reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miałam problem, żeby to wkleić w całości, ale udało się w częściach. Czarodziejka jest bardzo długo już na forum i mogłaby nam tu pomóc z tabelką, ale wydaje mi się, że też może już nie pamiętać, co która planowała i z jakim skutkiem. Na początku dziewczyny stosowały głownie odstęp od O, a dopiero poźniej pojawiało się coraz więcej informacji.
Piranha fajnie, że jesteś, współczuję Ci naprawdę, wiem ile to musi Cię zdrowia i nerwów kosztować, miejmy nadzieję, że w końcu będzie lepiej, trzeba być dobrej myśli. Verita, karmienie piersią sprzyja poczęciu dziewczynki, Piranha o tym wspominała. Milla, ja wczoraj ze swoim małym też cały dzień na powietrzu, ale mój spał 2X20 minut przez cały dzień i dopiero o 21 zasnął...straszny jest z tym spaniem, nie ma chłopak czasu...:-D
Przepraszam, że nie odniosę się do każdej, poźniej postram się doczytać i odpisać. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia oczywiście pełnego słoneczka.

reklama
krystianmartin przykro mi bardzo że tym razem nie wyszło.
A w dniu urodzin życzę Ci aby spełniły się wszystkie marzenia a zwłaszcza to na które tak bardzo czekasz. Bądź zawsze uśmiechnięta i tryskaj zdrowiem.
Jeszcze raz życzę Ci spełnienia:tak:

witam wszystkich :)
super tabela :)
sofi powiedz mi jak u ciebie z @ po porodzie ? bo ja mam tak nie regularne i w ogole okolo 40-50 dnia;/ nie wiem ja to bedzie z tym planowaniem jak to sie nue unormuje;/ przy nadii od razu mialam regularnie co 28 dni a teraz to porazka;/

Niestety dziewczyny dostałam prezent urodzinowy ale w postaci plamienia, więc po ptokach, chociaz zanim zauważyłam róz na termometrze to temperatura wynosiła 37,3 wiec nic z tego nie rozumiem. Najwyzszy czas pogodzic sie z myslą że będę mamą kochanych dwóch synków:tak: i tak mam za co dziekować.
Piranha bardzo dobrze Ciebie rozumiem ja mieszkam w miescie, w którym nie mam rodziny... mąż daleko a ja samiutka z dziecmi
Nie marw sie ze plamisz ja tez tak mialam do tego test negatywny i potem juz bylo ok tylko ze musialam lyknac dufaston.

Sofi, co do tej tabelki to moim zdaniem może rodzić zamieszanie - niektóre osoby zrobiły niewiele (np. łykanie aptecznej dawki Mg plus więcej nabiału w diecie ;-)) a niektóre sporo. Ta tabela daje wrażenie, że planowanie jest mało skuteczne a wedle moich statystyk wszystkie osoby, które na naszym forum zrobiły dużo to mają upragnione płcie -w domu lub jeszcze w brzuszkach :-)

krystianmartin
, za to masz piękną długą fazę lutealną i to zapewne kwestia krótkiego czasu kiedy się uda. A sprawdzałaś tak sama dla siebie poziom hormonów? Wkleisz raz jeszcze wykresik? Masz tam zaznaczone kiedy były działania? Życzę Ci kochana spełnienia wszystkich marzeń i oczywiście upragnionej córeczki w brzuchu już w przyszłym miesiącu! ...a może na wszelki wypadek zrób betę by w razie co załatwić szybciutko Duphaston/Luteinę?

Maggie, ja łykałam taki NOW CALCIUM CITRATE 100 tabl (3131996174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Daria
, u mnie odkąd tylko pojawiły się @ po odstawieniu karmienia to są tak regularne jak nigdy nie miałam, pierwsza faza 14-15 dni, druga 14 dni, wyraźne objawy przedowulacyjne i wyraźny ból owulacyjny (charakterystyczny ból najbardziej nasilony przy siadaniu :-)), jestem stworzona do O+12 :-D Śladowe ilości pseudo-EWCM występują u mnie w przeddzień owulacji więc działania w dniu owulacji są w moim przypadku bardzo dziewczynkowe, no ale nie będzie mi już dane skorzystać z tych dobrodziejstw :-D

Ostatnia edycja:
Sofi , odwaliłaś kawał dobrej roboty z tą tabelką , może dałoby się ją jakoś dołączyć do wątku ? jako załącznik albo coś podobnego ? kto tu jest moderatorem ?

Ja dzisiaj mam wizytę , ciekawe ile młodzian urósł

krystianmartin , może jeszcze nic straconego ...

reklama
krystianmartin, a w których dniach były działania bo jeśli są serducha to są ocenzurowane? :-)

czarna, wielkie kciuki za wizytę! Szok jak ten Twój suwaczek zasuwa :-)

Do góry