reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześc dziewczyny :)
Trochę mnie nie było a tu widzę że I Daria I Ewelin zafasolkwały, super! Tak szybko, szczęściary ;-):-) jak kogos pominęłam to przepraszam ;/ musze trochę nadrobić zaległosci a to nie lada wyzwanie. Nie mam ostatnio na nic czasu, młody stał się bardzo absorbujący, nie potrafi wysiedzieć sam 5 minut i już stoi przy nodze i coś chce. Poza tym pogoda świetna i dość dużo spacerujemy, żeby nadrobić zaległości zimowe ;)

Ewelin piszesz, że płaczesz na słowo córeczka, mam przeczucie, że to będą łzy szczęscia :tak: Trzymam kciuki za Ciebie mocno, napewno jak Ci sie powiedzie dodasz mi wiary że planowanie może ma sens i jakiś kopniak by mi się przydał bo coś ostatnio myśl o 3 dziecku wywołuje u mnie blady strach ;-):-)

Dziewczyny sorry, że nie odniosę sie do wszystkich, po prostu muszę doczytać kilka stron wstecz. Na razie przeczytałam tylko tą stronę ;/ A ciekawa jestem bardzo co tam u Was ;)

Miłego weekendu laseczki!

hej

Elmo udanego urlopowania!!

Eden ja właśnie bym chciała też zafasolkować bo boję się, że i mój mały da mi niedługo popalić i mi się odechce.

Ewelin ja wczoraj z małym byłam na szczepieniu i były takie dwie kruszynki w różowych sukieneczkach echh aż się rozpłynęłam.

Matik
&&&& oby się udało.

Elle Ty pisałaś o tych tabletkach z progesteronem?? Nie wiem czy dobrze pamietam. Jak one się nazywają??

Hej

Jejku, ja to chyba niedługo w wariatkowie wyląduję. Coś dziwnego się ze mną dzieje. Byłam dzisiaj (13dc) na monicie u gina i stwierdził na prawym ajniku pęcherzyk 15mm, lewego nie mógł jak zwykle znależć, bo ciągle się chowa za jelita i w końcu znalazł coś co przypominało pęcherzyk i podał wymiar 15,7mm, a endometrium 9mm!.
Jak przyjechałam do domu to zrobiłam test apteczny lh ten co zwykle robię i wyszedł praktycznie pozytywny:szok: Dziewczyny czy jest mozliwy test owulacyjny pozytywny przy takim małym pęcherzyku, czy po prostu nie znalazł tego dominującego?

Nie wiem o co chodzi w tym cyklu, od 1dc piję ziółka Ojca Klimuszki i chyba coś mi namieszały, bo w poprzednim cyklu bez żadnego stymulowania pęcherzyk 10 dc miał 15mm, a 14dc 21mm, natomiast endomertium było duzo grubsze, aż się martwiłam ,że za grube... Ja niegdy nie miałam w tym dniu cyklu tak małego pęcherzyka, więc dla mnie to wygląda że wogóle mi nie pomogły , a nawet mi zdrowo namieszały, chyba że gin nie zobaczył pęcherzyka dominującego.

Jejku doradzcie coś dziewczyny, bo nie wiem teraz jak zaplanować staranka, bo z M nie możemy pewni za często aby zbytnio nie osłabiac jego żołnierzyków.

Krystianmartin- ziólka Ojca Sroki można pić cały cykl, wtedy po 3 miesiącach przerwa, lub tylko do owu.

Elmo-wypoczywaj!

Ewelin
-no jednak zgłupłam totalnie z tymi testami, i to są testy apteczne, nie z allegro.

Lukaa tez brałam ACc czy coś takiego i też sądzę, że to w połączeniu z wapnem dało masakre. Teraz mam kiepski głos i zawalone zatoki, ale cóż. Inhalacje robię z soda i olejkami eukaliptusowymi oraz biorę gorąca sól w woreczku na czoło ;)

mysle, ze jak był prawie pozytyw to blisko było daj znać jak monit!

Ewelin dziś mam bóle ovu myśle, ze dziś jest

mamakaja mi się wydaje, że sporo dziewczyn, raczej wszystkie starały się brać bcomplex czy castangusa by obniżyć prolaktyne i w ten sposób zwiększyć progesteron (wiem skrotowo, ale tylko Pirania ładnie to tłumaczy). Wydaje mi się, ze progesteron który bierze się od ovu nie ma takiego wpływu na płeć, ale może jestem w błędzie? Ja nie brałam go pod uwagę juz i tak czuje się jak lekomanka ;))

jak pozytyw testy ovu miałam wcz 15dc ok 11:00 to 17dc wieczorem to chyba późno jak na 0+12 a może ok? ;)

Polisia- dzieki, a co do tych inhalacji z soda , to nie boisz się, że jakoś ładuje niekorzystnie komórkę, tak sobie gdybam, ja dzisiaj już nie wzięłam żadnego cytrynianu:sorry2:

Dziś wieczorem chyba byloby dobrze, tak mi się przynajmniej wydaje.

Milla zgadza się ja zakupiłam dokładnie ten progesteron naturalny:
WILD YAM ROOT! 405mgX100kaps!NATURALNY PROGESTERON (3298394964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Polisia racja te suplementy b complex, castagnus czy agnus castus niby nie mają wpływu na płeć ale zmniejszają prolaktynę a zwiększają progesteron ( wyższy progesteron sprzyja poczęciu dziewczynki) więc chyba minimalnie mogą mieć wpływ na płeć oczywiście w połączeniu z suplementami , zakwaszaniem itd.
Mamakaja ja również mam podobną :tak:

reklama
mamakaja, ten krem z progesteronem ma za zadanie wydłużyć fazę lutealną, żeby zarodek miał czas spokojnie się zagnieżdzić. Nie sądzę żeby miał wplyw na płeć. Tak to kiedyś tłumaczyła Piranha.

Milla, jeszcze pół roku temu nie mogłam sie doczekać starań, a teraz jestem tak wypompowana, że nie mam siły nawet o tym mysleć. Ale w przyszłym roku chciałabym spróbować. Moja znajoma, która ma 39 lat jest teraz w ciąży więc pomyślałam sobie że mam jeszcze trochę czasu ;-) Ale jeśli Ty jesteś pewna to działaj zanim Ci przejdzie :-)

Fajne i tanie te bransoletki, tylko szkoda, że nie podają ile jonów wydzielają. Ja mam z tej strony Bransoletka z przeplotem II - Sklep QS Quality Strength - Produkty jonowe

Do góry