reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo też wzięłam tą niższą. Co ma być to będzie. Ale fajnie, że jest z kim pogadać na te tematy. A zioła to do owu? Jeszcze dzisiaj łyknę, a jutro zobaczę temp.

reklama
czesc dziewczyny
elmo ja z chłocami mdłości nie miałam, byłam bardzo senna, naprawde bardzo i wydawało mi sie ze to norma w ciąży i miałam ochotę na słodycze(nie wem tylko czy to po rzuceniu palenia czy z powodu ciązy tak mnie do ptasiego mleczka ciągnęło). a teraz wieczorem siedze do poźna i luzik, tym bardziej ze remont mam i zasuwam jak motorek. Elmo zakopane mówiesz - z całego serca udanego wypoczynku.
A wiesz tak myślę 13-tego miałyśmy poczatek cyklu , rok 2013, ty jeszcze owulka 13-tego i tak myślę że może te trzynastki przyniosą nam szczęście. Dla mnie zawsze 13-tka była szczęśliwa i mam nadzieje ze teraz tez będzie i ze to jest znak.

matik rozwaliłaś mnie ta waginą. ja jej ostatnio nie oglądałam.

mysiulka wiem stres z planowaniem innych sie udziela, ja tak bardzo przezywałam starania beaty78 ona starała sie dwa lata temu. pamiętam że przezywałam to jak telenowelę, codziinie komp i śledzenie co sie dzieje.

Luka z tymi pozytywanmi jest różnie, czasami troche się wody napijesz i juz się zmieni kolor kreski na teście, ja zawsze patrzyłam kiedy jest prawie taka sama, bo podobno pierwszy pozytyw się liczy a spadek tempki mówił mi ze zbliża się owu. I Luka trzymam kciuki.

krystian te twoje plamienia są niepokojące. tak jak radzi elmo przed wyjazdem udaj się do lekarza.

polisa i jak tam u Ciebie?była ta owulka?

Witajcie dziewczynki :)
Elmo udanego wyjazdu życzę,
Ewelin mam nadzieje że u Ciebie też już lepiej
Co do warg u mnie były fioletowe w ciąży
Ja za dwa i pół tygodnia idę do gina, może cos będzie widać jakąś owulację czy coś, mam nadzieję że mi nie powie że moje jajniki idą na emeryturę ;)
A za trzy tygodnie wyjeżdżamy na chorwację, nie mogę się doczekać :)
Miłego piąteczku wszystkim ale gorąco ...

elmo ja mialam mdlosci z colinem ;/ a zawsze mowili ze to na corke :) a przy nadii nie milam mdlosci :)(przy nadii zero jakich kolwiek objawów) no i okropna sennosc przy colinie gdybym mogla to bym spala na stojąco a u mnie to bylo dziwne bo ja nigdy nawet w dzien nie spie;/ a i przy colinie bardzo sie meczylam jak jakas stara babcia;/

Daria a teraz dolega Ci cos czy nic?
Krystianmartin czy ziola do owu to nie wiem :baffled: Bedziesz widziec jutro jaka ta tempka bedzie, okaze sie czy byla owu czy bedzie. Pewnie ze dobrze ze mamy siebie :tak:
Ewelin ja nawet na pierwsza wizyte umawialam sie 13 czerwca :-D heh zbieg okolicznosci, oby okazal sie szczesliwy. Super ze nie masz mdlosci ani sennosci. Ja sie tylko modle zebym miala te mdlosci tylko poranne bo z Zuza mialam caly dzien :szok: zalamac sie szlo naprawde i to do 19 tygodnia!
Maggie gdzie tam jaka emerytura co Ty gadasz, bedziesz miala owulke i to z dwóch jajników na raz :tak:

cześc :)
Krystianmartin no oby Ci sie wszystko to unormowało jakos do tego wyjazdu co bys wróciła już z fasolką pod sercem:):) ściskam Cie mocno I dużo dobrych mysli życze :)
Elmo Ewelin ja 2 babki urodziłam I nie miałam z żadną mdlości... raz zwymiotowałam jak w autobusie podmiejskim wracałam ze szpitala z wizyty I już głodna byłam a ja mam tak nawet bez ciązy, że jak na głodnego jeżdże w autobusie to mnie wymioty męczą ;) senna nie byłam w ogóle a nawet potrafiłam w ciazy z Alą siedzieć do późna po nocy Adam już spała a ja mogłam I do 3 siedzieć. pryszczy nie miałam, nic - poprostu brzuch mi rósł ;) z Ala to dopiero od 6 miesiąca było go widać z Maja już od 4 I tyle u mnie było ;)

Antosia co tam u Ciebie pisz

polisia lukaa zdrówka zycze I owulacji

za wszystkich trzymam kciuki &&&&&& I pozdrawiam serdecznie :)

Witam Was kobietki :-)
widzę że aktywnie cały czas piszecie i jak tu Was nadgonić ;-)
Elmo mówisz że mdłości się zaczęły... chyba nie ma nic gorszego w ciąży jak mdłości i wymioty :-( oby szybko minęły bo można się zamęczyć. ja z synkiem miałam lekkie mdłości właśnie rano ale na szczęście senna nie byłam. jak widać każda miała inne objawy. na pewno wypoczniesz w Zakopanym :-)
Mamakaja spokojnie możesz jeszcze kupić B 100 oraz progesteron :tak: mój plan jest bardzo podobny tylko że ja zamierzam stosować od @ vitagyn c a przed starankami repheresh i sylk, natomiast po tampon z limonką na noc ;-)
Dorcia wykres bardzo ładny więc liczę że niedługo pochwalisz się II :-) cały czas mam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Maggie sprawdz od razu jak się skończy @ jakie masz ph, jak też 4,5 to super ;-)
84Misia zazdroszczę tak krótkiego cyklu. przynajmniej możesz już się szykować do staranek :tak: długo już bierzesz B 100? udanego urlopu życzę :tak: ja pewnie gdybym nie miała zamieszania z tabletkami to byłabym tez juz podczas @ albo po :wściekła/y: a tak to ovufriend dopiero mi owulkę parę dni temu wykrył, czy to możliwe???
Antosiu a Ty jak tam? kiedy zamierzasz testować?

maggi u mnie juz troche lepiej, biore antybiotyk, robię inhalacje i widzę poprawę. Ja tez wyjezdzam na chorwacje za dwa tygodnie dokładnie 4 lipca wdo ZADARU . nie moge sie już doczekać. I mam nadzieje że cycyki mi się w nowy strój zmieszczą.
elmo to tak myslę ze musimy się na USG umawiać na 13-tą, haha
elle ale twój cykl długi, czy to po tych specyfikach, czy tak masz normalnie?
maran wreszcie jestes, gdzie się podziewałaś. Ja teraz czuje sie rewelacyjnie i mam nadzieje że to dobra wróżba. Wszyscy tylko mówią że jakas smutna chodze, a ja po prostu taka zamyślona jestem i pytam się w myślących "czy sie udało". Przesyłaj mi jak najwięcej różowych fluidów bo jako mam dwójki dziewczynek masz ich najwięcej.:-)

Ewelin no pewnie, ze sie udało zobaczysz :tak: a ja przesyłam Ci cała moją dziewczynkową moc bezzwrotnie bo ja juz żadnych wiecej dziewczynek nie planuje I planowac juz nie bedę :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A bylismy w ubiegłym tygodniu na kilka dni w Sligo I okolicach to u nas tu od strony oceanu fajne widoki I ogólnie cos innego niż dom... wiadomo z moimi marudami nie da sie wypocząc, ale choc otoczenie zmieniliśmy na kilka dni do tego dziewczynki poszalały w basenie, troche na plazy bo pogoda dopisała, choc tu plaże nie są jakos szczególnie piaszczyste tylko kamieniste no I widoki super bo gory I ocean razem :) no ale od wczoraj mąz już w pracy a ja w domu z dzieciakami... powrót do rzeczywistości ;)

Elle no oby szybko Ci sie cykl unormował I co byś mogła spokojnie starania zacząć &&&&& :)

reklama
Ewelin ja też myślę że nosisz pod serduszkiem córeczkę :tak: ale doskonale rozumiem Twoje obawy i pewnie będę się podobnie zachowywać. to normalne :tak: a moje cykle zawsze trwały ok 31-33 dni, tylko ten taki długo bo namieszała z tabletkami :-( oby kolejny już był normalny.
Maran no jak na razie mamy ładne lato jak na irlandię ;-) nie dziękuje żeby nie zapeszać :-D

Do góry