reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny.
Wpadam na szybko zyczyc wam udanej przyjemnej soboty w kuchni i w sprzataniu :-D
U mnie rozmowy wczoraj nie było bo mąż zabral mnie na zakupy do Sephory. No to co se bedziemy glowe rozmowami zawracać ;-) A tam dzien w tą czy w tą... haha.

Antosiu dużo zdrowka Ci zycze. Cos nie moga nas opuscic te choroby. Dobrze ze masz tak wyrazne objawy owu i to przez kilka dni. To jest duzo. Temperature mimo wszystko mierz regularnie, nie odpuszczaj. A testy no to wiesz sama jak sie robi. Ja mam testy One Step Ovulation i powiem Ci ze nawet jak jest pozytywny to ta kreska testowa nie jest nigdy tak mocna jak kontrolna a juz napewno nie mocniejsza. Ale jesli pozniej za kolejne 3 godz wychodzi tak samo wyrazna to juz ten wczesniejszy uznaje za pozytywny. Wazne abys w kolejnym cyklu uznala test za pozytywny w tym samym momencie czyli wtedy kiedy kreska bedzie wygladala tak jak w tym cyklu kiedy uznalas go za pozytywny. U mnie jak widzisz jakis zonk. Jednak to prawda ze w dziedzinie planowania i starania o dziecko duze znaczenie ma "glowa". U mnie jakas blokada. Zwykle owu mam miedzy 14-16 dniem cyklu, dzis 14 dc i owu na horyzoncie brak. Zadnych oznak... temp lekko podskoczyla. Kurde ostatni cykl na obczajenie a tu taka lipa :-(

Nic zmykam, biore sie za porzadki korzystajac z okazji ze mała na placu zabaw z tatą i nie będzi mi pomagac czyt. rozlewac wody na szmatce po całym mieszkaniu :-)

Eden udanej imprezki. A co to za okazja? Zdradz.

Pozdrawiam!

reklama
Daria śliczny torcik, masz zdolności :)
Co do globulek mi kiedyś ginekolog poleciła floragyn, nie wiem jakie ph po nim mam bo nie sprawdzałam
Miłego wieczorku babeczki :)

No Daria masz zdolności :tak:
Maggie widze przygotowania pelna para ;-)

A moja owu jednak sie zbliza. Ph uwaga uwaga 4,40 :no: miałam ochote poszukac suchej galezi i sie na niej powiesic!
Ale za to RESOVIA RESOVIA RESOVIA MISTRZEM POLSKI!!!!!!! lalalalalala kto moze niech wypije za zdrowie chlopakow

Co tam porabiacie laski? Ja siedze sama, m pracuje. Popijam zielona herbatke i wpatruje sie w piekny bukiet różowych roz. Jestem swirem ale chyba kocha :tak:

Oj Elmo to masz ph czysto dziewczynkowe :) ja sobie nigdy nie mierzyłam musze w koncu zakupić te paski bo sama jestem ciekawa :)
W sumie teraz tak kojarzę że jak się począł mój synek to był meeega orgazm, czyli ph ma jednak znaczenie :)
A ja popijam winko :) także nie bardzo przygotowania pełną parą ;)
Troche z dystansem podchodzę do planowania i tak chyba nie jestem w stanie na sto procent wszystkiego spamiętać :)

Maggie przypomnij mi kiedy startujesz? Jasne nie da sie, ja moze i pamietam wszystko ale nie da sie wszystkiego zastosowac. A z reszta, zycie jest takie krotkie. Lampka wina nie jest zla ;-) Widac mnie ratuje tylko ta nieszczesna soda a czy to zadziala? Okaze sie.

Elmo tak myślę od lipca :) mam nadzieję.. wiem że czas też mnie goni a jakoś im mój maluch starszy tym mi wygodniej z jednym. A mój Wiktorek we wrześniu skończy 3 latka...
Ah czasami to sobie myślę że chyba lepiej by było wpaść i nie zastanawiać się tyle, przeważnie Ci co planują to jeszcze dodatkowo mają parki, takie to życie :)

Witajcie kochane;-)
Ja dzisiaj już lepiej się czuję, a owulację chyba już przeszłam w tym największym skoku mojej temperatury. Dzisiaj rano nie zmierzyłam bo M był w delegacji a ja spałam u dzieci w pokoju bo maluch się budził co chwilę. Dziewczyny! nie puszczajcie mężów w delegacje bo później tylko są problemy. Mój M dzisiaj udaje chorego:-p Pewnie jadł co popadnie byle unikać KEFIRU:-D
Elmo a czym Ty mierzysz to pH? Tym miernikiem, czy paskami?
Jak to możliwe że przy Twojej diecie masz takie niskie? Ja też chcę takie:zawstydzona/y: Mówisz że testujesz sodę w tym miesiącu a w przyszłym się starasz...?
Mój Wykres pokazuje też jak wyposzczony jest mój M :-D Ciekawe jak jego kianeczki :-D
Daria torcik super wyszedł. Podziwiam i zazdroszczę zdolności:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc babki
Daria tort śliczny I na pewno smaczy ale bym zjadła kawaleczek, chocby malutki....
Elmo a co to takie niskie to ph u Ciebie... musisz sode przetestować bom sie wystraszyła troszku tego ph Twojego :szok:
Antosia niech te Twoje choróbska ida sobie jak najdalej a kysz... no a ja Ci powiem, ze u mnie ten Jonas sie sprawdził z dziewczynkami, tak mi sie teraz przypomnialo bom sprawdzala, ale nie z owu tylko z tym księzycem w znaku zodiaku... w obu przypadkacj owu wypadła w różowe dni... wiec może I coś w tym jest...
Maggie && za Twoje staranka co by synus miał siostrzyczke :)

ja jak zwykle sama... Mąz w pracy ma dzis jakąs duża impreze wiec pewnie wróci nad ranem.... u mnie cykl zbliża sie ku końcowi I mam ochote wlasnie na jakiś tort z bitą śmietaną, a jak nie tort to bym zjadła kielbase z grilla... Dziewczynki położyłam I mam na razie luz ;)

Do góry