reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej!

eden: ja sie staram od sierpnia- dieta z nabiałem to mój normalny sposób żywienia -pewnie dlatego mi trafiła się dziewczynka za pierwszym razem bez planowania;) ja mam problem, ze chyba przesadzałam z ilością sylku i wszystkie plemniki są bez szans na przeżycie hehe -musze im odpuścić trochę;) moj m. jest grzeczny i łykał wszystko co mu dałam, ale z jedzeniem to juz rożnie...

elmo: z tego co kojarzę to nasze naturalny ph jest coś ok. 4-5, wiec naturalnie nasz organizm do niego dazy, jedynie w okolicach owulki się podnosi. ja tez mam 4-4,5 cały cykl, a w te dni nagle mi skacze do 5-6 i skubane trudni się zbija - no i dlatego ja z ilością sylku chyba za bardzo szalałam - no ale jak te proporcje utrafić, ile dać żeby nie wybić, a obniżyć...u ciebie przynajmniej to zmartwienie odpada, bo soda od razu podnosi:))) Co do wygody - wiem o czym mówisz, bo mam w domu samodzielną 3-latkę - luksus, mój mój mówi, że jak pomyśli znowu o pobudkach w nocy i pieluchach (Miśkę nauczyłam nocnika jak miała 1, 5roku) to ma dreszcze na plecach i się śmieje, czy od razu 2-latka nie mogę urodzić, a co najmniej od razu roczne :)

antosia: prawdopodobnie u ciebie pik LH szybko przyrasta i szybko spada-tak miały niektóre dziewczyny tu i wtedy te testy trzeba nawet co 2 h robić żeby wyłapać moment owu;) tylko od piku LH owulka może być w ciągu 12-36h, a tu już różnie

daria: ja tez od zawsze chce adoptować dziecko, ale mój m. nie chce, wiec jak chce trojkę to muszę urodzić, a wcześniej to jeszcze najpierw trzeba zajść, a z tym kombinowaniem na drugą dziewczynkę to mi nie wychodzi, więc muszę trochę zluzować;)

maggie: trzymam za ciebie kciuki!
ja pierwszą ciąże leżałam plackiem od połowy - miałam 2cm rozwarcia w 25tc. i założony pesar żeby się nei rozwierała szyjka i nakaz bezwzględnego leżenia - przy czym mojego m. nie było w domu po 12h bo w pracy... Ginka w szpitalu powiedziała, że daje mi 2 tyg. i wg niej urodzę. Urodziłam w 40tc., ale teraz mam panikę w sobie, że znowu będzie historia z rozrywki, a swoje przeżyłam:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Agagsm mówią że każda ciąża jest inna także główka do góry, teraz będzie ok :)
Ja słyszałam kiedyś teorie że ciąże z dziewczynkami są generalnie bardziej problemowe, ale nie wiem czy to taki przesąd czy co:)

Podczytuję Was od daaaaawna ;) poleciła mi to miejsce Axa z wrześniówek 12 :)
w tej chwili planuję dziewczynkę założenia wszystkie mam jako takie ogarnięte, najgorzej idzie mi z dietą niestety....
i mam pytanie do Was :) szczególnie 0+12
Przy tym 0+12 jak poznać koniec owulacji, bo to ma być 12 godzin po owulacji, po szczycie? po końcu?
po skoku temperatury? bo bledszych paskach LH, zupełnie nie wiem, jak to ogarnąć, bo moje owulacje są całkowicie bezbolesne i w sumie nie wiem kiedy je mam poza odczuciami śluzu, ale też niedokładnie, bo jest go dość skąpo.
uhhhh...

Będę wdzięczna i mam nadzieję, że mogę tu czasem do Was zajrzeć :D uściski!

Hej Laseczki.
Witam się poweekendowo.
Jak w kazdy poniedzialek ciezko mi bedzie wystartowac, ale moze jakos dam rade.
Pogoda u mnie fajna, weekend byl przyjemny.

Jak tam wasze planowania, przygotowania, starania??? Bedzie ktos testowal za 2 tyg? :cool2:

Polisa witaj. Dołącz do nas. Napewno razem bedzie razniej :tak: Od razu zaznacze ze moim "celem" jest chlopiec, ale z tego co mowila Piranha w momencie 0+12 śluz robi sie juz lepki, szyjka twardnieje i obniza się. Dodam ze metoda 0+12 to przedzial który zaczyna sie juz 8 godz po owulacji. Od skoku temp napewno nie mozesz tego liczyc, temp. moze wzrosnac od 3 dni przed do 3 dni po owulacji. Nie wiem czy prowadzisz dokladne obserwacje i za jak dlugo zamierzasz sie starać o dziewczynke, no i jak regularne masz cykle. Gdybym miala duzo cierpliwosci i determinacji to za pomoca testow owulacyjnych, obserwacji sluzu i szyjki oraz temp wyznaczylabym w miare dokladnie moment owu (nie dzien owu ale moment owu - na ile to mozliwe). Jesli zgrasz te wszystkie rzeczy przez kilka cykli bedziesz wiedziec ze np. owu wystepuje u Ciebie 24 godz po piku LH. Wtedy staralabym sie 36 godz od piku LH co daloby dokladnie 12 godz od owulacji. Jesli by sie nie udalo w kolejnych cyklach przysunelabym sie 2 godz wczesniej i zadzialala 34 godz po owu. Ale powtarzam ze musialabym byc bardzo zdeterminowana i cierpliwa ;-) Wiec pisze czysto teoretycznie, w praktyce pewnie ciezko to zrobic. Napisz cos wiecej, kiedy zamierzas sie starac, czy to juz?

Eden jak po imprezie?
Antosiu jak zdrowko?
Maran jak tam Twoje gwiazdy daly popalic w weekend? Moja uparcie przekonywała mnie ze pani w przedszkolu dala nakaz zeby mamy zrobily makijaz swoim córkom :-D po kim ona ma taka wyobraznie? :szok:
Krystianmartin jak samopoczucie?
Agagsm oj tak ja tez chce od razu 2-latka :tak:
Ewelin jak przygotowania?
Sofi Milla Daria co u Was?
Elle a Ty jak stoisz z przygotowaniami?
Maggie jak minal weekend?
Piranha jak tam Krzys? Ogarniasz to jakos?
Porannakawa, Czarna perła gdzie sie podziewacie?
Czarna76 kurde juz niedlugo bedziesz miala przy sobie wymarzonego synka, ale super! (zazdoszcze)

U mnie jak widac na wykresie jakas zamotka, 16 dc owu brak. A mial byc to ostatni miesiac obserwacji :baffled: No lipa.

Milego dnia i tygodnia zycze!

Ostatnia edycja:
Hejka
Elmo jakoś mi dziwnie.... muszę to wszystko strawić. Teraz z moim zajściem będzie trudniej bo M może nie trafiać w owu. Pojechał na 2 tyg i przyjeżdża w samą owu, ale mówiłyście, że taka sperma jest bezwartościowa.. albo co 2 dzień.. jak mam to zrobić?:no:

Ostatnia edycja:
Elmo po weekendzie super, spacerki słoneczko to jest to czego mi trzeba :)
Krystianmartin uda się uda na pewno, moźe skieruj swoje myśli na inne tory a samo wyjdzie
Miłego dnia dziewczyny :)

Krystianmarin dobrze ze masz ten weekend za soba. Hmmm moze zasugeruj mezowi zeby no wiesz... 2 dni przed przyjazdem sam ten tego ;-) wtedy jak przyjedzie sperma bedzie 2 dniowa :tak: no co? Glupi pomysl? :-)
Maran mam pytanie do Ciebie i do dziewczyn które obczajaja temat Alka Seltzer Gold. Ilaczek kiedys mi sugerowala zakup tego specyfiku i tak sobie mysle skoro picie sody nie bardzo dziala na to moje pH moze by tak zakupic ten Alka Seltzer Gold??? Ale nigdy nie kupowałam prze ebay a nie ma tego w Polasce, zastanawiam sie czy zdazy mi to przyjsc za 2 tygodnie. Maran doradz, nie ma tego czasem u Ciebie w aptekach?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Nie było mnie przez week bo wyjechałam sobie na działeczkę. Na razie Was nie nadrobiłam ale później to zrobię.
Dziewczyny normalnie pogoda się zrobiła a ja się boję z moim terrorystą wyjść na spacer. Mam wózek, który niestety nie ma przekładanego siedziska i dziecko mnie nie widzi. Może to w tym problem, że tak krzyczy? Kurdę nie wiem co robić sprzedać go i spróbować kupić inny? Ale jak będę miała jeszcze trzeciego bobasa to ten by mi się przydał. No jest masakra. Ogólnie u nas spacerki nie są przyjemnością, chyba, że mały uśnie ale zanim to nastąpi to też się nawrzeszczy...
Verita ile razy karmisz w dzień małą, że masz już @ bo ja tylko nad ranem i potem raz w dzień i na wieczór a okresu ni widu ni słychu.

Krystianmartin to działajcie w dzień przyjazdu męża. Musi się wreszcie udać.

Miłego dnia.

reklama
Elmo noooo właśnie cykle mam nieregularne co sprawia, że czuje się w tym mega zagubiona, nigdy nie prowadziłam jakiś obserwacji, w sumie dopiero niedługo cokolwiek obserwuję, ale ta nieregularność sprawia, że mam problem. Wiem plus minus kiedy jest owulacja, ale raczej na przełomie 2-3 dni, nie umiem uchwycić tego momentu 12 godzin po.
Myślisz, że zdać się na szyjkę, że ona twarda zaraz po zakończeniu?
A starać chętnie bym teraz, jak się uda, bo wszystko nawet chiński mi się ładnie składa :) a jak nie to we wrześniu wrócimy do tematu.

Mlla a spróbuj podnieść budkę i zamontować parasolkę, tak, że jak zerknie dziecko do góry to Cię zobaczy, może to mu pomoże :)

Do góry