reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
Elmo smacznej herbatki, ja oczywiście w Twoim towarzystwie kawusia. Jak sama zauważyłaś pokićkany ten mój cykl. Ale co tam. Za to przeżycia z testem :-D. Życzę Ci aby szybko nadeszła 15 i lulu:tak:

reklama
Elmo smacznej herbatki ;)

Elle tak fakt, sobota, już poprawiłam we wpisie. Strasznie dużo wątpliwości, baaaardzo. PH znijałam profilaktycznie cały czas sylkiem, szczerze to nie wiem co z tą moja ovu, tempka nadal w nic. W tym miesiącu doszedł Bcomplex, on mi wszystko poprzestawiał (przesunięcie ovu w zasadzie o tydzien prawie!) i teraz nie wiem. Chyba zostało mi czekać w sumie tylko nawet nie wiem do kiedy czekać hehe. W ostatnich cyklach skok miałam super. no nic. Życzę Ci abyś w swoim starankowym cyklu jednak nie miała takich dylematów.

Miłego dnia dziewczyny, ja nie ogarniam, podziwiam wszystkie, które są w stanie zaplanować płeć i zazdroszczę wszystkim, które nieplanując mają wymarzoną płać.
Dzisiaj mam nędzny humor.

Polisia wiesz ja też miłam ładne skoki temp, a w tym cyklu... nie, no ale odstawiłam bromergon i piję zioła, może to jest przyczyna, sama nie wiem
Nie wiem jak poprawić Twój humor. Tulę Cie mocno i głowa do góry

Troszke nadrobilam.
Krystianmartin no ten Twoj test owu uderzyl mnie po oczach :szok: niezle! A powiedz mi, jak wyjedziesz na 2 miesiace to bedziesz do nas zagladac czy zamierzasz nas tez zostawic na cale wakacje???:-)
Mamakubulki kurde Antos juz ma prawie miesiac, ale czas leci. Niesamowite. Czy to mogla byc owulka hmmm nie mam pojecia, nie znam sie kompletnie jak porod karmienie itd ma sie do owulki. Jesli bylaby owulka to za niedlugo bylaby @, bedziesz widziec. A olejki sprzyjajace dziewczynkom to chyba pomaranczowy, grejfrutowy, cytrynowy, lawendowy. Dzieki ze pytasz o samopoczucie. Jest roznie ale nienajgorzej. Dzien zaczynam od chleba z masłem i wody mineralnej, na nic innego nie moge patrzec, pozniej jest lepiej. Moje ulubione perfumy to najwiekszy smród... oby to szybko minelo. Pozdrawiam i zycze zdrówka dla Ciebie i chlopców.
Antosia Dorcia na testy chyba jeszcze wczesnie. Nie mowie wam czekajcie cierpliwie bo ja sama myslalam ze zeswiruje z tego czekania. Ale test i to słaby wyszedl dopiero 12 dpo. Takze &&&&& &&&&&& dla was :-)

Dziewczyny jak tak czytam o tych wszystkich kombinacjach na dziewczynke to przyznaje łapię się za głowę. Zycze wam wszystkim duzo zdrowia cierpliwosci i wytrwałosci no i w efekcie oczywiscie wymarzonych córeczek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Elle i dla Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&& !!!

Witam tez nowe dziewczyny! :-)

Ewelin Daria a jak wasze samopoczucie? Ja juz czekam z niecierpliwoscia na czwartek i wizyte u gina. Chce zobaczyc ta mala kropke albo kropka ;-) i uslyszec ze wszystko jest dobrze bo zaczynam sie denerwowac. Przyznam ze przez te nudnosci narazie plec zeszla na drugi plan, oby mi szybko przeszlo, bleeeeee.

Ostatnia edycja:
Elmo z pewnościa będe pisac. Jak mogłabym nie iwedzieć co u Ciebie po pierwszej wizycie, pierwsze zdjęcia no coś Ty miało by mnie to ominąć.:szok: Potem bym nie nadrobiła. Lecę chłopaków zawieźć. Na razie.

Polisia zycze Ci abys szybko zaszla w ciaze i to z wymarzona córeczka. Wiem ze to planowanie jest baaaaardzoe ciezkie bo sama przez to przechodzilam. I wierz mi podchodzilam do tego bardzo emocjonalnie, naprawde strasznie. Bywalo ze nie spalam po nocach bo myslalam o tym planowaniu, o tym synku moim... cóz moge Ci powiedziec. Mysle ze moglabym Ci podac reke, chyba niewiele osób potrafiłoby zrozumiec co czuję kiedy widze matki które spaceruja z dzieciakami i widze parki, badz chlopców. Nie bede pisac po raz kolejny jak bardzo kocham moja córke i ze jest dla mnie calym swiatem i jak bardzo zle sie czuje z tym pragnieniem syna, mam wyrzuty sumienia z tego powodu ogromne. Teraz kiedy buzuja hormony te emocje raz sie nasilaja, raz slabna. Wiesz ile jeszcze trezba przejsc pojzniej jak juz jestes w ciazy ale nie znasz efektu swojego planowania? Pomysl o tym ;-) To jest takie trudne. Teraz troszke sie wyciszylam, musze myslec i modlic sie o to aby dzidzius byl zdrowy, ciaza prawidlowa. To jest najwazniejsze, wiem to a czasami zachowuje sie jakbym nie wiedziala :-) &&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie! Trzymaj sie, dasz rade!

Ostatnia edycja:
elmo normalnie jak Ciebie czytam to juz ja nie muszę nic pisać, nic doda nic ując do twoje wypowiedzi. Ja tez niby rozumiem ale wiem że pragnienie w sercu mam ogromne i chyba z nim nie wygram. Najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy- oczywiście ale jak sobie chociaż pomyślę ze może sie udało po tych naszych szaleństwach to od razu płaczę.
polisia tak to planowanie jest trudne iłatwo ocenic cykl po ale w czasie starań określić dokładnie czas i co kiedy zrobić jest ciężko.
Dorcia , Antosia trzymam kciuki, wykresy widzę ładne są. Dorcia nie załamuj się, póki @ nie ma czekamy.
kevinka, mama wczesniaka witam.
kevinka a kiedy u Ciebie owu występuje?
hej Maran
łobuziaka ta twoja córeczka.
krystian zajefajny test owu, wątpliwości niema.
elle u Ciebie niezłe namieszały te specyfiki w cyklu., ale widzę ze owu była.

dziewczyny z metoda o+12 patrzcie aby nie było rozciągliwego śluzu tylko już lepki i kremowy(najlepiej wyczuć ból jajników)
36 po pozytywnym to dobry czas. Wczesniej aneciak która tutaj na forum planował czy pisała to starała sie właśnie 36 po O i urodziła córeczkę (chociaż u niej planowany był chłopiec). zaraz wkleje wycinek z wypowiedzi skopiowanej
wyp 1.jpg

Załączniki

• wyp 1.jpg
    wyp 1.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Ale dziś się fatalnie czuję.Przez ten kaszel straciłam głos:no:Masakra.Nie wiem czy obejdzie się bez antybiotyku.
Elmo
w ciąży z synkiem, na początku nie mogłam nic innego jeść,tylko chleb,masło i woda.Nawet lodówki otworzyć nie mogłam , te zapachy ehhhhh....:szok:
Ewelin chętnie zobaczę tą wypowiedź :-) Ty też starałaś się po O?
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę słonecznego dnia :-)

Witajcie kobietki:)
Dorcia Twój wykres dzisiaj wygląda bardzo ładnie( co chwila tak zaglądałam z ciekawości) aż mam łezkę w oku ze wzruszenia:-D

reklama
witajcie dziewczyny!

o rety jak czytam o testach owulacyjnych to az mam ciarki na plecach, nigdy w życiu ich nie robilam, kupilam je i czekały sobie, az tu nagle nie wiadomo jakim cudem zaszlam w drugą ciążę, zanim zdążyłam sie przygotowac, ale jak Was czytam to uswiadamiam sobie, ze to nie jest takie proste, ciekawe, czy zdołam to ogarnac............ a co to za ziółka, które pijecie? skąd sie je bierze?

ale poki co jestem 4 tyg po porodzie, kilka dni temu mialam silne kłucie po lewej stronie, identyczne jak czasem miewałam przy owulce, myślicie, ze to mogło byc jajeczkowanie tak szybko po porodzie?????????????

Antosia Dorcia Krystianmartin
trzymam kciuki bardzo mocno!!!!!!!! ;)
elmo2 Daria, ewelin jak sie czujecie?
kevinka mamawczesniaka witajcie!piranha Andzia jak sie miewacie?

jakie olejki eteryczne moge kupic do nawilzacza powietrza, zeby ładnie pachniało i było na dziewczynke????????????
ktoś coś wie?

jesli ktos chcialby złapac niebieskie fluidki to proszę łapcie: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miłego wieczoru kochane babeczki ;)

Ja wlewałam do odkurzacza wodnego kilka kropel olejku sandałowego i ładnie pachniało w mieszkaniu. W dniach płodnych odkurzałam codziennie:-)

Do góry