reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystianmartin dużo zdrówka optymizmu I spełnienie marzeń, zwłaszcza tego jednego :*
piranha no nie wiem co Ci doradzić odnosnie Krzysia... musisz byc cierpliwa bo nie masz wyjścia no I Kaje pilnować.... widać Krzys to taki typowy outsider... różne sa dzieci... ja czasem stosuje metody drastyczne I jak Maja gryzła Ale I nie chciała przyjąc do wiadomości, że tak nie wolno to ja ja tez ugryzłam w rączke, nie mocno oczywiście, ale tak zeby poczuła, że to boli... I ona teraz juz wie, że to boli I ze nie wolno gryźć... oczywiście nie zmienia to faktu, że czasem gryźć probuje, ale jak sie zorientuje, że źle robi to odpuszcza I nie gryzie już tak czesto I mocno, raczej lapie zębami... wiec obrażenia nie sa wielkie ;-) no dzieci tak maja nim wyrosną... Ja tam jestem zdania, ze trzeba róznych metod próbować, jak tłumaczenie nie zdaje rezulatu to może trzeba cos innego zastosować -nie mówie tu o biciu dzieci, ale cos co ich bardziej poruszy... no I może taka opowiastka ze studiow dla zobarzowania, sama bym oczywiście tak nie postapiła bo to dla mnie za bardzo harcorowe, ale mój wykładowca opowiadał, że jego znajomych synek cały czas pluł na wszystkich, w domu I na zewnątrz, potrafił opluwac ludzi w sklepie itp. I oni mu ciągle tłumaczyli, że tak nie można robic itp. I ojeciec mu mówił, że jak on bedzie plul to I ktos kiedyś jego poluje a to nie bedzie miłe, ale mały pluł dalej az pewnego dnia gdy mały znowu popluł kogoś, ojciec tak sie wsciekl, że wziął malego wstawił do wanny I zaczął na niego pluć... mały był w szoku, że ojciec to zrobił I od tego czasu nigdy na nikogo nie napluł... - to dla mnie drastyczne posuniecie I sama nie polecam bo to upokarzające dla dziecka, ale jak widac zaskutkowało... I od tej pory wychodzili z dzieckiem nie bojąc sie, że zrobi im wstyd... Piranha każdy musia sam jaieś metody wypracować bo dzieci są cfane. U mnie jak ja jestem w domu to daja sie podporządkować I możemy wyjść z domu itp. ale jak tylko Adam jest w domu to koniec, Ala zaczyna histerje urządzac bo wie, że z tatą można, Majka też go nie słucha, no ale on mało co w domu jest, wiec I nie ma wypracowanego działania z dziecmi....
pozdrawiam wszystkich bo tak sie rozpisalam, że wątek straciłam.... zajrze później pa

reklama
Pirania dzięki kochana, jak zwykle służysz dla wszystkich dobrą radą tutaj mimo braku czasu :)
Krystianmartin trzymam mocno kciuki za Ciebie może jeszcze nie wszystko stracone.
A ja wczoraj byłam na placu zabaw z małym i widziałam dziewczynę z dwójką dzieci, jedno malutkie może z miesiąc miało a córka starsza w wieku mojego synka, i ja jej w ogóle nie widziałam w ciązy ani razu i tak sobie pomyślałam że niektórym wszystko łatwo przychodzi i bez planowania, eh życie jest ciężkie czasami …

Dzisiaj zaczął mnie boleć brzuch jak na zbliżającą się owulację więc zrobiłam test i jest blada kreska. Wykres pokazywał mi że owulację już miałam..? więc zignorowałam kolejną temperaturę, bo przecież ona dopiero będzie jutro albo pojutrze. Czy ja dobrze to robię? nauczę się robić wykresy:szok:?

Hallo Kobitki!!
Wróciliśmy, wczoraj ujrzałam podłogę pod stertą prania, dziś prasuję.
Pobyt superowy, u teściów spało się super, odpoczęłam jak diabli, bo teściowa po trzech synach szalała z młodą.
Uszy Adi przebite, bekła z 5 minut, grunt, że nie interesuje jej co ma w uszach, i pięknie nic się nie działo.
Idę poczytać, wrócę za tydzień tyle nabazgrałyście!
A to Adi z 7 miesiąca z kolczykami:-)
,Zobacz załącznik 552872Zobacz załącznik 552869Zobacz załącznik 552871Zobacz załącznik 552870

axarai moja nadia miala te same przkówki :) Zobacz załącznik 552903miala tutaj 6 tygodni :) i moim zdaniem rewelacja w ogole nie dotykała nie plakala jak jej przebijali i najważniejsze nic sie nie babrało tylko bardzo o to dbałam tak jak kazali 2-3 razy dziennie przemywałam woda utleniona i smarowałam tyrbiotykiem :)
moim zdaniem to bardzo dobrze przebic malmu dziecku uszka niz pozniej ale kazdy inaczje;p moja kuzynka w wieku 18 czy 19 lat przebila bo ona mow ze to jej cialo a nie matki ;/

Cześc dziewczyny
Verita witaj na forum. elmo jest na pewno szczęśliwa ze będzie ktoś do staranek na chłopca.Dziewczyny ja jeszcze mam zapisane aby w okolicach owulki przy staraniach o dziewczynkę barć Sudafed

Mój syn też zaczyna coraz bardziej rozrabiać, ostatnia przeklą k...wa i ma teraz kare na komputer, no ale muszę sie przynac ze sama czasami przeklnę więc co sie dziwić dziecku- powie co usłyszy. Zauważyłam że juz dorasta - ma prawie 6 lat i już nie jest tym moim małym niuniem.

Elmo ja tez mam takie zacięcie do sportu i diety. diete mam od rana do 15 godziny a potem rożnie hahah

Ja obecnie mam okres. Cykl obserwacji przede mną. Przyszła mi ta Afrodyta(tester owulacyjny ze śliny) i zabaczę czy uda mi sie wyłapać owulację w tym miesiacu. Co do stranaek to nie wiem jak to będzie bo z moim mezem jestesmy ostatnio na scieżce wojennej więc nie ma mowy o jakims braniu przez niego witamin i wogóle o jakichkolwiek starankach. Zobaczymy kto ustąpi pierwszy.

Andziak sliczni chlopcy.
daria cudowna ta twoja parka.
w ogóle mamy sliczne dzieciaki

Sofi super z ta tabelką. Chociaz prawda jest taka ze ja podczytuje to forum od początku i dziewczyny które przy staraniach się bardzo przykładały prawie w 100% uzyskały upragniona płeć

dziewczyny ja jeszcze z innej beczki. mam pytanie jaki macie kolorek włosów.JA zawsze byłam blondynka. Ale od kilku miesięcy mam włosy w kolorze jasny brąz. Jakos nie widze sie w tym kolorze i mysle o czekoladzie z castingu, czy któras z was malowała ta farbką?

krystian martin moze za bardzo osłabiacie plemniki codziennymi staraniami. Teraz spróbujcie co 2, 3 dni możne to poskutkuje.

Hej Laski.
Ja tak na szybko, jutro odezwe sie z pracy na spokojnie.

Krystianmartin dopoki @ sie nie rozkreci caly czas zaciskam kciuki. Spelnienia najskrytszych marzen z okazji urodzin! Szczegolnie tych rozowych :tak:
Sofi kawał roboty. Jutro przeanalizuje.
Verita jesli karmisz nie polecam picia napoju sodowego :/ Ja osobiscie go niecierpie, odpusc dziecku :no: ale soda na palec przed akcja jak najbardziej :tak:
Ewelin coz, chyba kazda z nas ma te same problemy z facetami, w koncu oni są z marsa i zupelnie nic nie kumają, pamietaj o tym ;-) a co do mojego zaciecia... to tez przewaznie tak do obiadu :-D
Maran mowisz ze ugryzlas corke zeby jej wytlumaczyc? :-D haha nie wpadlabym na to :-)
Piranha kochana nasza zabiegana ale zagladasz. Wspolczuje klopotow z Krzysiem, co jak co ale to musi byc dla Ciebie bardzo przykre, jak to dla mamy
Milla no widzisz jaka ja glupia? Co dzien to zmiana na banana. Dzis np. to juz chce byc w ciazy :-)
Daria Axa ja tez szybko przeklulam uszy malej.

Do jutra!
Dobrej nocki!

reklama
Witam o poranku
No cóż tempka spadła do 36,65 i @ się rozkręciła. Czyli nie tym razem. Jedyne co mi pozostało to przytulanki co 2 dni. Chociaż bedzie to niełatwe. M przyjedzie co prawda w dni płodne ale po 2 tygodniach, mając nadzieję, że jest tam grzeczny to nie wiem czy 2 tyg nasienie coś zadziała a potem w niedziele i wyjazd. Czy trafimy w owu?
Pamiętacie jak pisałam Wam o mojej koleżance, która zaszła w ciążę z trzecim dzieciątkiem? Wczoraj miała badania prenatalne 12 tydzień i lekarz powiedział jej że to córcia. (trzecia córcia) Kumpela jest załamana. A ja jej powtarzam, że najważniejsze ze jest zdrowa...
Miłego dnia Wam życzę

Do góry