reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Heja!

Polisia- dzięki za odpowiedź. Kucze, a już myślałam, że to o ten cytrynian magnezu chodzi. Bo ja mam w domu z solgaru razem wapń z magnezem w postaci cytrynianu i też tylko sam cytrynian wapnia i pomyślała sobie, że w takim razie będę brać tylko sam cytrynian wapnia a magnez osobno w postaci chelatu , a tu kicha, mówisz, że to jednak o ten cytrynian wapnia chodzi :(
NO ja zalatwiłam się nieprzecietnie, w ubiegły piątek byłam u lekarza i ten m.in. przepisał mi ACC , które brałam przez 3 dni, a które mi strasznie rozrzedziło wydzieline, zrobiło się jej duzo a zapewne ten cytrynian wapnia to wszystko zatrzymał:wściekła/y: A ja zachodziłam w głowe o co chodzi, że mi to nie przeszło, a jak ma przejsc jak ciągle biore ten cytrynian:(

Co do inhalacji to ja robiłam z samych ziół i nic mi nie pomogło niestety. A Ty jaką dajesz sól i jak to robisz, po prostu wsypujesz sól z ziołami i wdychasz? I zwykła sól czy jakaś np. bocheńska?

Co do mjego testu owu, to wczoraj zglupiałam, bo jak Ci pisałam wyszedł mi prawie pozytwny ok godz. 19.30. i potem jak przeczytałam o tym cytrynianie od Ciebie to zaczęłam strasznie duzo pic wody, aby te wydzieliny rozrzedzić i chyba się zamotałam i nastepny test owu nie wyszedł pozytywny (ale to chyba nie było 2 godzin od ostatniego piciai mocz miałam bardzo rozcienczony). Także nie wiedziałam już co robić wczoraj , godz. 24 a ja nie wiedziałam czy działać. W końcu zadziałaliśmy. Dzisiaj jadę na monit do gina , to mam nadzieję zobaczę co z moim pęcherzykiem.

Polisia- mi też nie poszło zgodnie z planem, a w dodatku ja też muszę myśleć , aby wogóle zajsć w ciaze, bo żołnierzyki mojego M nie są w najlepszej kondycji.

Elmo- dzięki Słonko:) A co się dzieje Elmo?

Ostatnia edycja:
reklama
Luka nieżła zamotka. Ale skoro duzo pilas nie bylo szansy wylapac pozytywnego testu. Dobrze ze jedziesz na monit dowiesz sie co i jak.
Krystianmartin niedobrze mi od rana jak fix a do tego ta duchota nie dziala na mnie korzystnie. Najchetniej bym zwymiotowała to by mi ulzylo. Wiesz co? Tak patrze na ten Twoj wykres i niepokoja mnie te dlugotrwale plamienia. Mysle ze jeszcze przed wyjazdem powinnas sie z tym wybrac do lekarza. Co Ty na to? Nie sadze zeby mialo to cos wspolnego z cesarka, ile lat ma Twoj mlodszy syn?

Hejka Dziewczyny!
Wpadłam Życzyć Wam Miłego Dnia :-)
I powiedzieć żeee @ przyszła wczoraj wieczorem :-) i okazuje się że cykl był 26 dniowy, nigdy nie wiedziałam że będę się z tego powodu cieszyć ale cóż bywa i tak :-) nie ma to jak być krejzolem hehehehe no to dziewczyny zacieram ręce i do dzieła w tym cyklu jejku jak liczę na ten cykl moze aż za mocno w srodku wczystko mi sie cieszy a głowa ostrzega przed rozczarowaniem masakra i bądź tu mądry cieszyć się czy nie oto jest pytanie :-p

Elmo ja często miałam takie plamienia. Mój mały w sierpniu 5 lat skończy. To nie wynik cesarki ale blizny na macicy. Sama nie wiem czy iść do gina czy nie. Boję się że mnie opierniczy, że przestałam bromergon brać, ale to dopiero od tego cyklu, no bo wiesz pije zioła. Ach życie( ale kawa z Tobą to sama przyjemność) ach i jak masz ochote to przytul się do kibelka będzie lżej:-D Oj jajniki zaczynają boleć

Elmo nie rozumiem mojego organizmu. O 6:30 zmierzyłam temp 36,6, zrobiłam z porannego moczu test owu( wiem, wiem nie robi się) ale wyszedł negatywny ewidentnie. Teraz zrobiłam znowu test i jest ewidentnie dodatni i do tego temp 37,3 . I co Ty na to?

No to skoro mówisz ze to u Ciebie normalne. No wiem wiem ze blizny, pisalas o tym, ale blizna z powodu cesarki dobrze rozumiem? Moze zioła cos pomogą, oby! Juz mi troche lepiej, mam nadzieje ze jesli juz mnie dopadły te mdlosci to beda towarzyszyc tylko podczas poranków.
A ja za 2 godzinki jade do domu. Szybkie pakowanie i jedziemy do Zakopca ale sie ciesze

Krystianmartin co do testu, niby nie robi sie z porannego moczu, ale to dlatego ze moze wyjsc falszywie dodatni badz falszywie ujemny. Mimo tego ja oczywiscie takowe robilam :-D w czasie spodziewanej owulki. Ale tak jak Ty 2 godz pozniej zawsze robilam kolejny. Jesli ten pierwszy byl pozytywny i kolejny tez to za pozytywny uznawalam pierwszy. Jesli pierwszy byl negatywny i kolejny tez to sprawa oczywista - negatywny i tyle. Tak jak Ty nie mialam ale skoro jest pozytywny to jest pozytywny, nie ma innej opcji. Co do temperatury to wzielabym pod uwage jednak tą pierwsza, zaraz po przebudzeniu, zanim wstalas z lozka. Jesli mierzylas pozniej, juz po jakichs wykonanych czynnosciach to juz nie jest to. Ja tak mysle.

reklama
Elmo super, odpoczniesz sobie. Ja weekend w domu. Może na rowery pojedziemy. Zobaczę. Kurcze a jeżeli była owu a ta tempka teraz podskoczyła bo był skok progesteronu? Idzie zwariować.:rofl:

Do góry