dla mnie oznacza? Moge zapomniec o synku
Ewelin powiem Ci ze przez te mdłosci to nie mam sily za bardzo myslec. Z trudem wytrzymuje 8 godz w pracy, potem byle do domu i zeby moc sie polozyc choc na chwile, zasnac i zeby minal dzien. Ale od razu przypomina mi sie pierwsza ciaza, wszystko tak samo :-( bede miec córke napewno.

Ostatnia edycja:
witam
Elmo objawy ciążowe nie mają nic wspólnego z płcią,
ja mam 3 chłopców, i 3 zupełnie inne ciąże, 1 ciąża super samopoczucie,
tak na prawde od początku do końca żadnych objawów ciążowych, zadnych samków
zapaców itp, 2 ciąża od 6 tyg do prawie 7 miesiąca non stop nudnosci 24 h na dobe,
na słodkie nawet nie mogłam popatrzec, nawet cukier na stole sie stał bo było mi jeszcze bardziej niedobrze,
Torecan czopek mnie ratował jak juz nie dawałam rady, a w 3 ciąży lekkie nudności może pare razy,
i słodkie mogłam jesc tonami, ptysie torty itp a normalnie tego nie lubie,
i w 2 ciąży byłam taka bez zycia powolna, a w 3 cały czas miałam tyle energii,
i w drugiej ciązy wszysty mi mówili ,ze dziewczyna na pewno po kształacie brzucha i jakiś innych rzeczach,
tak,że nawet jak ciąże są idntyczne to płcie moga byc inne i odwrotnie
dziewczyny na mdłości i wymioty w ciąży pomaga Torecan ale jest na recepte
Daria co u Ciebie? jak samopoczucie?

Ostatnia edycja:
Kate dzieki za pocieszenie. Staram sie nie nakrecac ale wiesz jak to jest. Dzieki za ten Torecan, pogadam z ginem w czwartek moze mi przepisze bo nie wiem jak dlugo tak pociagne :-(

Elmo ja myslam, ze padne non stop nie dobrze, nie wymiotowałam ale ciagłe nudności, jak Ci moge jeszcze poradzic,
to świeży imbir plaster do wody, zimne lody , i pepsi gazowane w szklanej butelce, chociaż 3 łyczki, mi to przynosiło
ulge na chwile, ale dobra i ta chwilka, Torecan jest niby na wymioty, ale mi gin mówił,ze na mdłości też i , że mam sie nie
męczyc tylko brac,
a tych wszystkich "przepowiedni" nie słuchaj, typy jak wygladzasz to bedzie chłopiec itd, albo jak masz zgage to rosną włosy, moje dzieci miały takie włosy, ze kucyki im mogłam robic a ja nigdy zgagi nie miałam, nawet nie wiem co to zgaga,
chyba jedyna "przyjemnosc "jaka mnie w 2 ciązy omineła, bo pamiętam, ze jeszcze przez jakis czas miałąm ślinotok

reklama
No właśnie zerknęłam na Wsze wykresy Elmo i Ewelin. Faktycznie testowałyście troszkę później niż ja...
Elmo co do objawów to ja przy dwóch ciążach miałam różne. Przy drugiej ciąży myślałam że to może na córeczkę, bo na samym początku kilka dni wymiotowałam i mdliło mnie do trzeciego miesiąca. Test ciążowy wyszedł mi wtedy dwa dni przed spodziewaną miesiączką. A przy pierwszym test wyszedł mi dopiero po tygodniu od terminu miesiączki i oprócz bólu, który wydawał mi się miesiączkowy to nic nie czułam.&&&&&&&
Ewelin cały czas wiem jak się czujesz i co przeżywasz bo sama też mam dwóch synów i decyzja o trzecim dziecku naprawdę była trudna. Za ciebie mocno trzymam &&&&&&&

Do góry