reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Polisa jesli juz to zdałabym sie na to jak wyglada sluz. Powinien byc juz raczej lepki, nierozciagliwy. Jak szyjka bedzie twardawa to raczej juz marne szanse na ciaze :/ aczkolwiek jesli umiesz wylapac ten moment kiedy jest jeszcze lekko mieka ale twardniejaca... hehe to by trzeba bylo caly czas stac z palcem wiesz gdzie :-D haha. Sluchaj kazda z nas ma inaczej, u mnie np. szyjka po owu jest jeszcze miekkawa nawet 2 dni a sluz mokry i przezroczysty. Jesli juz moge Ci cos doradzic to raczej zakup na szybko sylk badz zastosuj jakis tampon zakwaszajacy po akcji bo pamietaj ze nie tyle odleglosc od owu sie liczy co kwasne srodowisko. Chyba na chwile obecna takie jest przekonanie u dziewczyn ktore planuja córe. Mam nadzieje ze odezwie sie tu któras z tych mamusiek i cos Ci podpowie ;-)
Milla kurde to przewalone, taka pogoda to bys uzyla spacerow a tu takie jaja :-) pewnie rzeczywiscie maly panikuje bo Cie nie widzi. Musisz cos pokombinowac z wózkiem, a moze on wogole poprostu nie lubi jezdzic w wozku :/
Krystianmarin moj by mi napewno tez tak powiedzial ale cóż trza sie poswiecic dla dobra sprawy ;-) :-D

Hej dziewczyny. Nie było mnie przez week bo wyjechałam sobie na działeczkę. Na razie Was nie nadrobiłam ale później to zrobię.
Dziewczyny normalnie pogoda się zrobiła a ja się boję z moim terrorystą wyjść na spacer. Mam wózek, który niestety nie ma przekładanego siedziska i dziecko mnie nie widzi. Może to w tym problem, że tak krzyczy? Kurdę nie wiem co robić sprzedać go i spróbować kupić inny? Ale jak będę miała jeszcze trzeciego bobasa to ten by mi się przydał. No jest masakra. Ogólnie u nas spacerki nie są przyjemnością, chyba, że mały uśnie ale zanim to nastąpi to też się nawrzeszczy...
Verita ile razy karmisz w dzień małą, że masz już @ bo ja tylko nad ranem i potem raz w dzień i na wieczór a okresu ni widu ni słychu.

Krystianmartin to działajcie w dzień przyjazdu męża. Musi się wreszcie udać.

Miłego dnia.
Prawie non stop ja karmie, bo nawet po jedzeniu musi dojesc piersia, w nocy co 2 godziny. Ja dostalam szybko okres juz chyba 4 czy 5 mam po ciazy, to samo bylo za pierwszym razem tez tylko na piersi. Widocznie mam naprawde malo hormonu :no: kobiecego

Witam wszystkich.
Polisa każda z nas ma w inne objawy co do przebytej owulacji, u mnie szyjka tez jeszcze po owu z dwa dni jest miękka, a śluzu w ogóle nie mam. tak więc trzeba dobrze znac swój organizm żeby trafić O+12 bo jesli zrobi się to z szybko to może wyjść chłopak.

Elmo masz cudowne ph. U mnie ok 4,75. A z oceną twojego wykresu trzeba poczekać , Może jutro wzrośnie tempka i pojawi się druga kreska na teście. Widze dzisiaj jakiś delikatny spadek wiec trzeba czekać może jutro.... Ale tak to jest ostatni cykl próbny a wtedy najwięcej niewiadomych.

A elmo ostatnio rozmawiałam z mężem o tym że zaczynamy w maju no i opowiadałam mu ze na dziewczynkę trzeba dużo jonów ujemnych i że dlatego kupiłam ta lampę. A że moja forumowa koleżanka która stara sie o chłopca mówiła ze obłoży się laptopami a on na to że powinniście to zrobić w "serwerowni" haha. tak tak w serwerowni ,zresztą ma rację - tam jest spora dawka jonów dodatnich.

Ja tez coś kombinuje z tą Afrodydą (mikroskopem owulacyjnym) na razie nic nie widzę, a mam nadzieje że niedługo pojawi sie jaka paproć. załamka:-(

Antosia a u Ciebie podobnie jak u mnie test jest pozytywny z momencie skoku temperatury a ból dzień później. Jak myslisz kiedy miałas owulacje (w piątek czy sobotę).?

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Ja już lepiej się czuję. Gardło jeszcze troszkę boli ale antybiotyk chyba działa.
ewelin Jeżeli chodzi o moje obserwacje cyklu to znowu jest problem, bo dzisiaj też zrobiłam test LH i wyszedł pozytywny-kreski takie same(ale zrobiłam go ok 10:00) Brzuch bolał mnie owulacyjnie jeszcze wczoraj, więc nie mam pojęcia jak to interpretować:no:
Milla wiem co przeżywasz. Mój starszy syn nigdy nie lubił wózka i zmiana na inny mu nie pomagała. Moje spacery wyglądały tak, że ja w jednej ręce trzymałam jego a drugą pchałam wózek. To było straszne.
Polisia cieszę się że też planujesz :tak: Elmo ma rację, że przy starankch głównie o środowisko kwaśne chodzi.A jeżeli chodzi o moment owu to sama mam z tym problem i chyba będę celować na "chybił trafił". Ja wiem że u mnie będzie problem ze śluzem bo mam go w nadmiarze i to tego bardzo płodnego:nerd:

Życzę słoneczka wszystkim i pozytywnego myślenia :-D

Ewelin hahahahahaha :-D , kurde musze pomyśleć serwerownia serwerownia.... gdzie najbliżej :-D uśmiałam się.
Ech z tymi owulacjami :-) My już jak w Ladies, Kuna dzwoni do Adamczyka: "Kochanie gdzie jestes? Ja i moja owulacja czekamy na Ciebie". I pomyslec ze jak ogladalam to sie z niej smialam... :happy2:

Elmo , u Ciebie też będzie synek , zobaczysz ! :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~chlopczykowe fluidy dla Ciebie :) A stronę BB masz różową czy zmieniłaś na niebieską ? Bo mnie niebieska przyniosła szczęście. Mozna ustawić na samym dole z lewej strony (BB-chłopiec)

Czarna mow szybko gdzie to mam zmienic???? :-) dzieki za ~~~~~ złapałam i trzymam mocno.
Edit: juz zmieniłam! Ech nie wpadlabym na to. Dzieki!

reklama
No mam nadzieje że ten BLUE i mi przyniesie szczescie :tak: Czarna byłam wczoraj u rodziny, był tam taki 14 miesięczny chłopczyk. No mówie Ci jaki do schrupania. Zakochałam się. Obczaja chodzenie i takie tam. Chcę takiego!!!!!!

Do góry