reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik u Ciebie faktycznie, jak na karuzeli, ale widzę że dzielna jesteś starania są, trzymam kciuki za pomyślne zakończenie cyklu.
Polisia to nadganiaj te trony, układaj w całość, wybierz najważniejsze bo inaczej to ciężko ogarnąć, w podczas tych właściwych staranek człowiek jeszcze wpada stres i wtedy to juz wogóle głupieje. ja tak miałam teraz nie wiedziłam czy to juz czy jeszcze czekać. Ja zadziałałam na podstawie porannego bólu mam nadzieje że mnie nie zwiódł. Ale trzeba miec plan i sie go trzymac wtedy po prostu po kolei robisz to co masz ustalone i koniec.(możńa nawet spisac sobie na kartce- ja tak zrobiłam)

reklama
łał polisia, ale jak wyszedł pozytyw to dopiero ovu będzie, w ciągu 8-48 godzin, ale przewaznie jest tak 24 godziny po pozytywnym. Zaaplikuj sobie sylk,niech utrzymuje ph. a wczoraj starania były z sylkiem? ph 4,5-4,7 to bardzo ładne ph,
I oczywiście Poli mocno cie przytulam, mocno mocno mocno

Hej Wam:-)
Szkoda, że nie mogę tu częściej z Wami być. Syn cały czas kaszle, robię mu inhalację.Najważniejsze, że gorączka mu spadła a miał 39,7:sorry2:
Dostał skierowanie do immunologa,laryngologa,kardiologa i alergologa:-(Trzeba sprawdzić dlaczego ciągle łapie wszelkie infekcje;-)
Polisia mam pytanie czy kupiłaś sobie replens lub rephresh? bo zastanawiam się czy kupić.Mam sylk i lactovaginal ale na starania w liipcu nie wiem czy to wystarczy.Oczywiście trzymam kciuki aby Tobie się udało:-) i całej reszcie:-):-):-)
Daria młody jak śmiga wow:szok: Świetny jest:-)
Matik na spokojnie, wszystko będzie dobrze;-):-)
Elmo ja w ciąży z synem miałam mega zgagę i non stop spałam:tak:

Ewelin ja sobie wszystko co ważne spisuję (spisywałam) w dokumencie na kompie, ma kilkadziesiąt stron :D wydaje mi się, że wiem sporo, ale właśnie stressssss
a wiem, że ovu w ciągu 8-48 tylko widzisz, mam stresa czy już pozytyw nie był wczoraj, choć jak analizuję teraz test ovu z rana to chyba jednak ciut ciensza ta kreska, widzicie takie same czy ciut jasniejsza jest jedna?
stresuję się, że po prostu już wczoraj tak było. No moja wina mogłam już wcześniej robić tymi testami a robiłam tylko tymi kontrolnymi. Miałam taki system, że jak na tych tańszych pojawiała się lekka kreska to brałam te droższe i już z nimi jechałam a tu taki zonk.

test-lh.jpg

swoją drogą fajnie widać jak wit bcomplex zmienia kolor na odblaskowy :p

Mamakaja ja kupiłam repshresh jest dla mnie obłędny zbija do 4 cudo i nie ciągnie się, uwielbiam go, mam też sylk i go przed i po starankach. Zaraz po @ dawałam też lactovaginal kolejny mój faworyt. We wczesniejszych cyklach próbowałam też innych jak witagync ale jest tłusty, całkowicie mi zaburza rozpoznanie śluzu i jest jak dla mnie nieprzyjemne uczucie no i mi akurat podwyższał do 6. A tamte zbiają w okolice 4,5. Ja tu bardzo długo walczyłam z PH, dopiero w 3 cyklu teraz mi się udało.

Załączniki

• test-lh.jpg
    test-lh.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 47
Polisia przytulam jak jest pozytywny to jest pozytywny. Ja tak czekalam 10-15 min i odczytywalam wynik testu i taki bralam pod uwage. Pozniej juz nie sprawdzalam jaki byl bo to tylko zamieszanie wprowadza. Jesli rano zciemnial Ci wolniej a teraz szybciej to wczoraj raczej nie byl pozytywny. Utrzymuj niskie ph (które masz ładne) i spokojnie &&&&& za córe ;-) Ja w cyklu staraniowym owulke mialam juz 13 dc a w poprzednim 21 dc takze roznica niezla, jak sie nie obserwuje siebie to sie nawet tego nie wie a jednak.
Misia doczekasz sie doczekasz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie kochana!!!

Mysle ze objawy ciazowe to bardzo indywidualna sprawa. Nie ma sie co nakrecac. Modle sie tylko zebym nie miala tych mdlosci co w pierwszej ciazy bo sie wykoncze. Narazie jest luz ale nie zapeszam.

Polisia ten test u góry jest lekko jasniejszy. Przyjmij zatem ten drugi jako pozytywny i wypatruj objawow owulki. Mysle ze nie bylo wczoraj pozytywa ale nawet jesli to najwazniejsze utrzymywac niskie ph i nie stresuj sie bo pecherzyk nie peknie :-D czyli co juz stopujesz i nie dzialasz?

Dzięki Polisia ;-)czyli bez replens się obejdzie?! "powiedz" mi jeszcze czy nie jest za późno na zakup b100 i progesteronu skoro na początku lipca staranka?już gdzieś o to pytałam ale wybaczcie że ponawiam to pytanie:confused:
Mój plan jest taki żeby od zakończenia @ stosować 4 dni lactovaginal.Przed stosunkiem sylk i rephresh a po "tampon z limonką"(jakkolwiek to brzmi);-) czym obniżać w razie czego co pół godz? bo nie doszukam się................

Mamakaja bcomplex nie zaszkodzi, ja bym kupiła (z progesteronem nie pomogę), jak zamówisz dzisiaj to w poniedziałek będzie i mozesz brać :)
Co do Twojego planu to niezły :) ja miałam taki sam, ale w poprzednim cyklu chyba zbytnio się zakwasiłam (choć może to też kwestia progesteronu) bo nic nie wyszło :D
Teraz tampon z limonki odpuszczam, wybrałam sylk, lactovaginal i repshresh
Lactovaginalu jest 10 szt, więc ja brałam 5 dni, rano i wieczorem.
Potem zarzuciłam rephresh i miało być ciut inaczej, bo chciałam skończyć na 2 dni przed starankami :D ale ovu mnie wyprzedzila, w każdym razie sylk przed każdymi starankami (nieważne czy zaraz przed ovu czy wcześniej). I również po. I w sumie już teraz mam zamiar do ovu tylko sylk, chyba, że spanikuję wysokim ph to zapodam lactovaginal.

Alescie napisaly toz to bede pol dnia nadrabiac.
Daria gratki dla synka:-D
Co do przytulanek z mezem to jak lekarz nic nie mowi o mozna czemu nie.
U mnie plamienia sie uspokoily, mam nadzieje do polski dotrzymam i jakis dobry lekarz zaajmnie sie mna a raczej dzidzia.:tak:

reklama
Z góry przepraszam za niestosowne może się wydać pytanie :cool:
Pytanie do zaciążonych czy zauważyłyście u siebie jeżeli tak to od kiedy bledszy kolor pochwy? pamiętam jak byłam w drugiej ciąży to takie coś zauważyłam i lekarka mi potwierdziła ze jest to oznaka ciąży.
Teraz tak zerknęłam i na pewno nie jest krwisto różowa jak wcześniej była :eek: :-)

Do góry