reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elle ja jak planowalam drgi dziecko kupilam cykl jonasa od kobiety na allegro i tak jakos mialam jej meila na poczcie i napisalam kiedys do niej i ona mi powiedziala ze bedzie syn i sie zgodzilo :) i teraz napisalam czy mi napisze nowego jonsa i sie znowu zgodzila :) placilam u niej 15 zl na caly rok moge ci dc meila jak chcesz :)
a wyglada tak
viewer
viewer
itd :)

reklama
Roszpunka mi też się udało za pierwszym razem i zawsze wszystkim mówię że o chłopca łatwiej :-D kalendarz jonasa pokazuje dni w ciągu miesiąca kiedy kobieta ma największe szanse na poczęcie danej płci. podsyłam linka do przeczytania Płodnością i płcią rządzi Księżyc
Jeśli chodzi o przygotowania do staranek to zaczęłam brać suplementy jakiś miesiąc temu i tak 3 miesiące będę kontynuować (jeśli uda się za pierwszym razem) jak nie to dłużej ;-) diety jako takiej nie mam tylko jem mniej alkaizujących produktów a więcej zakwaszających :-) poza tym mierzę od miesiąca temperaturę, robię testy owulacyjne żeby wykryć mniej więcej owulację ;-)

Babki jak chcecie ten cykl Jonasa to jest za darmo ale po niemiecku, ale mozna sobie potłumaczyc na translatorze w google I wszystko jest jasne... ja sprawdzałam wstecz moje obie babeczki I w obu przypadkach mi sie sprawdził wiec moze I cos w tym jest.... jak chcecie moge linka zapodać ;)

Daria dzięki za informację. to mówisz że Ci się różni? hmm ja może wykupię ze stronki twojapłodność i zobaczę czy mi się pokrywa z tym co podała maran.
Maran już sobie przejrzałam tą stronkę co podałaś i mi się sprawdza z synkiem więc chyba jednak coś w tym jest bo jeszcze posprawdzałam u paru koleżanek :tak:

w tym twoja plodnosc i tym co podala link maranatha to sa podane glownie 3 dni to jest dzien rzed owulacja i po i w olwulacje oczysicie ta ksiezycowa a u mnie na tym moim jest 5 albo 7 dni ale moze dlatego sie nie zgadza bo tam gdzie kupuje ta kobieta mowi ze najwazniejsze jest zeby godzina byla jka najdokladniejsza co do minuty a tutaj byla tylko godzin a minut nie i pewnie dltaego sie troche rozni ...
ktoras z dziewczyn chyba patrysiak kupowal tutaj CYKL JONASA albo ktos inny nie pamietam to kosztowalo 30zl

Cześć dziewczyny:happy: podczytywałam Wasze posty... niedługo zaczynamy staranka o dzidzię/dziewczynkę i mam pytanko do Was: wyczytałam gdzieś u Was, że po owulacji to też na dziewczynkę, czy to prawda? nie słyszałam o tym wcześniej... Poza tym wprowadziłam do diety kefiry i więcej nabiału ogólnie, staram się unikać bananów choć bardzo je lubię:-p
Jak wielu z Was widzę marzy mi się córeczka, bo nie wiem czy będę mogła mieć później więcej dzieci...

Pozdrawiam cieplutko:happy:

Ja jakoś nadal sceptycznie podchodzę do tych cykli Jonasa... Trochę się to gryzie z moim światopoglądem ;-) hehe

OneMoreTime mowisz ze starasz sie o pierwsze dziecko i marzy Ci sie corka? :-) Tak, jest to metoda O+12 czyli owulacja plus około 12 godzin. Jeśli potrafisz dokładnie wskazać u siebie moment owulacji to odliczasz od tego momentu 12 godzin i dzialasz. Piranha (nasza guru) mówi ze juz 8 godzin po owulacji zalicza sie do tej metody aczkolwiek trzeba zadbac o niesprzyjajace plemnikom meskim kwasne srodowisko... temat rzeka ale to tak ogolnie :-) Powodzenia!

reklama
Powiem Wam że ja już zgłupiałam jak to jest....wyczytałam że największe prawdopodobieństwo na chłopaka to 40 godzin przed i 40 godzin po owulacji....a temu zaprzecza metoda O+12 ,12 godzin po owulacji na dziewczynkę ....ja już nic z tego nie wiem....Mnie się wydaje że chłopca począć można tylko w dzień owulki a dziewuszkę 3-4 dni przed i 3-4 dni po ?????????????????? Niech mnie ktoś uświadomi :baffled:

Do góry