reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czarna ja nawet nie wiedziałam że cos takiego jest jak zmiana koloru stronki, super sprawa, dobrze wiedzieć.
Antosia u niektórych kobiet poziom Lh dość długo się utrzymuje, ale podobno należny brac pod uwagę ten moment jak pierwszy raz kreska testowa jest przynajmniej tak samo mocna, (ale warto wiedzieć jak długo się utrzymuje) u mnie na drugi dzień po pozytywnym już słabiutka kreseczka.
Może u Ciebie ten antybiotyk takie zawirowania wprowadził, bo widze ze dalej masz fazę niskich temperatur

Ostatnia edycja:
reklama
czesc :)
Elmo sprawdzałam I u mnie nie ma tego Alka selcer gold ale na ebay jest... ja bym chyba piła lub ten napój sodowy bo to pewnie podobne tylko smak inny, no I pij duzo wody z cytryna tylko bez cukru. MagdaUK piła wlasnie tę wode całe dnie... I ona podnosi ph :) no a u Ciebie dzis jakby spadek na wykresie wiec moze owu bedzie za niedlugo, moze dzis bedzie + na teście :) bedzie dobrze zobaczysz, tylko sie nie stresuj na zapas :)
Antosia no tak jak pisze Ewelin nie którym ten poziom powolutku spade bo u mnie np. spade bardzo szybko I w ogóle mozna piku nie wychwycić jak nie testuje sie co 3 godziny...

no I zapomniałam co to ja jeszcze chcialam napisać... moje dziewczyny mi tu gadają nad głowa I watek trace...

Polisia ja także zamierzam się starać o dziewczynkę i zastosować metodę 0+12 :tak: dopiero w tym cyklu zaczęłam obserwację tzn mierzenie temperatury i będę robić testy owulacyjne więc sama jestem ciekawa jak to będzie z wykryciem momentu owulacji... pewnie ciężko :-( ale myślę że odpowiednie ph może zdziałać "cuda" i nawet jak nie trafię idealnie w 0+12 to kurcze musi się udać :-D tak jak dziewczyny piszą najlepiej robić często testy owulacyjne jak już pojawi się delikatna druga kreska na teście to nawet co 3 godziny. ja będę niedługo testować więc na pewno podzielę się obserwacjami na forum.
Elmo ja zaczynam staranka za 2 miesiące i jak widzisz dopiero od tego cyklu zaczęłam obserwacje :-( suplementy już sobie wprowadzam, gorzej z dietą ale od maja biorę się konkretnie ;-) oczywiście już wszystkie potrzebne rzeczy zakupione typu sylk, rephresh itd :-) a Ty kochana widzę że zaczynasz staranka za niecały miesiąc :szok: ale to zleciało! oczywiście trzymam kciuki żeby za pierwszym razem się udało bo sama po sobie wiem jak to ciężko z tą dietą itp więc byłoby z głowy ;-)
Krystianmartin jeśli nie idzie co drugi dzień to 7 dniowa abstynencja też sprzyja poczęciu dziewczynki (chyba może być dłuższa niż 7 dni) dobrze myślę? może taka taktyka się teraz sprawdzi :-)
Antosia choroba i antybiotyki też mogły zaburzyć cykl więc zobaczysz przy następnym czy sytuacja będzie podobna ;-)

Witam Was dziewczyny:-) jestem tu nowa.To moj pierwszy wpis.Mam synka 4,5 letniego i marze o dziewczynce:-D Z uwaga sledze wasze wpisy i bede probowac:-) pozdrawiam:-)

Dziewczyny czy pomogłybyście mi wyznaczyć moje dni płodne? @ mam co 29,30,31 dni ? a chce wycelować przed owulacją . jakie jeszcze macie sposoby na córeczkę?

Hej
karola5554
to nie takie proste wyznaczyć dni płodne. Trzeba obserwować swoje ciało za pomocą termometru, obserwacji sluzu, niektóre dziewczyny badaja położenie szyjki( przyznam się, że to dla mnie czarna magia:szok:). Jest duzo kalkulatorów, które moga pomóc.
Kalendarz owulacyjny - NetMama.pl
Jednak owulacja bym się nie sugerowała
Elmo co tam u Ciebie? Ten cykl chyba zaliczę do nieudanych... No cóż czasami tak bywa.
Wszystkim miłego dnia
Elle oby się sprawdziła ta 14 dniowa abstynencja !!!

Ostatnia edycja:
Witam z rana.
W troche lipnym humorze.

Krystianmartin
u mnie kryzys owulacyjnych. Nic nie idzie zgodnie z planem nie wiem o co chodzi. Nawet ovufriend mi sie zacina :eek: Jakis pech. A za miesiac mialam zaczac :-( Jak to ten cykl zaliczysz do nie udanych? @ przyszła? Mowisz juz o nowym cyklu czy jeszcze starym???

Karola5554 witaj. No tak jak mówi Krystianmartin to wbrew pozorom nie jest takie łatwe. Aczkolwiek jesli obserwujesz u siebie sluz plodny i bole owulacyjne to bedzie Ci łatwiej bo to jest ten czas. Jesli chcesz wyznaczyc dokladny moment musisz zrobic troche wiecej np. uzywac testow owulacyjnych, mierzyc temp. Zalezy jak bardzo zdeterminowana jestes aby miec coreczke :tak: Dołącz do nas. Zachecam do podczytania forum duzo wstecz, jest masa specyfików i zabiegów pomagajacych zmajstrowac dzidziusia upragnionej płci :tak:

Milego dnia!

Elmo mówię o tym cyklu. @ mi się kończy ale nie wiem jak to będzie z owu. Teraz mogłaby się przesunąć chociaż o 1 dzien. Kupiłam testy owu. Moja waga spadła o 5 kg a w pasie 11cm:-).
Zaczynam brać sie za przygotowania na komunie mam jeszcze 60 kłosów do wypisania( imiona dzieci)

Ostatnia edycja:
Elmo jak widać nie da się przewidzieć owu. ja byłam pod ogromnym stresem, zresztą nadal jestem i to też ma wpływ., zmiana pogody... u Ciebie bardzo ważne jest wyznaczenie owu bo starasz się o synka. Moja znajoma powiedziała mi że jak urodziłabym synka to ona by się ze mną zamieniła:szok:. No cóż jeszcze jest załamana świadomością 3 córeczki, jej mąż zresztą też.

reklama
Ooooooo waga niezła :-) Super! Gratuluje! A więc widze ze sie zawzielas, tak trzymaj :-) To kiedy masz komunie? Rozumiem ze Twoj M przyjedzie wlasnie na komunie. Moze akurat sie wyluzujecie oboje, zajeci innymi sprawami i wreszcie zaskoczy. Zycze Ci tego z calego serca!

Maran tylko że ja tez pije wode z cytryna na litry, od lutego nie pije nic inego jak woda z cytryna, zielona herbata, soki grejfrutowe (100% nie jakies napoje) i od @ do owu napoj sodowy. Sodowy w tym cyklu juz odpuscilam bo wiecej jak 14 dni nie wskazane a owu nie było. Aha pije tez zwykla herbate ale tez z cytryna a do slodzenia uzywam stevii. Poza tym zero slodyczy, zero nabiału. Jak juz mowilam mialam chwile slabosci na lampke wina czy kawe ale to naprawde sporadycznie. Musze sie wdrozyc w ten system platnosci paypall i moze zamowie jeszcze ten alka seltzer gold :confused:

Kurde Krystianmartin jak widac psychika odgrywa tu mega role. Doradzam Ci zebys sie wylaczyla a ze mna jak widac tez kiepsko. Caly czas mysle o jednym. Kupilam karnet na silownie i nawet nie chce mi sie chodzic :/ U mnie temp dzis wyzsza ale oznak owu brak. Zero sluzu, zero boli, testy nic nie pokazuja... chyba poczekam na @. Bez sensu
Powiem Ci ze to straszne ze ktos jest zalamany 3 coreczka. Ale wez sobie wytlumacz. Masakra. jakby sie ktos nam przysluchal to by pomyslal ze zwariowalysmy do reszty :-) ale nikt nie zrozumie jesli nie przezyl, nie marzy w taki sosob...

Ostatnia edycja:
Do góry