reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

MIałam śluz rozciągliwy, taki jak białko kurze 8 dc. Ciągłe brunatne plamienia:-( do tej pory zresztą, od przedwczoraj lekki ból jajnika, a szyjka tak wysoko że ledwo ją mozna wuczuc. Pewnie powinnam iść do lekarza z tymi plamieniami

reklama
dzięki elmo wiedziałam ale od zeszłego cyklu coś się porobiło przez tą torbiel 21dc i teraz może będzie o tyle dłużej ok 5 dni , może może to nie wiadomo czy się załapię bo niby przed i po owu ale i tak odstęp spory
jak miałam chłopaków to śpiąca nie byłam raz zwymiotowałam i tyle że schudłam na początku bardzo :-)

Matik no to ciekawe czym sie to u Ciebie zakonczy: @ czy II :-) trzymam &&&&
Daria gratulacje dla Colina! Rzeczywiscie wczesnie chodzi nie tylko jak na chlopca ale wogole wczesnie :tak: Super!

Elmo no to przekićkane z tym, że wcześnie sie budzisz :)
ja czytam, kopiuję do specjalnego dokumentu, ale to jest wszystko nie do przeczytania :p staram się.

Ewelin no własnie czytam jak dobrą powieść cały wątek, ale robię to dzień w dzień wieczorem i dopiero jestem na końcu stycznia 2012 :p więc zanim ja to do końca przeczytam to zdążę zajść i urodzić chyba, bo to jest długi wątek :D ale czyta się jak dobrą powieść :)
no nie wiem co robić, też brałam jak Ty, limonka i lactovaginal, ale ja chyba wybiłam :D albo to też kwestia jakości żołnierzyków.
Tak czy tak może faktycznie skupie się na sylku ahhh trudne to :)

Daria wow aż zazdroszczę, u nas kłoda, zaczął wstawać w łóżeczku, ale nawet nie raczkuje a Twój natychmiast wydał mi się już takim dzieckiem a nie niemowlakiem.
Mówisz, że przy córkach nie jest się sennym? jejku to by była piękna ciaża :D też przy synku miałam krosty na plecach :D

Matik ciekawy Twój wykres, może II?

A ja powiem ku przestrodze w sumie jedno :) cytrynian z magrnezem, ten nasz specyfik co bierzey działa, faktycznie też śluzu jest mniej, ale ma to też minus, jestem lekko przeziębiona (jakis wirus) i tak mi zageścił śluz wszędzie, że mam zapchane całe gardło, nos, nie mogę mówić :O i teraz w sumie nie wiem :) ovu blisko przemeczyć się z ledwo jakim głosem, bo normalnie bym wzieła flegaminę, ale przed samymi starankami nie chcę a w dodatku jak też poruszy sie sluz na dole to lipa.

u mnie na jednym teście dzisiaj jasna kreska, więc chyba po tym b100 complex ovu będzie wcześniej, troche jestem tym zdezorientowana :)
za to na drugim teście słabszym jeszcze nie ma, a myślałam, że po tym bcomplex też wzmacnia się pik LH ale może coś namieszałam?

Hejka Dziewczyny!!!
Matik ja w wykresach nie jestem orłem napisz do Piranhi na PW na pewno ci napisze coś sensownego :-) Głowa do góry damy radę :-)
Ja nadal na @ oczekuję już się doczekać nie mogę :-) A pro po objawów ciążowych to u mnie były 2 skrajnie różne ciąże w 1 złe samopoczucie niemal os samego początku, mdłości takie że myślałam że urodzę dziecko buzią, senności nie do opanowania i (.)(.) myślałam że wybuchną, a przy 2 nic żadnych objawów genialne samopoczucie żadnych mdłości nawet (.)(.) mnie nie bolały :szok: rewelacyjna ciąża to była mówię wam nie ma reguły każda ciąża inna i nie ma co gdybać teraz to już tylko czekanie pozostało ale na pewno się udało :-)

nie wiem ja sennosci w ciazy nie mialam z nadia ale duzo osob mowi ze np przy synie mialy ale wiadomo jednym sie spawdza innym nie ;p ale z tymi krostami to tez od paru osob slyszalam;p

polisia no colin tydzien predzje niz nadia zaczal chodzic tylko tu jest taki problem bo on jak motor chce zapieprzać;d a wiadomo jeszcze tak nie opanowal chodzenia tylko po pare krokow i musze wszedzie za nim chodzic ;/
nawet sie raczkowac nauczyl a nie umial ciagnal brzuch ;p a wstawanie to o byle co opanował i tu jest akurat strach ;/ lekarz nam nawizycie mowil ze colin do 10 miesiecy bedzie sam chodzil ;/

jezu u was tez takie upaly;/

matik ja sie w ogole nie znam na wykresach;/ ale trzeba byc dobrej mysli a najlepiej sie nie spodziewac to samo przyjdzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
aaaaaaa i mam stresa teraz, wziełam zrobiłam drugi test ovu i mi wyszedł właśnie pozytyw, a rano była słabsza, ale teraz jak wyciągnęłam ten poranny to też jest jednak mocny i teraz cholera nie wiem, bo te testy robię od dzisiaj, bo normalnie ovu miałam ok. 21 dnia a tutaj 15 dc i takie cuda. A jak było już wczoraj? a ja tego nie wiem???????????
normalnie bcomplex ma niezła moc tyle dni ovu wcześniej, co tu robić, to znaczy już teraz nic nie zrobię, ale jaki stres mam :szok:
wczoraj były przytulanki.

Jak szybko po teście ovu bierzecie pod uwagę wynik, ja zawsze tylko tyle aż ten pasek będzie jasny a kreski nasycone z 5 minut max i teraz nie wiem czy nakręcać się tym testem z rana, że on się nacysił jednak, a jak było już tak wczoraj?
no wszystko pojdzie na straty :confused:
PH mam lekko wyzsze 4,5-4,7 zbiłam sylkiem, jejku niech mnie ktoś przytuli.....

Do góry