reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia witaj, fajnie że dołączyłaś ;-) miłego czytania (sama to przerabiałam jakiś czas temu) ale na pewno sporo się dowiesz i może a nawet na 99% ;-) uda Ci się zaplanować płeć, oczywiście jeśli bardzo Ci zależy na konkretnej płci.
Daria niestety nie pomogę bo ja mojego małego jeszcze nie uczę robienia na nocnik. ale może któraś faktycznie używała nocnik z fisher price to coś podpowie (przyda się za jakiś czas). a co tam u Ciebie? starania w lipcu tak jak pisałaś?
Antosia nie widzę Twojego wykresu :-(
Ewelin chyba też czekasz na owulację? robisz cały czas testy? bo widzę po wykresie że temperaturę zaznaczasz :-)
Miłego długiego weekendu dziewczyny :-)

reklama
elle87 ja wlasnie nadie sadzalam od 7 miesiaca i ona akurat regularnie rano kupka do nocnika i szybko sie nauczyla do nocnika robic zobaczym jak pojdzie z colinem :)
tak od czerwca lipca zaczne sie starac juz tabltki wszystkie mam siostra mi teraz z polski przywiezie :) nie udzielam sie za bardzo bo u nas ciepło to często na dworze z dzieciakami jestem i brak czasu ;/
w ogole ja kupilam ten jonasa i nie wiem jak teraz sie starac bo w jonasie mam malo na dziewczynkę dni ktore sa pod rzad wlasnie czerwiec i wrzesien wiec zobacze co to mi z tego wyjdzie :-)

narazie mierze temperature robie testy i mierze ph :) a leki juz niedlugo wprowadza traz berzemy zuawine bo tylko to tu mam ;p

Witajcie dziewczyny. Poczytuję was już od jakiegoś czasu, ale wahałam się czy napisać, bo muszę odłożyć staranka na trochę, tj. do następnego roku:crazy: Ale myślę, że jeśli mnie przyjmiecie do siebie, to wiele się dowiem z waszego doświadczenia przez ten czas:happy: Na razie to planowanie płci to dla mnie czarna magia...:baffled::confused:
Oczywiście marzę o córeczce:happy:

Zauważyłam, że z płcią dzieci są takie okresy, że albo większość dziewczynek się rodzi, albo chłopców:confused: Kiedy ja rodziłam synka, w moim otoczeniu i nawet w szpitalu była większość chłopców. A teraz przewaga dziewczynek.

Pozdrawiam was wszystkie:-)

Ostatnia edycja:
Daria my kupiliśmy chrześnicy ten kibelek z fanfarami-nocnik księżniczki-jak tron :) Jest z niego zadowolona ... Ten ze spłuczką podobno "straszy" dźwiękiem jeśli dziecko boi się tego typu odgłosów ...tyle wiem na ten temat :happy:

Elle...marzy Ci się dziewuszka ??? jak przeglądam te wszystkie fora to na dziewuszkę jest więcej szans-więcej dni "babskich" :) :) :) jakkolwiek byś nie marzyła i tak trzymam kciukaski :)

dorcia a powiedz mi bo ten np ze spłuczką ma wyłączane dźwięki a ten co wy kupiliście miał ?

Rozszpunka witam w gronie staraczek :)

mamo kubolki ale ci juz malo zostalo do porodu :) juz wszystko gotowe? a imie jakie wybralisci?

Ostatnia edycja:
Hej, witam się świątecznie :-)
Dziewczyny dzieki za niebieskie ~~~~~~~bardzo mi potrzebne :tak:
Mama kubulki ech te rodziny. Nie smutaj sie. Synek bedzie Twoim najukochanszym dzieckim, a kiedys napewno zrealizujesz marzenie o córce!
Roszpunka uda sie w przyszlym roku ;-) Czytaj doszkalaj sie, napewno wszystkie informacje Ci sie przydadza.
Daria nie doradze. Ja mialam najzwyklejszy nocnik. Mial pozytywke ale po pierwszym sikaniu byl taki placz ze trezba bylo rozmontowac :baffled:
Elle widze ze Ty w trakcie owulki. To w nastepnym cyklu dzialasz???

Dlugi weekend mila mi fajnie ale jak zwykle za szybko :-( No ale jeszcze prawie cale 3 dni wiec ide korzystac.
Pozdrawiam!

Daria nie powiem ci czy ten z fanfarami się wyłączało :( Muszisz kuknąć na allegro i doczytać,na pewno był tańszy niż ten ze spłuczką :) I jeszcze ten ze spłuczką jest chyba nieco wyższy...dla chodzących samodzielnie brzdąców :-D

Daria a możesz zdradzić gdzie wykupiłaś kalendarz jonasa? nie czasami ze stronki twojapłodność ;-)? ja też chcę się starać w tym czasie co będzie na dziewuszkę oczywiście jeśli pokryję mi się cykl jonasa z owulacją.
Roszpunka witamy w gronie :tak: u mnie wśród znajomych większość ma chłopców więc nie tylko ja marzę o drugiej córeczce :-)
Dorcia tak strasznie marzy mi się dziewczynka :-D a mi się właśnie wydaje że łatwiej "zrobić" chłopca... również trzymam kciuki za Twoje staranka oby szybko się udało ;-)
Elmo tak ja w trakcie owulki tylko cały czas jej nie widać... już któryś test z rzędu a tu nic :-( zobaczymy dzisiaj bo zawsze robię o tej samej porze o 17 więc liczę że w końcu zobaczę dwie mocne krechy :-D a staranka zaczynam za 2 cykle czyli na samym początku lipca bo jak widzisz owulka u mnie prawdopodobnie ok 4.05. a Ty kochana już za niecałe 3 tygodnie :szok: ale to zleciało! super trzymam kciuki :tak:
miłego dnia dla wszystkich!

reklama
Elmo, właśnie taki mam plan :-D Na razie karmię moją przyssawkę, @ nie widać. Nie mam pojęcia kiedy wróci, a o uregulowanych cyklach na razie w ogóle nie mam co marzyć. Mi też się wydaje, że jakoś chłopca łatwiej, pewnie dlatego że wyszedł mi za 1 razem:happy: Fluidków nie mogę ci przesłać, ale trzymam niebieskie kciuki za ciebie &&&&&&&&;-)

Elle
, wybacz głupie pytanie, ale co to jest ten kalendarz jonasa?:zawstydzona/y:
Ile czasu przygotowujesz się dietą itd do staranek?

Do góry