reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie babeczki:)
Ja dzisiaj dostałam miesiączkę i bardzo mnie to cieszy, bo wreszcie wyregulowałam sobie cykl na 28dni i w czerwcu pokryje mi się też Jonas :-D
Widzę że Jonas w temacie:-) A któraś z Was sprawdzała sobie czy się pokrywa z tym co Wam przesłałam?
Elmo widzę że przeszłaś owulkę... no to czekamy na następną;-)
Wykres mam pod nazwą " Mam dwóch wspaniałych synków"

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie kumam tego Jonasa...ktoś go oblicza ??? Czy jak to ??? Uświadomcie mnie bo już naprawdę mam mega mentlik :(

Hej! Dopiero dziś wieczorem wróciłam do domu, przeczytałam tylko ostatnią stronę.

Elmo, a jednak owulka była :), czujesz już ten dreszczyk emocji w związku ze zbliżającym się wielkimi krokmi nowym cyklem? :)

Dorcia
, raczej nie jest możliwe zajście w ciążę 40 godzin po owulacji skoro komórka jajowa żyje 24 godziny a niektórzy twierdzą, że do zapłodnienia zdolna jest krócej. Na płeć ma wpływ 7 czynników, podobno najważniejsza jest dieta i pH. Metoda Shettles'a, wedle której o córkę należy się starać kilka dni przed owulacją, została obalona. Shettles swoją metodę oparł na założeniu, że plemnik z chromosomem X jest dużo większy a zatem cięższy i powolniejszy, twierdził też, że plemniki z chromosomem Y żyją tylko 24 godziny. W dobie nowoczesnych mikroskopów już wiadomo, że się mylił, główka plemnika X jest tylko o 1% szersza (więc to tak jakby twierdzić, że ktoś szybciej dobiegnie do mety bo ma o 1% dłuższe nogi) a plemniki Y przy badaniach in vitro wytrzymywały dłużej jak plemniki X. Podobno plemniki X i Y potrafią tak samo długo przeżyć i są tak samo szybkie, szybkości dodaje plemnikom Y potas. Przy staraniu o synka należy działać w dniu owulacji ale od 12 do kilku godzin PRZED owulacją (dziewczyny z in-gender zalecają 12-18h po pozytywnym teście owulacyjnym). Przy zachowaniu odstępu od owulacji należy zadbać o niskie pH i brak śluzu EWCM aż do samej owulacji. Plusem metody O+12 (starania 8-20h po owulacji) jest to, że pH już zazwyczaj jest niskie, śluz lepki i mamy tylko kilka godzin na przypilnowanie niskiego pH. Nieskuteczność metody Shettles'a uświadamia np. ta ankieta:

Shettles attempt for a GIRL and got a GIRL (14.5%)
Shettles attempt for a GIRL and got a BOY (48.4%)
Shettles attempt for a BOY and got a BOY (12.9%)
Shettles attempt for a BOY and got a GIRL (24.2%)

Piranha czyli synuś tylko 12-18 godzin PRZED owu...tylko jak to sprawdzić ??? Ostatni cykl jak robiłam testy to pozytywne miałam przez 3 dni :( Mam niby mikroskop Donna ale też nie bardzo dokładnie pokazuje :( Może coś mi poradzisz ??? Widzę że Tobie udało się i masz parkę :)

Dorcia mogę obliczyć Ci Jonasa tylko musisz mi podać datę urodzenia i godzinę. Jak będziesz chciała to wyślij mi na PW te dane oraz maila.

maran-atha ta strona z Jonasem co podałaś pokrywa się z tym plikiem który można samemu sobie wygenerować -różni się tylko jedną godziną (bo mamy czas letni) W tym niemieckim nie uwzględniono zmiany czasu, ale jest bardziej przejrzysty :tak:

witam wszystkich z rana :)
powiedzcie mi czy np maslanka owocowa tez zakwasza? bo ja pije owocowa albo robie jogurty do pica z truskawek i kefiru :) a maz tonami wchlania jogurty :)

i posilki na dziewczynke to chyba byly zimne tak ?
a powiem wam z replens to mi ph nie obniza tylko rephres .. zobacze jeszcze jak kupie globulki dopochwowe ....
milego dzionka i slonecznej pogody jak u nas :)

a ktos wie co tam u nullki ?

Hejka babeczki :) Właśnie zrobiłam sobie Inkę z mlekiem by pobudzić organizm:-D dzisiaj spałam chyba trzy godziny. Mały był niespokojny całą noc:-(jeszcze do tego u mnie pogoda kiepska... cały czas pada i zimno:szok: w porost wymarzona majówka:sorry2:
Daria co do maślanki i jogurtów to polecane są naturalne, no chyba że dodajesz same owoce bez cukru i konserwantów których jest pełno w tych smakowych. A posiłki zalecane są gorące, a tu duży problem bo jogurty i kefiry jak i serki czy też sery są przecież zimne. Pozostaje mleko na gorąco z płatkami:-D ja tym się zajadam rano i wieczorem.
A jak sprawdzasz to pH ile po seksiku? A jak i kiedy korygujesz? chodzi mi o to jak to dokładnie powinno wyglądać- jak głęboko i ile tego lubrykantu potrzeba?
Miłego dzionka wam wszystkim życzę;-)

Witam Was dziewczyny:-) Widzę,że planowanie idzie pełną parą.Ja czekam na owulkę badając się testami owulacyjnymi. Starania od lipca więc trochę czasu zostało. Antosia79 czy to Ty jesteś specjalistką od wyliczania na Jonasa? jeśli tak rozważ moją propozycję ( czy wyliczysz te dni również dla mnie? ). Pozdrawiam Was gorąco mimo iż na dworzu ziiiiiiiiiimno;-)
I jeszcze jedno: czy planując dziewczynkę powinno się serduszkować codziennie do 24 przed owulką czy zrobić sobie przerwę 7 dni i dopiero? Pomijając oczywiście metodę O+12.

reklama
Elle, dzięki. Muszę się w to wgłębić, bo na razie czarna magia:baffled: A jakie suplementy bierzesz? A ten program do wyliczeń, który jest na tej stronce, jest miarodajny?
maran, dzięki za linka. Ja sobie na pewno sprawdzę:tak:

Dziewczyny, jakie lubrykanty stosujecie i kiedy? I jakie globulki?
I jak sprawić, żeby nie było śluzu, lub żeby był gęsty?

Wybaczcie sto pytań do...:zawstydzona/y:Na prawdę ciemna masa ze mnie jest:zawstydzona/y:;-)

Pozdrawiam i życzę słonecznego dzionka:happy2:

Ostatnia edycja:
Do góry