reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Lukaa a na co piłaś te ziółka? bo ja teraz po @ zacznę brać agnus castus ( Piranha mi poleciła) na uregulowanie cykli i regularną owulkę.

reklama
Krysytianmartin, Elle - chyba lepsze te ziola Ojca Sroki. Ja z początku właśnie chciałam pić te ziola Sroki, ale jak byłam w tamtym cyklu na monicie u innego gina, to mnie nastraszył, że widzi zrosty na jajowodzie prawym , podejerzewa tez w lewym biodrze, a ja na pewno mam też zrosty na maciciy po cesarce, więc jak mi wtedy tak powiedzial to zmienilam na te zioła Ojca Klimuszki, bo one są tez na zrosty, ale i mialy być tez na pobudzenie jajników i ogólną regulację i tak wyregulowały, że pęchęrzyki mi wolno rosly jak na mnie, endometrium też duzo cieńsze, śluzu Ewcm praktycznie nie miałam w tym cyklu, no i ta druga kreska na teście owu bledsza od kontrolnej, masakra jakaś.
Dzisiaj czytalam na innym forum , że inna dziewczyna, też w czasie brania tych ziól też miała dużo cieńsze endometrium niż normalnie :baffled: Jutro jadę na monit, ale strasznie się boje co uslyszę. A tak chcialam ten cykl, aby był na tip top, już nawet chcialam wziasc ovitrell, jakby pęcherzyk nie chcial pęknąc i od owu brać duphaston, a tu duuuuuuuuuuupa pewnie z tego będzie, brrrrrrr, ale jestem zła.....

Elle- a ten agnus castus, to jest to samo co castagnus?

hej to już ostatni test owu po 2 minutach wyglądał tak:Zobacz załącznik 567812a po pięciu heheZobacz załącznik 567813
Myślicie, że to po ziołach? Ciekawe. To fajnie, chociaż nie ma problemu z interpretacja czy dodatni czy nie, ale juz w tym cyklu miałam testowa tego samego koloru co kontrolna, ale nie było skoku temp więc pewnie teraz mnie czeka owu.

Ostatnia edycja:
krystianmartin super, że w końcu doczekałaś się dodatniego testu owulacyjnego!!! należało Ci się:-);-):tak:
Lukaa a jeśli ja nie mam problemu z owulacją i wszystko w porządku z cytologią też powinnam brać te zioła?? wiadomo chcę zwiększyć szansę na córeczkę ale skoro od strony ginekologicznej wszystko u mnie ok to czy też powinnam? Dziękuję kochana za rady jak mam się leczyć Normalnie wzięłabym antybiotyk ale niestety jest "chłopczykowy".

Ostatnia edycja:
Lukaa tak castus agnus to coś podobnego do castagnusa tylko mocniejsze i oprócz wyregulowania cykli pomaga w zajściu w ciążę... a czy faktycznie to się okaże :-D dużo dziewczyn z forum in gender (które namiętnie podczytuję) brały to starając się o córkę więc może faktycznie trochę pomaga bo podobno castagnus także pomaga począć córkę chociaż wiadomo nie zawsze ;-)
Krystianmartin no test bardzo wyraźny :tak: to mówisz że wcześniej miałaś tylko cień kreski? ale zawsze po temperaturze mimo wszystko widać czy była owulka czy nie więc u Ciebie chyba teraz jest?
Mamakaja moim zdaniem nie musisz pić tych ziółek.

Mamakaja inhalacje z soli lub oleju eukaliptusowego, ogólnie to przerabane ja mecze się jeszcze...

dzièki za pamięć, ja chyba skopałam, jak jest śluz widnisty to wtedy ovu?
Usilowalam O+12 ale chyba wcelowalam w samo ovu wszystko się mi poprzestawiało ;( ehhhh

reklama
Do góry