reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Podczytuję Was z doskoku, bo ogólnie dalej kiepsko sie czuje i mam dalej zawalone zatoki i kaszel i wkurzam sie na zblizajaca sie owu a ja dalej w proszku, echh.

Ewelin- przeczytalam, że też Cię męczą zatoki. Podobno dobre inhalacje z rumianku, tymianku tak sporo ziol zmieszac i zalać wrzątkiem i wdychac opary. Można do tego dodać parę kropli olejku lawendowego. Dobre są wszelkie wygrzewania, np.lampa typu solux (niedrogie są a polecala mi laryngolog). Podobno tez dobry Amol. Dzisiaj w zielarskim kupilam Sinulan forte(typowo ziolowy lek na zatoki, ale nie jestem pewna czy można w ciązy). No i jest jeszcze jeden sposób, który chyba dzisiaj wypróbuję. Pół szklanki soli kuchennej grzać tak z 5 min na patelni i potem tą sól przelożyć do najlepiej lnianej ściereczki (woreczka) i przykłaadać na czoło i okolice zatok. Przykładać oczywiście jak trochę ostygnie, aby się nie poparzyć. Podobno bardzo pomaga.
Mam nadzieję , że coś Ci się przyda z tego, bo rozumiem, że Ci cięzko z tym cholerstwem.

Piranha
- jak dzisiaj po wizycie?

Trusia
- gratuluje!

Elmo- chłopak jest! Spoko loko:tak::-) Ja Ci to mówię:-)

Ja tak na szybko, Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
Cześć kochane. Nie mogę za bardzo was narobić bo mam awarię internetu. Piszę z telefonu, więc trochę kiepsko mi to idzie. Pewnie będziecie się ze mnie śmiać ale na swoim wykresie zignorowałam dwie temperatury. obydwie były zaburzone przez wstawanie nocne do dziecka. Małemu wychodzą piątki. Jak odznaczyłam te temperatury to pojawiła się kreska ta czerwona:)

Hej, witam z rana.
Wszystko co dobre szybko sie konczy wiec dzis juz nadaje ze swojego stanowiska w pracy :-(
Poza tym zaczynaja sie mdlosci :-( Takze same dobre wiesci heh :-D Ale za to jutro jedziemy w góry! :-)
Antosia dobra jestes :tak: ale ja tez analizowalam czy aby te Twoje 2 tempki nie byly jakies zaburzone, ciekawe co tam dzis u Ciebie. &&&&& za II juz nie moge sie doczekac :tak:
Krystianmartin tak jak obiecalam jestem i i kibicuje Ci niezmiennie ;-)
Polisia jakbym mogla to pewnie spalabym te 14 godz ale z braku laku spie ile sie da czyli w nocy :-D i to kurde budze sie juz o 4 nad ranem i pospane. Ale to przez to ze goraco u mnie sotatnio.
Lukaa dzieki, jak bedziecie mi to ciagle powtarzac to moze w koncu uwierze ;-)
Ewelin Daria Verita jak tam u was samopoczucie?
Dorcia a TY??? Jakies wczesne objawy ciazy??? :-)

Piszcie dziewczyny co u was.
Pozdrawiam was i zycze rownie cieplego dnia jaki zapowiada sie u mnie.

Hej
Elmo jak miło pic kawke z Tobą z samego rana.Chyba źle odczytałam ten wczorajszy test. Ale juz mnie to nie bierze. Szanse zmalały do zera. :-D Juz mam luz.
Matik Twój wykres nawet mnie zaskakuje,:szok: he he, ciekawe co eksperci na to. oby się udało, reszta nieważna

Cześc dziewczyny.
matik faktycznie wykres ma ciągłość.

Luka maggie dzięki za informacje. Wczoraj byłam jednak u lekarza i przepisłam mi antybiotyk Duomox, i inhalacje z mucosolvanu. z tymi ziołowymi narazie się wstrzymuje, lekarz powiedziłą ze można te sinulan, sinupret, sinucol i tym podobne bo ziołowe ale narazie mam nadzieje ze to wystarczy.

elmo u mnie własnie jakos senności niema troche p pracy mam ochote na drzemkę 5 minutową ale wieczorem siedzę do 23, 24. Jestem w szoku że tak jest bo z chłopcami zasypiałam o 20. Mam nadzieje że to dobry znak. Jeszcze jedno bardzo mi się odbija, jakąś taką zgagę lekką mam. Jeśli chodzi o mdłości to na razie spokój. elmo a ja z dnia na dzień coraz bardziej myślę ze pewnie w samo ovu walnęłam i będzie chłopaczek. wiem ze piranha podobno przytaczała że ta teoria szchetlesa juz jest obalona ale ja dalej się boję.

polisia to sa własnie dylematy, co uzywac do ovu a czego nie, co utrzyma niskie ph a co nie. Z tego co wiem to na pewno na 100% radze przed staraniami używanie sylku.a po wg zaleceń piranhy(ja bardzo sie opierałam na jej radach). Jak wiesz ja uzywałam po starniach przed O lactovaginal a po staraniu niby po O włożyłam tampon z limonką. Byłam pewna że przez to nie zajde a tu taka niespodzianka. Wczesniej myslałam czy powybijałam ta limonką wszystkich a teraz mam dylemat czy roztwór nie był za słaby ze zaszłam w ciąże.Daletgo musz sama sobie ułożyc plan. Masz gdzieś podrukowane wcześniejsze wypowiedzi dziewczyn? czytanie ich po 100 razy pomaga jakoś wybrać odpowiednią droge.
Przepraszam że tak sie rozpisałam

krystian ja tez oczywiście na posterunku i trzymam kciukasy.a jakiś bol owulacyjny, sluź masz?

Ostatnia edycja:
dzien dobry wzystkim :)
trusia gratulacje :)

pochwale sie :) Zobacz załącznik 567134 tydzien predzej niz siostra chodzi :) a ludzie mowia ze to chłopcy później chodzą;/ zabobon ;p

ewelin ponoc przy synie jest sennosc brak ochoty na seks ( ja to mialam ) do tego zgagę cala ciaze katastrofa;/
to napewno bedzie corka jak nie ma sennosci ;p

wiece co u mnie sie sprawdzilo przy nadii i colinie przy nadii mialam krosty na twarzy a przy colinie na plecach ;/

Ostatnia edycja:
ja to w ogole nie wiem w ktrorym tygodniu moge byc w ciazy;/ wizyte mam na lipiec bo w tym tygodniu bedzie u mnie siostra i nie chcialam zeby sie wydalo ;/

reklama
Krystianmartin to co objawów brak? Ciesze sie ze sie nie dolujesz, w koncu wasze wakacje tuz tuz :tak:
Matik jak widac nasz organizm potrafi zaskoczyc, mowilas ze zawsze wiesz kiedy masz owulacje no wiec chyba sama wiesz lepiej kiedy ona byla niz program ovufriend.
Ewelin dla mnie tez guru jest Pirania. Ona tu wiele razy powtarzala ze najwazniejsze jest ph wiec skoro Ty szalalas z limonka ja z soda to moze jednak sie udalo? Pewnie ze mam watpliwosci ale tak bardzo chce w to wierzyc! Zycze Ci tej coreczki z calego serca. Zrobilysmy tak wiele! A z chlopcami mialas mdlosci i wymioty? Powiem Ci ze choc wiele razy slyszalam ze z dwoch identycznie przebiegajacych ciaz u danej kobiety bywaja dzieci roznej plci i z dwóch zupelnie roznych ciaz zdarzaja sie dzieci tej samej plci to jednak bardzo mnie cieszy kazdy inny objaw od pierwszej ciazy a smuca te same objawy :-D ale my baby jestesmy glupie :-D
Polisia ja tak jak Ewelin czytajac forum kopiowalam wszelkie rady Pirani, czytalam to pozniej wiele razy i takim sposobem ulozylam sobie pewien plan. Miedzy czasie sprawdzalam jak reaguje to ph. Ale mialam o tyle latwiej ze przy planowaniu chlopca nie ma tyle specyfików do wyprobowania, takze tu przyznaje ze macie troche pod górke.
Magda uk pamietalam nawet zeby rano zjesc to winogrono :-D hehe

Do góry