reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

polisia ja mam 2 dziewczynki I z Maja dzialania były często właściwie kazdego dnia od 7 aż do 18dnia cylklu w owulacje tez oczywiscie były I jest dziewczynka a owu miałam wówczas z 16 na 17 dzien cyklu :) u mnie na 100% dieta zadzialala, że jest dziewczynka bo nim zaszłam w ciąże z Maja byłam na diecie dukana a ona zakwasza organizm oczywiście wówczas nie miałam tej wiedzy co mam teraz - to wiem bo przeanalizowalam czynniki sprzed ciązy z Maja wiec odstęp od owu wg mnie nie ma wielkiego znaczenia tylko własnie dieta, która powowduje wzrost lub spadek ph. wówczas tez piłam duzo coli light jako substytut słodkiego bo slodziki było można na tej diecie a cukru nie, wiec słodzikami wszystko slodzilam... teraz z perspektywy czasu widze, że wszystko było robione na dziewczynke ;) choc myslałam że chłopca mieć bede bo chłopiec mnie sie marzył ;)

reklama
Dziewczyny ależ tu dużo wpisów-nie nadążam-sorry !!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Ja nie umiem mierzyć tempki-serio :(
Testy owu mam z allegro,Donnę też....uda się spłodzić synusia to będzie super, a jak będzie córcia też będzie extra :) JA CHCĘ BYĆ JUŻ W CIĄŻY !!!
Trzymajcie proszę kciuki 15-18 działamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:happy2:

Hej dziewczyny. Widzę, że tu planowanie pełną parą. Ja w tych sprawach całkowicie "zielona". Boję się, że jak na mnie przyjdzie pora do coś pochrzanię i tyle będzie. Mnie do niedawna też się śniło wszystko związane z planowaniem itd. I non stop o tym myślałam a teraz luzik jakoś w ogole o tym nie myśle, ale nie żebym już nie chciała 3 bobo. Będzie ale wszystko w swoim czasie. Wczoraj się dowiedziałam, że moja znajoma jest w ciąży. Mają już rocznego synka, który niestety jest chory i liczą po cichu na dziewczynkę bo ta rzekomo by bratu pomogła. Tak naprawdę to trzeba się modlić o zdrowe dziecko. Ja się czasem boję, że mnie jakaś kara spotka przez to planowanie. Tfu tfu.
Dorcia trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& no i w ogóle za wszystkie.
Kurczę tak bym chciała już się z Wami starać aż mi trochę smutno:-(
Dobra nie zamulam. Miłego wieczoru. PA

Dzięki za tyle pokrzepiających mejli, jednym słowem jest nadzieja :D

Elle bardzo bym chciała by wyszły :) a wykresik pokazywałam poprzedni, a dzisij nie mogę się zalogować na ovufriend, dodam w opisie z chęcią jak tylko mi podeślą hasło nowe, agggr na kartce muszę spisać :D haha
Właśnie ta temperatura mnie mega denerwuje, ale widze, że nie tylko ja mam jazdy.

Misia tego będę się trzymać zatem :) dzięki!

Marantha z tą dietą to jem b. dużo nabiału, ale moje ph jest cały czas bardziej w okolicach 5, już więcej chyba nie dam rady przyjąć, lubię nabiał, wyeliminowałam produkty zakazane, zresztą raczej i tak ich nie jadałam, bo plus minus starałam się przestrzegać diety South beach.
No, ale ph idealne nie jest, teraz postaram się da full opcje, ale te 2 tygodnie to max bo się wykonczyć na tym nabiale i truskawkach nie chce :)))

polisia ja jadłam przed ciążą z Maja dużo mięsa, zwłaszcza z kurczaka - gotowanego, jajek, serki wiejskie, jogurty kefiry itp. nie jadłam w ogóle owoców warzywa to też co 5 dni warzywa a nastepne 5 głównie mieso I produkty bialkowe... a teraz jem różnorodnie w sumie wszystko jem I duzo owoców zwłaszcza jabłek I pomarańczy I mam w czasie płodnym wysokie ph w ubiegłum miesiącu w okresie okołoowulacyjnym ok. 8 do 9ph a teraz - tez okres okołoowulacyjny mam ok. 7-8 do owu pewnie jeszcze ze 2 dni I bedzie... nie wiem dokladnie ale czuje, że już niebawem ;) dużo pozytywnych mysli I musi sie udać :)

za wszystkie trzymam kciuki :* I kibicuje z całego serca :)

Dziś kupilismy wreszcie auto... jeszcze trzeba ubezpieczyc I podatek zaplacić, ale przynajmniej już stoi na parking :) auto duże rodzinne 5 sztuk swobodnie pomieści I mąż dziś zażartował, że jeszcze jedno dziecko możemy spłodzic ;) żartowniś nie powiem ;) wiec mu odrzekłam, że jak mi gwarantuje, ze chłopa spłodzi to ja tam moge urodzić, ale za dziewczynki już dziękuje ;)

Laseczki wpadam na szybko bo podam na pysk.

Dorcia Polisa
bardzo mocno za was kciuki trzymam!!!!!
Polisa jak ja zaczynalam sie wgryzac w lutym to tez kompletnie o niczym innym nie myslalam, snilo mi sie to po nocach, w pracy zaleglosci... teraz troche sie uspokoilam ale z racji tego ze starania blisko znowu wszystko sie ozywilo i skupiam mysli na planowaniu, caly czas zastanawiam sie co by tu jeszcze zrobic :-) Jak chodzi o testy owu to hehe nie chcialam Cie wystraszyc, jak wychodzil Ci wczesniej pozytyw na tych co masz to spokojnie, napewno bedzie i tym razem. Myslalam ze moze masz jakies nie teges.
Elle no cos skacze ten Twoj wykres. Nie wiesz dlaczego? Wstajesz duzo w nocy, jakies drinki wieczorne?? Nie zebym Ci podejrzewala ;-) Ale bym sie napila zimnego piwa!!!!! Az mi slinka poleciala...
Maran Ty to masz fajny wykresik, spokojny. Tez taki mialam, ale im blizej "akcji" tym bardziej rozwalony. Bedziesz i Ty miala synka, tzn. obie bedziemy mialy prawda? ;-) Super ze autko jest. Oby sie dobrze sprawowalo.

Eden chyba miala 100 walizek ubran bo cos sie z tym praniem nie moze uwinac :-) Hej gdzie sie nam podziewasz?
Milla co sie odwlecze... ;-) Pewnie ze zdrowe dziecko najwazniejsze. Tez mam takie mysli. Boje sie ze przy tej mojej diecie slabo mi sie whlania kwas foliowy :-( ciagle o tym mysle.
Misia ma racje odleglosc od owulki jest wazna ale nie najwazniejsza. Wazne jest utrzymanie do owulki i tuz po niej odpowiedniego ph.

Sofi Krystianmartin Mama kubulki (mam nadzieje ze Cie jeszcze nie zbiera ;-)) i reszta łer ar ju? Co u was?

Dobrej nocki!

Ps. Przesylam buziaki od Piranii!!! :)

Ostatnia edycja:
Elmo no właśnie to myslenie o tym, nawet, jak się staram nie myśleć to i tak myślę! :) Za Ciebie też trzymam kciuki, bo Ty chyba też lada moment prawda? :)

z cudów na kiju odnośnie niskiego ph znalazłam jeszcze vitagyn w pastylkach bez recepty, sprawdzę czy działają :) chyba, że któraś dziewczyna już stosowała?

a co u Piranhi? ja to zawsze czekam na jej posty :D

Polisia ja pierwszy cykl mierzę tempkę i już widzę że nie będzie łatwo :wściekła/y: tempka skacze jak szalona :-D ale wydaję mi się że wiem mniej więcej kiedy ta owulacja była bo o 24godz po pozytywnym teście zaczął mnie boleć prawy jajnik, śluz wodnisty i prawie cały dzień czułam ból owulacyjny a popołudniu czułam chwilę ból przy siadaniu więc to było chyba wtedy :szok: zobaczę jak będzie w kolejnym cyklu czy podobnie i czy dobrze myślę. a Twój wykresik wcześniejszy widziałam ale jak już będziesz mogła to wstaw nowy ;-)
Maran no widzisz to faktycznie teraz czas na chłopca :-) ale chyba jak na razie nawet nie planujesz staranek?
Elmo ja mam podobnie że ciągle się jeszcze zastanawiam co tu dodać żeby zastosować praktycznie wszystko co idzie :-D a mój wykres to chyba skacze przez % :zawstydzona/y: chodzę regularnie spać bo po 24 i budzę się ok 7-7.30 i przed wstaniem mierzę tempkę. tylko że ostatnio lubimy sobie z M wypić po małym drineczku przed snem, a w długi weekend wiadomo grille i piwko więc może przez to?
Dziewczyny czy alkohol typu winko, piwo czu whiskey zakwasza czy raczej unikać?

Hejka z samego rana.
Jakoś spać nie mogę 4:45 i już... Nerwowa jakaś jestem...
Elmo jestem , chociaż czasami nie piszę ale czytam:-D,

Do Wszystkich chociaż mi się nie uda zajść w ciążę życzę Wam z całego serducha abyście spełniły Wasze marzenia.

Dzisiaj temp mi spadła chociaż progesteron powinien być w najwyższy. ech "niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba "

reklama
Witam i ja z rana.

Krystianmartin uda sie uda!
Elle no niby alkohol zakwasza ale chyba wskazany za bardzo nie jest. Tym bardziej przed ciążą ;-) Aczkolwiek korzystaj póki mozesz :-D Ja juz nie pije i jak wczoraj przeanalizowałam jaka mnie czeka zbstynencja to sie zalamalam :-D
Polisa tak ja juz blisko. @ powinna przyjsc lada dzien i startuje. Takze emocje rosną :tak:

A co u Piranii? Pisałam do niej prywatnie w sprawie Alka Seltzer Golg. Szaleje z remontami, malowaniem i ukladaniem paneli ale zawsze o nas pamieta i sciska kciuki. Zagladnie jak tylko bedzie mogla, pozdrawia was serdecznie!!!

Milego dnia babeczki!

Do góry