reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W sumie ja tej książki nie czytałam- kiedyś chciałam córeczkę, potem było mi już wszystko jedno a teraz to już przywykłam do myśli, że mam jedynaka. Ale za Was trzymam mocno kciuki.
Tak jak pisała Dorotka, będę Was czasami odwiedzać- pa.

reklama
Dorotka.... ślicznie dziekuje:)) bede miala co czytac;-)
Beatka.. a Ty masz dolka??? dać łopatke??;-)..do gory glowa!! Wszystkie sie wreszcie doczekamy.

mszelikowska.. Witaj... ojj aby sie udalo;-)
Ewcia.. i ja spisze przepisy:-).. przydadza sie;-)

milego popoludnia:)))

Sylwia mi już przestało zależeć i tyle....;-) Tak jak pisałam wcześniej, w pazdzierniku miałam iść do gina, ale sobie wizytę odpuszczam - jakoś nie mam ochoty.....;-)

Ewcia widzę też już ma to gdzieś.

Ewcia baaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję za te przepisy i choć mnie nie wolno jeść tych słodkości to na pewno wypróbuję .

Najważniejsze żeby mieć dziecko , żeby mieć dla kogo żyć i patrzyć w przyszłość , żeby spełnić się w roli matki , dlatego lepiej mieć jedno niż wcale ale dziewczyny uwierzcie mi : tak cholernie źle jest być jedynakiem (wiem coś o tym) dlatego nic na siłę ale nie poddajcie się może w końcu się uda i będzie to wspaniały prezent od losu (Beata ;-))

ewciu, ty tez jestes oczywiście :stara bywalczynią: ;-) ale wiem, ze na poczatku tego watku przewijał się temat ksiażki :-)

a co do diety na chłopca to chyba takie pysznosci nie bardzo.....:zawstydzona/y:
ja stara,,dobrze ze bywalczyni,,haha:laugh2:

Ewcia... ale mężowi przeszkadza @ .. a mrowka nie..pewnie dlatego na mnie polecialy:-D:-D:-);-)
Pozdrowionka dziewczynki:))

yhy w te manie chodzi,,to dobrze ze chociaz mrowka cie posmyrala,hehe

Witam,
poczytałam wypowiedzi i będę stosować się do wskazówek :) mam już sześcioletnia córeczkę Natalkę i teraz z mężem staramy się o braciszka. Będziemy próbować :)
pozdrawiam,
ja tam nic nie stosuje z takich diet,,cyz tam czegos

mszelikowska.. Witaj... ojj aby sie udalo;-)
Ewcia.. i ja spisze przepisy:-).. przydadza sie;-)

milego popoludnia:)))
spoko,,tylko zapros na nie kiedys:);-)

Ewcia widzę też już ma to gdzieś.
:tak::tak::tak::tak:

Ewcia baaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję za te przepisy i choć mnie nie wolno jeść tych słodkości to na pewno wypróbuję .

Najważniejsze żeby mieć dziecko , żeby mieć dla kogo żyć i patrzyć w przyszłość , żeby spełnić się w roli matki , dlatego lepiej mieć jedno niż wcale ale dziewczyny uwierzcie mi : tak cholernie źle jest być jedynakiem (wiem coś o tym) dlatego nic na siłę ale nie poddajcie się może w końcu się uda i będzie to wspaniały prezent od losu (Beata ;-))
drobiazg kochana,tobie odmowic nie moglam...
a napisalam szczera prawde:)

Hej Kobietki!
A ja wam wszystkim życzę powodzenia w starankach i nawet jak się nie będziecie starac to mam nadzieję że i tak się uda.:tak:

A ja jutro jadę nad jeziorko i wracam w niedzielę. Miał byc ładny weekend ale chyba w tej prognozie coś im sie pokiełbasiło bo dziś u nas pojawiły się chmurki i nawet cos z nich posiapiło. W każdym razie oby nie padało, bo gdzie ja te moje dzikusy wypuszczę?:szok:

a ja cierpie chyba na jakas bezsennosc ---od 5 niie moge spac :-( moze zaczne na 6 do pracy chodzic hehehe i wracać o 14...., o 6 i tak dom spi i miałabym od 14 córeczke dla siebie....

ech Beatko widzę, ze i u ciebie pesymizm w końcu sie pojawił... :-( idź do gina w październiku, zrób badanka, w koncu twój m za 31 dni wraca...

Anka i asus przeslijcie mi troche fluidków na szczęście, zmagazynuje i może i mi sie uda szczęsliwie zobaczyc II a potem cieszyć sie kolejnym dzidziusiem...

moło tu u was choc oststnio mało sie odzywacie :-)

Cześć laski

pixella77 wszystkie badanka zrobiłam i są ok- badania robiłam w czerwcu i w lipcu byłam u gina, robił mi też usg- wszystko w normie.

mam coś na poprawienie humoru;

Nowo upieczony małżonek prosi ojca o radę:
- Tato, co mam robić, gdy kobieta płacze?
- Synu, nic. I nawet nie dociekaj, dlaczego kobiety płaczą.
- Dlaczego tato?
- Bo to drogo kosztuje.
--------------------------------------------------------------------
- Chcesz wiedzieć, co to takiego ślub i małżeństwo?
- Wyobraź sobie szybki, bezpłatny, mobilny Internet, ale możesz otworzyć tylko jedną stronę.
-----------------------------------------------------------------------

Miłej soboty................;-)

Witam
Ja w przyszłym miesiącu zaczynam starania ale cały czas Was podczytuję.
Pixella77 - ja akurat chcę dziewczynkę i wiem dokładnie co powinna zawierać dieta "na dziewczynkę" jeśli chodzi o chłopców to pamiętam tylko że powinno się jeść dużo mięsa, potrawy kwaśne, kiszonki i dużo solić, zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć nabiał.
Mam pytanie do staraczek - czy łykacie kwas foliowy? Jak długo można go brać? Gdzieś wyczytałam ze nie dłużej niż pół roku.

reklama
Ja się staram o dziewczynkę, oboje chcemy dziewczynkę, ale ja bardziej, mój chłop już zaczął twierdzić, że to przez te celowanie nic z tego nie wychodzi i żeby iść na spontan...
A z tym kwasem foliowym to prawda, że tylko pół roku można brać?

Do góry