reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Agagsm no tak nieśmiało wracam do starań, choć w lipcu na wakacje jadę i po cichu liczę że może coś samo wyjdzie... Póki co katuje się dietą bez chleba, ziemniaków itd ...
Krystianmartin szczególnie Ci kibicuję, bo z tego co pamiętam a mam nadzieję że się nie obrazisz, jesteś tu jedną ze starszych staraczek, ja sama w tym roku skończę 35 i juz myślalam czy za stara nie jestem:)
zakupiłam calcium citrate i wit b complex też zakupię póki co..
Antosiu dobrze pamiętam że zakupujesz vitagyn c, czy to nie zaszkodzi plemnikom?

reklama
Czarna ale ten czas leci, maluszek rośnie - super sprawa tak czuć jak w tobie rozwija sie życie. :-)
Elmo tak tak, ale z Ciebie aparatka. Hahaha. Mój M znowu odwrotnie- nie chce pic kefiru:crazy: i wogóle nie przykłada sie za bardzo. A suplementów żadnych nie pije. Pomimo jego wczorajszych podchodów wojna dalej trwa. Ja tez chciałabym przyłozyc sie do tych starań żeby poźniej nie mysleć "a co byłoby gdyby..."

Antosiu a ten vitagyn C to na co jest-juz sie gubię w tym wszystkim, przypomnij mi prosze. czytałam ulotke w internecie ma niskie ph 3,8-do 4,4. Ja mam lactovaginal ale nie wiem czy to jest to samo.

Hej, jestem i ja na chwilkę.
Dziewczynki ja tę tabelkę to tak z ciekawości zrobiłam i tak jak pisałam na początku dziewczyny kierowały się tylko odstępem od O a później kiedy pojawiła się Pirahna to już wiedza komplesowa. Na pewno nie wszystkie się przyłożyły w 100%, nawet Daria przecież pisała, że później już jej to było obojętne. Tak więc skuteczność planowania jest duża, jeżeli się kierują dziewczyny wszystkimi wskazówkami. Co do tabelki, to ta ostania część jest odkąd Piranha jest (mniej więcej -chociaż, to tak przypadkowo wyszło jak wklejałam). Mam ją w Wordzie zaznaczone na różowo girl, a na niebiesko boy, ale kolory sie nie skopiowały nie wiem dlaczego, jeżeli, któraś ma ochotę coś z tym zrobić innego, coś uzupełnić, doadać itd. to piszcie na Priv a podeślę.
Maggie to super, że się zowu będziesz starała, trzymam kciuki.
Elmo niezła apartaka z Ciebie.
Eden to udanej imprezki.
Czarna super, że synio rośnie już niedługo będzie z Wami.
Znowu pomijam niektóre dziewczyny:zawstydzona/y:, ale mały wstał i już marudzi -uciekam.

witam wszystkich :)
agagsm a tak sobie myslalam czy juz jestes w ciazy czy sie strasz:) to od nowa do boju :) nawet czeste wspolzycie bez innych srodkow zwieksza szanse na corke ;p wiec kto wie ;d
ja jednak bede o 3 sie starac :) ja to w ogole bardzo zawsze chcialam adoptować ale maz mnie nawet nie slucha jak o tym mowie ;/ chyba przez to bo u niego w rodzinie jest adoptowane dziecko ale to czekanie zeby dostać w koncu to dziecko to jest jakas masakra;/ ale licze ze moze kiedy zaadoptuje :)

Sofi tak, w sumie cieszę się że moge znów być z Wami :)
Ale ja i tak bardzo się będę cieszyć nawet jeżeli będzie drugi chłopczyk, przecież zdrowe dzieci to skarb bez względu na płeć.
A spróbować nie zaszkodzi, a może się uda
Ja to po swoich przejściach z dystansem podchodzę do planowania i tego wszystkiego, ale tak pomyślałam że jak nie spróbuję to nie będę wiedzieć, a tak przynajmniej w jakimś tam procencie zwiększam szanse
Dziewczyny a tego calcium citrate ile trzeba łykać
Miłego wieczorku wszystkim :)

Witajcie dziewczynki;-)
Ja właśnie jestem na antybiotyku, bo od wczorajszego wieczora męczy mnie wysoka gorączka ok 39, bóle kręgosłupa, karku i gardła. Lekarka stwierdziła że mam przerośnięte migdały. Mam takiego dziwnego pecha że zawsze jak mąż na jakieś szkolenie wyjeżdża to ja zaczynam chorować:szok:
Eden Elmo dziękuję Wam skarby moje:-D Dzisiaj miałam bardzo wyraźną kreskę na teście owu no i silny ból brzucha lecz temperatura zbyt wysoka żeby wykres coś mi pokazał. Ja zawsze przed owulacją i w trakcie jej trwania mam bóle brzucha. Jak tylko pojawia się ten ból na początku lekki to test wychodzi bledziutki, ale jak już na dobre rozhula się ten ból to test jest bardzo wyraźny i śluz jest przejrzysty...
Eden udanej imprezki życzę a Tobie Elmo owocnej rozmowy z M :biggrin2:Cieszę się że mogę na Waszą pomoc liczyć:tak:
Maggie i Ewelin ja jakiś czas temu kupiłam ten witagin C bo miałam wrażenie że wdał mi się jakiś stan zapalny (po kuracji antybiotykowej) i szczerze to go nie polecam bo te globulki nie rozpuszczają się do końca i dziwny zapach jest po ich zastosowaniu. Ja zakupiłam sobie Sylk i Replens,a z globulek to mam gynoflor(po nim troszkę bolał mnie brzuch tak jak na owulację i mam zamiar je jeszcze wypróbować w przyszłym miesiącu). Nie wiem jeszcze jaką taktykę podejmę przy staraniach bo muszę nauczyć się najpierw mierzyć pH. Obiecuję że jak uda mi się coś przetestować to napiszę o tym. Laktovaginal podobno różnie działa więc go nie będę stosować.

meggie calcium citrate ja biorę dwa razy dziennie bo tam jest dawka wapnia 300mg a magnezu 150mg. Przy staraniach o dziewczynkę wapnia powinno się dostarczać 1200mg, ale nie w samych suplementach. Magnez zalecany jest w dawce 300mg. Jeśli się mylę to proszę bardziej doświadczone staraczki o poprawienie mnie:tak:

Maggie i Ewelin ja mam vitagyn C ale jeszcze go nie testowałam więc nie wiem jak na mnie zadziała ale nie zabija plemników. on po prostu zakwasza i utrzymuję odpowiednie ph. oprócz niego jeszcze mam rephresh i sylk ale przed starankami musze wszystko przetestować czy czasami któreś z nich nie podnosi mi ph. ja również łykam calcium citrate 2 x dziennie bo to wystarczy a resztę wapnia dostarczam w diecie więc Antosia dobrze napisała :tak:
A powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was ma może mdłości po suplementach albo gorsze samopoczucie? ja od kiedy wprowadziłam witaminę B Complex i trochę diety to czasami w ciągu dnia mam mdłości i słabo się czuję ale nie jestem pewna czy to na pewno przez to... dlatego tak Was z ciekawości pytam.

reklama
Hej, jestem i ja na chwilkę.
Dziewczynki ja tę tabelkę to tak z ciekawości zrobiłam i tak jak pisałam na początku dziewczyny kierowały się tylko odstępem od O a później kiedy pojawiła się Pirahna to już wiedza komplesowa. Na pewno nie wszystkie się przyłożyły w 100%, nawet Daria przecież pisała, że później już jej to było obojętne. Tak więc skuteczność planowania jest duża, jeżeli się kierują dziewczyny wszystkimi wskazówkami. Co do tabelki, to ta ostania część jest odkąd Piranha jest (mniej więcej -chociaż, to tak przypadkowo wyszło jak wklejałam). Mam ją w Wordzie zaznaczone na różowo girl, a na niebiesko boy, ale kolory sie nie skopiowały nie wiem dlaczego, jeżeli, któraś ma ochotę coś z tym zrobić innego, coś uzupełnić, doadać itd. to piszcie na Priv a podeślę.
Maggie to super, że się zowu będziesz starała, trzymam kciuki.
Elmo niezła apartaka z Ciebie.
Eden to udanej imprezki.
Czarna super, że synio rośnie już niedługo będzie z Wami.
Znowu pomijam niektóre dziewczyny:zawstydzona/y:, ale mały wstał i już marudzi -uciekam.

ja w tym ostatnim cyklu co zaszlam w ciaze sobie odpuscilam odstep no ph wszystko mierzylam ale bralam inny wapn i w ogole a caly czas predzej trzymala odstep 2-3 dni i nigdy nic :)

Do góry