reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie kochane babeczki;)

melduję sie wciąż w dwupaku, musze przetrwac jeszcze przynajmniej do wtorku, bo mam bardzo ważny dzien
juz mi bardzo ciężko z brzuchem, a mam wciaz tyle rzeczy do zalatwienia, torba do szpitala wciaz nie jest całkiem spakowana eh
wczoraj znow na usg mały machał siusiakiem, płeć potwierdzona ze 100razy, nie mam nawet nadziei, ze to pomyłka, ale cóż, teraZ mnie te informacje juz tak nie przygnebiaja jak kilka miesiecy temu, niech bedzie tylko zdrowy, mam nadzieję, że bedzie równie słodki i cudowny jak Kubuś

elmo dzieki, ze pamietasz ;) startujesz w tym cyklu? pod koniec maja dobrze pamietam?
krystianmartin głowa do góry, uda Ci sie! zobaczysz, myśl pozytywnie
polisia wow, niedługo startujesz;) dziewczyny chwaliły jeszcze gynoflor, ale jest na recepte
maran fajnie, ze macie autko;)
dorcia, milla, czarna, czarna perła, piranha, sofi
co tak mało piszecie?

reklama
Mamo kubulki masz wytrzymac jak najdluzej i tyle. I pamietaj o codziennej porcji swiezych ~~~~ niebieskich dla mnie :tak: tak startuje w kolejnym cyklu a czekam wlasnie na @. Owulka wypadnie mi chyba w okolicy 26 maja - dzień matki ;-) chociaz... znajac moje cykle równie dobrze moze to byc juz Dzien Dziecka :-D więc jesli bedziesz juz wtedy zajeta pielegnowaniem malutkiego Antosia pamietaj o mnie. Ja o Tobie tez pamietam i sciskam kciuki za szybki i latwy poród! Mały bedzie sliczny i zdrowy, jestem tego pewna :tak:

Ps. Dzisiejszy skok tempki wprawił mnie z rana w stan przedzawałowy. Ale by bylo jakby @ nie przyszła... :baffled:

Ostatnia edycja:
ewelin, rephresh chyba nie jest na receptę, bo gdzieś widziałam reklamę, chyba w gazecie.

polisia, mi się wydaje, że owu była u ciebie tak jak pisałam, 18 dc. Testy + śluz + temperatura dają radę pokazać owu. Wprowadź dietę chociaż na trochę, no i celuj przed owu lub zaraz po. Wyjdzie to wyjdzie, a jak nie, to w następnym cyklu bardziej się przyłożycie z m :tak:;-)

maran, szkoda, że nie wiedziałam o tym, to bym przed ciążą też dukana sobie zrobiła, bo lubię tą dietę:tak:

Dorcia, kciuki zaciśnięte &&&&&

Milla, też bym chciała już, ale i na nas przyjdzie czas:tak:

Elmo, nie martw się kwasem. Niektóre dziewczyny nie biorą przed ciążą ani w ciąży żadnych witamin ani suplementów i wszystko jest ok z dziećmi. Jak już będziesz miała fasolkę to skończysz z dietą i będzie ok. :tak: Zaczynam się stresować razem z tobą!:szok:

krystianmartin, skąd te czarne myśli? Proszę się nie dołować i myśleć pozytywnie,a fasolka cię zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie:tak:

Dziewczyny, głupie pytanie, oświećcie mnie, ciemne stworzenie, gdzie mierzycie sobie ph i kiedy:zawstydzona/y::confused: ???

Trudno jest nie myśleć o starankach, jak się bardzo chce dzieciątka. Nie wiem jak można odwrócić swoją uwagę od tego. Ale jak znajdziecie jakiś sposób to dajcie znać;-) Ja, choć do starań tak daleko,to i tak myślę o tym i myślę...

Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam.
Ściskam was wszystkie i życzę miłego dzionka.

Witam ponownie
To nie są czarne myśli tylko rzeczywistość, ja zaczęłam starać się przecież w lutym 2012 r, po 6 miesiącach co prawda zaszłam w ciążę ale wiecie, że na chwilkę.
Roszpunka mi wciąż każdy powtarza WYLUZUJ ( ale jak), NIE MYŚL przecież sam pomiar temperatury uświadamia nas w jakim celu to robimy, o testach nie wspomnę i diecie....
Elmo ale niespodzianka z ta tempką, mogłybyśmy się zamienić bo mi wredna spadła
mama kubulki ja miałam cięcie w 37 tygodniu bo lekarz stwierdził, że dziecko gotowe.. wytrzymaj jeszcze chociaż 2 tyg.

Roszpunka nie no ja na punkcie kwasu jestem przewrazliwiona, łykam w mega ilosci no wiec sie zastanawiam czy tez nie przesadzam hehe ale przy diecie chlopczykowej ponoc wskazane. Tak mysle skoro przy przy pierwszej ciazy łykalam 400 a teraz łykam duuuuzo wiecej to oby bylo ok. U mnie z tym stresem jest róznie, raz wstaje super pozytywnie nastawiona do dzialania a raz juz od rana boli mnie brzuch :-) Ale jestem dobrej mysli. Uda mi sie, uda mi sie, uda mi sie ;-)
Krystianmartin... moze i rzeczywistosc. Ale z drugiej strony popatrz o ile rozszerzyla sie Twoja wiedza bedac tu na forum. Wiesz juz ze plemniki po conajmniej 7 dniowej abstynencji sa bardzo slabe... po drugie pewnie trudno sie wstrzelic w owulke jak Twoj maz przyjezdza 2 dni po owulce... Ja Ci powiem tak. Wierze ze to musi byc przykre i dołujące, jestem pewna ze ja osobiscie miałabym załamke bo taka juz jestem, ale mysle ze gdyby Twoj maz byl caly czas na miejscu i w kazdym cyklu staralibyscie sie regularnie co 2 dni w okresie płodnym plus łykalibyscie przez ten rok kilka suplementow wspomagajacych i to dawało taki efekt jak jest to moze i mozna by sie martwic. Ale wiesz ze roznie to jest prawda? Myle sie? Och zycie :-( Sciskam Cie mocno.

Antosiu a Ty gdzie sie podziewasz? Przywoluje Cie do porzadku.

Dzień Dobry! Dzień Dobry!
Mama Kubulki Będę trzymać kciuki aby maluch wyskoczył na czas i żeby wszystko poszło szybko w miarę bezboleśnie ściskam Cię mocno :-)
Krystianmartin kochana masz rację że trudno jest nie myśleć kiedy wykonuje się te wszystkie czynności w konkretnym celu ale mimo wszystko wierzyć trzeba i ja wierzę i kibicuję Ci z całych sił :-)
Roszpunka Ph mierzymy śluzu z pochwy ( nabierasz go bezpośrednio na pasek pomiarowy albo na patyczek kosmetyczny i tym patyczkiem na pasek - jak Ci wygodniej ), a jeszcze słyszałam taki myk tu na forum bo przy planowaniu dziewczynki obniża się ph w celu zakwaszenia i zmniejszenia ilości śluzu i w czasie kiedy jest owu naturalne jest to że jest go więcej mimo stosowania tych wszystkich zabiegów i dziewczyny niektóre stosowały Sudafed ( w dość sporych ilościach) w czasie starań.
Ellmo Przekaż proszę Piranhi Gorące pozdrowienie i mega Mocne Uściski ode mnie :-)

Pozdrawiam Wszystkie Ciepło i Słonecznie :happy2: Miłego Dnia !!!!!!

P.S. Ellmo dopiero zauważyłam ze tempka ładnie rośnie powiedz jakie masz cykle w sensie ile dni trwają ???

Ostatnia edycja:
Elmo mój M przyjechał dzień po owu to dopiero jazda.. cieszę się że mam 2 synów. nie rozumiem jak to się stało ze z Martinkiem zaszłam po 14 dniowej abstynencji przy jednych uściskach... może to że miałam 32 lata a nie 38.

mamakubuli trzymaj sie I jak przyjdzie czas to zycze szybkiego bezproblemowego porodu :)
elmo TY mi tu nie szalej... tempka spadnie lada dzień I @ przyjdzie I bedziesz sie ładnie starać w okolicach 26 maja -my wówczas Ale spłodzilismy ;-) a w lutym urodzi sie piekny chłopiec I tak bedzie!!! Alez beda emocje :)
Roszpunka u mnie to wyszło zupełnie przypadkiem bo ja chłopca chciałam a zrobiłam wszystko na dziewczynkę ;)
Elle ja jeszcze nawet sie nie zdecydowałam czy chce kolejne dziecko, wiec starań nie ma :) obserwuje siebie - swoje cycle co by wiedzieć co I kiedy, ale suplementów żadnych nie biore, oprócz witamin w normalnych dawkach. Chciałabym chłopca, ale jak mi moje dziewczynki dopieką to sobie myśle wówczas, że starczy... Najlepiej jakby sie przytrafił nieplanowany to by sie go kochało I szczęliwym było a tak nie mam odwagi zaryzykowac kolejny raz, zwłaszcza, ze pomocy nie mam od nikogo I zmeczona sie czuje byciem w domu z dziećmi... no ale mam jeszcze pare lat na decyzje wiec jeszcze może mi sie zmieni I starać sie bede :) póki co kibicuje zwłaszcza Elmo - bo ona o chłopca sie stara wiec to staranie mi bardzo bliskie, choc wszystkim życze by sie udało :) no a może kiedys I ja dołącze to bede już miała przynajmniej poznany organizm :)
krystianmartin to na pewno nie łatwe sie wyluzowac I nie mysleć - przecież te mysli tak naprawde nie od nas zalezne sa... a jak dzis mówisz, że spadek temp. to moze nie jest to złe proroctwo - tylko spadek implantacyjny :) oby tak było!!! życze Ci tej ciązy z całego serca :*

pozdrawiam wszystkich sercecznie :)

Misia a daj spokój zestresowała mnie dzis ta tempka od rana :/ ale raczej nie ma obaw ;-) choc nigdy nie wiadomo... Cykle mam 28-29 dniowe. Raczej regularne, ale widzisz, owulka zaszalala w tym cyklu na maxa i pojawila sie dopiero 21 dc stad taki dlugi cykl bo faza lutealna zwykle ma u mnie 12-14 dni wiec najpozniej do niedzieli licze na @. Prowadze obserwacje dopiero od jesieni ale z przeszlosci pamietam ze tak raz, nawet dwa razy w roku zdarzaly mi sie juz cykle 33-34 dniowe wiec musialabyc to podobna sytuacja z pozniejsza owulacją. Fajnie ze zagladasz teraz do ans czesciej :-) Pirania obiecala ze zagladnie jak tylko uwinie sie z rementami :tak:
Maran obserwuj i nowtuj. Tak bardzo chcialabym byc dla Ciebie przykladem i mobilizacją... czas pokaze. Jak mi sie nie uda to rozmyslisz sie z trzeciego dziecka na dobre :-D
Krystianmartin wierze ze mimo wszystkich przeszkód w kocu sie uda!!! tak bardzo bym tego chciala!!!
Roszpunka z tym ph jest tak mniej wiecej jak pisze Misia. Dodam jeszcze (choc zabrzmi to troche brutalnie :-)) ze nie chodzi o sluz z nizszych patrii np. ten który pojawia sie na wargach sromowych ale o ten gleboko przy szyjce bo ten ma najwyzsze ph. Do pomiarów uzywa sie pasków typu Paski ph - do badania pH pochwy 100 szt (3225885923) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bądz z firmy MERCK (są drozsze ale ponoc lepsze) lub elektronicznego miernika pH typu Hanna HI98103 Kieszonkowy pH-metr z wymienialn

reklama
Ellmo Będę czekać z niecierpliwością na niedzielę i zaciskam z całych sił &&&&&&&&&&&&& staram się zaglądać częściej bo mnie motywujecie do pozytywnego myślenia :-)
Roszpunka Ellmo ma rację z tym śluzem to tak głębiej nie po brzegu hehehehe

Do góry