reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny.
Wpadam na szybko zyczyc wam udanej przyjemnej soboty w kuchni i w sprzataniu :-D
U mnie rozmowy wczoraj nie było bo mąż zabral mnie na zakupy do Sephory. No to co se bedziemy glowe rozmowami zawracać ;-) A tam dzien w tą czy w tą... haha.

Antosiu dużo zdrowka Ci zycze. Cos nie moga nas opuscic te choroby. Dobrze ze masz tak wyrazne objawy owu i to przez kilka dni. To jest duzo. Temperature mimo wszystko mierz regularnie, nie odpuszczaj. A testy no to wiesz sama jak sie robi. Ja mam testy One Step Ovulation i powiem Ci ze nawet jak jest pozytywny to ta kreska testowa nie jest nigdy tak mocna jak kontrolna a juz napewno nie mocniejsza. Ale jesli pozniej za kolejne 3 godz wychodzi tak samo wyrazna to juz ten wczesniejszy uznaje za pozytywny. Wazne abys w kolejnym cyklu uznala test za pozytywny w tym samym momencie czyli wtedy kiedy kreska bedzie wygladala tak jak w tym cyklu kiedy uznalas go za pozytywny. U mnie jak widzisz jakis zonk. Jednak to prawda ze w dziedzinie planowania i starania o dziecko duze znaczenie ma "glowa". U mnie jakas blokada. Zwykle owu mam miedzy 14-16 dniem cyklu, dzis 14 dc i owu na horyzoncie brak. Zadnych oznak... temp lekko podskoczyla. Kurde ostatni cykl na obczajenie a tu taka lipa :-(

Nic zmykam, biore sie za porzadki korzystajac z okazji ze mała na placu zabaw z tatą i nie będzi mi pomagac czyt. rozlewac wody na szmatce po całym mieszkaniu :-)

Eden udanej imprezki. A co to za okazja? Zdradz.

Pozdrawiam!

reklama
Daria śliczny torcik, masz zdolności :)
Co do globulek mi kiedyś ginekolog poleciła floragyn, nie wiem jakie ph po nim mam bo nie sprawdzałam
Miłego wieczorku babeczki :)

No Daria masz zdolności :tak:
Maggie widze przygotowania pelna para ;-)

A moja owu jednak sie zbliza. Ph uwaga uwaga 4,40 :no: miałam ochote poszukac suchej galezi i sie na niej powiesic!
Ale za to RESOVIA RESOVIA RESOVIA MISTRZEM POLSKI!!!!!!! lalalalalala kto moze niech wypije za zdrowie chlopakow

Co tam porabiacie laski? Ja siedze sama, m pracuje. Popijam zielona herbatke i wpatruje sie w piekny bukiet różowych roz. Jestem swirem ale chyba kocha :tak:

Oj Elmo to masz ph czysto dziewczynkowe :) ja sobie nigdy nie mierzyłam musze w koncu zakupić te paski bo sama jestem ciekawa :)
W sumie teraz tak kojarzę że jak się począł mój synek to był meeega orgazm, czyli ph ma jednak znaczenie :)
A ja popijam winko :) także nie bardzo przygotowania pełną parą ;)
Troche z dystansem podchodzę do planowania i tak chyba nie jestem w stanie na sto procent wszystkiego spamiętać :)

Maggie przypomnij mi kiedy startujesz? Jasne nie da sie, ja moze i pamietam wszystko ale nie da sie wszystkiego zastosowac. A z reszta, zycie jest takie krotkie. Lampka wina nie jest zla ;-) Widac mnie ratuje tylko ta nieszczesna soda a czy to zadziala? Okaze sie.

Elmo tak myślę od lipca :) mam nadzieję.. wiem że czas też mnie goni a jakoś im mój maluch starszy tym mi wygodniej z jednym. A mój Wiktorek we wrześniu skończy 3 latka...
Ah czasami to sobie myślę że chyba lepiej by było wpaść i nie zastanawiać się tyle, przeważnie Ci co planują to jeszcze dodatkowo mają parki, takie to życie :)

Witajcie kochane;-)
Ja dzisiaj już lepiej się czuję, a owulację chyba już przeszłam w tym największym skoku mojej temperatury. Dzisiaj rano nie zmierzyłam bo M był w delegacji a ja spałam u dzieci w pokoju bo maluch się budził co chwilę. Dziewczyny! nie puszczajcie mężów w delegacje bo później tylko są problemy. Mój M dzisiaj udaje chorego:-p Pewnie jadł co popadnie byle unikać KEFIRU:-D
Elmo a czym Ty mierzysz to pH? Tym miernikiem, czy paskami?
Jak to możliwe że przy Twojej diecie masz takie niskie? Ja też chcę takie:zawstydzona/y: Mówisz że testujesz sodę w tym miesiącu a w przyszłym się starasz...?
Mój Wykres pokazuje też jak wyposzczony jest mój M :-D Ciekawe jak jego kianeczki :-D
Daria torcik super wyszedł. Podziwiam i zazdroszczę zdolności:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc babki
Daria tort śliczny I na pewno smaczy ale bym zjadła kawaleczek, chocby malutki....
Elmo a co to takie niskie to ph u Ciebie... musisz sode przetestować bom sie wystraszyła troszku tego ph Twojego :szok:
Antosia niech te Twoje choróbska ida sobie jak najdalej a kysz... no a ja Ci powiem, ze u mnie ten Jonas sie sprawdził z dziewczynkami, tak mi sie teraz przypomnialo bom sprawdzala, ale nie z owu tylko z tym księzycem w znaku zodiaku... w obu przypadkacj owu wypadła w różowe dni... wiec może I coś w tym jest...
Maggie && za Twoje staranka co by synus miał siostrzyczke :)

ja jak zwykle sama... Mąz w pracy ma dzis jakąs duża impreze wiec pewnie wróci nad ranem.... u mnie cykl zbliża sie ku końcowi I mam ochote wlasnie na jakiś tort z bitą śmietaną, a jak nie tort to bym zjadła kielbase z grilla... Dziewczynki położyłam I mam na razie luz ;)

Do góry