reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Antosia
, po Twoim poście zamówiłam ten kubeczek dla Kai bo u Krzysia taki z Aventu też się nie sprawdził :)

Milla
, jutro wyjeżdżam i będę w domu dopiero w sobotę, postaram się wtedy wrzucić jakąś fotkę Kai :) Przy meblach już od dawna zasuwa, na nogach ustanie sama bez trzymania ale pierwszych samodzielnych kroków jeszcze nie zrobiła :) Na plecach nie uleży ani chwili, zmiana pampersa to nie lada wyzwanie ;) Niestety też dla córci najlepszą formą spędzania czasu jest przesiadywanie u mamy na rękach, czytałam że to kryzys ósmego miesiąca który trwa podobno do roku, oby to była prawda bo Kaja już 10 kg waży hehehe ;)

Elmo, pewnie mogły się zdarzyć 3 scenariusze. Pierwszy taki, że pęcherzyk nie pękł i teraz dojrzewa kolejny, który już zapewne pęknie, rób zatem testy owulacyjne. Drugi scenariusz jest taki, że pęcherzyk pękł ale owulacja była niepełnowartościowa (np. pęcherzyk był już przerośnięty, przetrwały) i ciałko żółte produkuje mało progesteronu - stąd kiepska tempka. Trzeci scenariusz to cykl bezowulacyjny, takie cykle to norma raz na jakiś czas, sama miałam jeden lub dwa takie cykle od lutego do września. A masz możliwość pójścia w czwartek na USG?

Elle, dzięki kochana! Skoro pojawił się EWCM a kreska ściemniała to owulka lada dzień Ciebie dopadnie :) EWCM pojawia się na skutek wzmożonej produkcji estrogenów a pik estrogenowy inicjuje pik LH.

krystianmartin
, może u Ciebie owulka jest np. 36h od piku LH a wówczas załapiesz się na O+12? Nie ma sensu sprawdzanie jak szybko kreska blednie, to już nie ma żadnego znaczenia. Trzymam mocno kciuki by się udało!

Ciążówka, piękne wieści, z całego serca gratuluję!

reklama
Witam Was w ten pochmurny poranek.
Nie chciało mi sie nawet z łóżka wstać ale mus to mus :biggrin2:

Agagsm, tak masz rację, stres i nakręcanie się wszystko miesza :baffled:
Ciążówka z całego serca gratuluję! Twoja córeczka napewno jest przesliczna. Koniecznie wstaw tu nam jakąś fotke pocieszymy oko ;-)
Krystianmartin i jak tam owulka nadeszłą? Mąż juz jutro, oby zdążył :tak:
Mamakaja ten link który wrzuciłas pojawiał się juz na forum (ja osobiscie znam to chyba na pamiec :-D). Zachecam do poczytania forum wstecz, naprawde skarbnica wiedzy.
Elle bądz spokojna, popatrz na moj wykles, w tym cyklu owulka oj przetestowala moje nerwy.
Piranha nawet sie nie ogladniesz jak Kaja bedzie smigac sama po domu a wtedy juz nie bedzie chciala na rece ale za to bedziesz ganiac za nia calymi dniami :biggrin2: Dzieki Kochana za interpretacje. Oby to byla wersja z niepelnowartosciowa owulacja i przerosniety pecherzyk, moze to tlumaczyloby ten utrzymujacy sie bardzo dlugo bol owulacyjny. Wczoraj zobilam test, byl negatywny. Na wieczor zniknely objawy, przestal wreszcie bolec brzuch, szyjka sie obnizyla i zrobila sie twarda. Pomyslalam ze to koniec i pewnie tempka jutro wzrosnie i tak sie stalo, dzis temp w góre. Nie bede juz tego analizowac, jest po fakcie, oby to oznaczalo tylko tyle ze @ przyjdzie normalnie a nastepny cykl bedzie juz normalny, z piekna jednoznaczna owulką najpozniej 16 dc ;-) Milego odpoczynku Ci zycze.
Jak i Wam wszystkim dziewczyny.
Cicho sie zrobilo, Eden pewnie tez gdzies uderzyla na dlugi weekend.
Ewelin Anotosia jak tam wasze owulki?
Sofi Porannakawa Czarna perla i reszta klanu jak zyjecie???

Pozdrawiam!

Edit:
Dziewczyny mamy maj!!!!!! :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Słać mi tu niebieskie fluidy!!!!!!! :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie babeczki:-D
Elmo na początek fluidki dla Ciebie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ta owulka psikusa Ci zrobiła co byś nie zapomniała o stresie :tak: Jeszcze się okaże że razem w czerwcu zaskoczymy:-D
Krystianmartin działajcie jak mąż wróci -coś czuję że to może być O+12 i jeszcze wcześniejsza wstrzemięźliwość i wyjdzie babeczka:)

Wczoraj na spacerku same dziewczynki widziałam wokoło i jeszcze kobietkę w ciąży która koleżance mówiła że ma "dziurawca" w brzuchu... Mam nadzieję że starczy i dla nas tych "dziurawców" :-(
Ja w niedzielę testowałam paski pH po przytulankach i niestety skali zabrakło:szok: Ilość kianeczek była ogromna po długiej przerwie(więcej niż 7 dni) i chyba się troszkę zamotałam, bo totalnie nie wiem jak powinnam obniżyć i po jakim czasie.
Przed przytulankami zaaplikowałam sylk i po to już nie wiem po jakim czasie się obniża. Rano miałam pH chyba ponad 5. Troszkę się obawiam że nie dam sobie rady z tym obniżaniem bo ilość plemników mnie przeraziła:baffled:
Piranha mam nadzieję że Kaja będzie zadowolona z tego kubeczka i Ty również.
Pozdrawiam Was gorąco ;-)

Hejka
Tempka dzisiaj mi zbytnio nie wzrosła z 36,6 na 36,7, zobaczymy jutro... wczoraj miałam jednak ból owulacyjny.
Miłego weekendu

Elmo ja również przesyłam chłopczykowe fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Antosia ja to codziennie widzę same dziewczynki w wózkach... tak już chyba jest jak się czegoś bardzo pragnie :tak: ale pomyśl że za rok to my będziemy spacerować z takimi małymi księżniczkami :-) ja właśnie czekam na owulację i będę sprawdzać ph i jak lubrykanty sobie radzą ze zbiciem zbyt wysokiego ph. a jeszcze oprócz sylku spróbuj użyć replens po przytulankach bo może on pomoże Ci zbić wysokie ph ;-)

Witam dziewczynki !!! Jestem aktywna na forum "starania od wiosny 2013" ale myślę że i Wy mnie do siebie przyjmiecie ??? Z zapartym tchem czytam cały wątek...ehhhh.-------- Ja i mój M staramy się o drugą dzidzię...nie ukrywam że pragniemy zdrowego dzieciaczka najbardziej na świecie...ja marzę o synusiu a moja córa i M o dziewuszce :) W marcu odstawiłam antykoncepcję i poprzedni cykl miałam idealny 28 dniowy, w 14 dniu miałam owulkę ( choć szczerze to testy pokazywały dwie krechy przez 3 dni) wspieram się też Donną-ale to wszystko trudne niestety ..wracam do lektury :) -------DOBREJ NOCY

No powiem wam że u mnie w okolicy tez wysyp dziewczynek! Naprawde, wszedzie wokolo rodza sie albo maja sie urodzic dziewczynki. Tak tez bylo jak sie urodziła moja Zuza wiec mam nadzieje ze wkrótce tendencja sie odwroci na korzysc chlopcow ;-)
Dorcia owocnych staran! Ja tez marze o zdrowym synku.
Ciążówka nie powiedzialas nawet jak córeczka ma na imie. Zdradzisz nam?

Dobrej nocki dziewczyny!

czesc dziewczynki ;)

dzis idziemy na usg podejrzec malucha

u mnie wsrod znajomych tez rodza sie same dziewczynki, dziwnie się czuję jak myślę o tym, smutno mi....

w niedziele mielismy sporą rodzinną imprezę, oczywiście mnostwo osób mnie pytało co sie urodzi... i nasłuchałam sie głupich komentarzy w stylu" oh szkoda, ze nie dziewczynka", "moze się uda za trzecim razem", a najgorszy tekst starego podchmielonego wujka "trzeba było zrobic bara bara z listonoszem, bo twoj maz tylko same jajka płodzi" obrzydlistwo... nikogo nie pytalam o zdanie, nikomu tez sie nie przyznałam, ze sama jestem zawiedziona płcia dziecka, przykleilam sobie usmiech do twarzy i udawalam, ze mnie takie teksty wcale nie ruszaja, ale prawda jest oczywiście zupełnie inna......

elmo fluidki for U: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dorcia witaj

za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki, zagladam do Was regularnie i kibicuję, pozdrawiam też odwiedzające

milego weekendu! oby pogoda się poprawiła

Mamo Kubulki trzymaj się i nie przejmuj takimi komentarzami ze strony rodziny i znajomych. Ehhh ta rodzinka.:angry::no:Dobrze, że nie dałaś poznać po sobie jak się czujesz po takich komentarzach.....Pozdrawiam :-):-):-):-):-):-)
Ja dziś odebrałam testy owulacyjne i papierki lakmusowe. Owulka coraz bliżej.......

reklama
dzien dobry wszystkim
mam do was takie pytanie jako mamy pewnie ktoras z was miala nocnik fisher price kaczke lub ten mowiacy ze spłuczką:)
chce kupic colinowi ale nie wiek ktory szukam na forum i w ogole ale nic specialnego nie pisza na ten temat;/ moze wy cos doradzicie ?

Do góry