reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Roszpunka dziękuję staram się ale ideałów nie ma :-) poza tym jak starałam się na jesieni zeszłego roku to mnie to tak pochłonęło że zapominałam czasami o całej reszcie świata i nie chcę żeby to się powtórzyło bo nic mi nie wychodziło i o mało nie przypłaciłam tego załamaniem nerwowym a przecież nie o to chodzi :-) to ma być przyjemny czas miły do wspominania a nie szał i nerwy :-) dlatego teraz wyluzowałam skupiam się na chłopcach a jak przyjdzie znowu czas na staranka to będę robić wszystko co możliwe aby nam się udało :-) ale szaleć już nie będę.:tak:

reklama
Hej dziewczyny
Widzę, że nie tylko ja miałam dzisiaj ciężką noc:tak:
Maggie dzięki za wsparcie. Teraz to już tylko czekać he he.
Pozdrowionak dla wszystkich

Witam dziewczynki.
eden po takim wypadzie na pewno ciężko się dochodzi do normalności i obowiązków dnia codziennego.;-)
84misia masz rację :tak:że trzeba spokojnie do tego podejść, przecież ma być to najpiękniejszy czas dla nas a nie stresujący ( no ale czasami ciężko to sobie wytłumaczyć). I czekam na wiadomości czy ten rephres jest na receptę bo jak tak to również będę musiała się udać do lekarza.
maggie super:tak: - bieganie z rana. Ja czasami tez wyskoczę na biegi ale ciężko mi to przychodzi, wole rower
Roszpunka mi tęz się wydaje ze jeden składnik nie szkodzi diecie.
elmo ja tez jestem jakaś niewyspana:-)

Kurde dziewczyny taka jestem dzis zawalona pracą ze juz mam dosyc... takze zrobie sobie przerwe :-D
Laski czy wy tez tak ciezko przechodzicie ten czas przed @? Chodzi mi o napiecie przed@. U mnie to wyglada ostatnio strasznie. Bywa tak ze nawet nie wiem kiedy przychodzi @ ale z wiekiem jest coraz gorzej :-) smieje sie ale naprawde, odczuwam stan ktory jest niedoopisania, wszystkie uczucia naraz, az mnie rekami trzesie chwilami... normalnie odstresowuje mnie drink a tu kurde teraz nie moge :tak:
Dziewczyny zakupiłam wczoraj olejki eteryczne, no wiecie sosnowy rozmarynowy... sprzyjaja pocheciu chlopca ;-) ta baba w zielarskim dziwnie sie juz na mnie patrzy :-D stoje w tym sklepie i wymieniam jej te olejki a ona mowi mi "rozmarynowy jest na komary" a ja na to "o to dobrze moze byc" hahaha

To moze ta noc jakas dziwna byla skoro wszystkie dzis niewyspane jestesmy. Albo albo... przedstaraniowe fikoły byly co? ;-)

Polisia, Ewelin rephresh nie jest na receptę i można kupić normalnie w aptece jak i na allegro :tak: sylk można tylko kupić przez internet i Misia podała wyżej linka ;-)
Elmo Twój czas z kolei coraz bliżej więc na pewno potrzebujesz dużo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dziewczyny ja też strasznie niewyspana :wściekła/y: ledwo siedzę przy kompie i chyba zaraz pójdę się chociaż na chwilę położyć. chyba wszystkie mamy taki gorszy senny dzień.
Podziwiam te które potrafią chociaż trochę odciągnąć myśli od planowania bo ja np nie potrafię i ciągle o tym myślę ale oczywiście poświęcam każdą wolną chwilę synkowi :tak: poza tym staranka coraz bliżej więc jak tu u tym nie myśleć :-D
Miłego dnia :cool2:

Elmo co do testów to używam takich prostych o jak te Testy OWULACYJNE owulacyjny 10szt+5 ciążowe GRATIS (3206146972) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
raaaany nie ogarniam, że są różne i jedne gorsze.
Na tych pięknie mi wychodziło ciemniej, ciemniej, rano uchwyciłam mega mocne dwie a wieczorem już była jasniejsza, robiłam blisko ovu 3 dziennie nie z porannego moczu, chyba stosowałam się do wszystkich tu zaleceń łącznie z piciem.
Już głupieję, bo w sumie nie wiem na czym się skupić, chciałam jak najbardziej skupić się na testach, śluzie i odczuciach, uważam, że z tempką coś jest nie teges.
A staranka... chciałabym w tym (maj) lub w czerwcu. Zobaczymy. Trochę obawiam się, że mogę przeplaić z ovu, bardzo chciałabym dziewczynkę, ale jednocześnie chciałabym małą róznicę między dziećmi, więc chyba zaryzykuję.
Stąd kombnuję, na czym się skupić.

Misia dzięki za link! bo ja w aptekach szukałam :D haha, dzięuję

podziwiam te, które myślą o czymś innym, ja nie umiem, mi to się śni po nocach nawet, te wszystkie testy, termometry, jedzenie :O

Elle dzięki za info odnośnie sylka i tego drugiego

Znalazłam takie coś :-) 21 PLN • Z pozostalych firm... RepHresh 3x5g SKLEP • Najszybsza Wysyłka , REPHRESH Żel dopochwowy 5g 3 aplikatory 13.87 PLN | działanie REPHRESH Żel dopochwowy | moclekow , Rephresh, żel dopochwowy, 3 aplikatory x 5 g - porównaj ceny - NOKAUT.pl , RepHresh -żel dopochwowy likwiduje brzydki zapach (3203427170) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , RepHresh Żel dopochwowy 3aplikatory (3222087490) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tak gdyby ktoś był zainteresowany :-)

Co prawda chcę podpytać gina o inne zakwaszacze ale te dziewczyny polecały z zastrzeżeniem że na każdego to działa inaczej :-)
Padam jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa byle do 15 , ale zastanawiam się że chyba padnę wcześniej w dodatki dopadł mnie ból na podobieństwo owulacji już 3 w tym cyklu tak mnie ciągnie w lewym jajniku :confused: że wysiedzieć nie mogę za chwilę palnę sobie w łap :eek:

Polisia to staranka tuż tuż :tak: ja podobnie jak Ty będę się opierać na testach i obserwacji samej siebie bo u mnie z temperaturą też coś nie gra bo ciągle mi skacze i nie wzrasta tak jak innym dziewczynom po owulacji :wściekła/y: ale mierzyć będę mimo to :-D wrzuć swój wykresik żebyśmy mogły podglądać oczywiście jeśli chcesz ;-)

reklama
Polisia z tego co pamiętam może się mylę ale dziewczyny które stosowały dietę, suplementy i zakwaszacze to nie pilnowały odstępu od owu a przynajmniej nie skupiały sie na tym aspekcie szczególnie mocno i powiem szczerze że też nie bardzo zamierzam się na tym skupiać bo jak widać u mnie bardzo trudno owu ustalić bo raz jest na czas a innym jest kiedy indziej albo nie ma jej wcale więc nie zamierzam brać jej pod uwagę , fakt będę robić testy i mierzyć temperaturę dla pewności że była ale nie będę szalała z odstępem :-)

Ostatnia edycja:
Do góry