Piranha no u mnie Majak nie ma mlodszego rodzeństwa a też jest mega zbuntowana a Ala to od razu taka jaby madrzejsza była I nie zazdrosna o nią, ale ja jej od poczatku ciązy mowiłam o tym, że bedzie dzidziuś I ze mieszka w brzuchu I ona to rozumiała I czekala na dzidziusia, wiec jak sie Maja urodziła to ona zainteresowana była dzidziusiem I mówiła, że kocha... ja dziewczynek nie izolowałam jakos specjalnie poprostu pilnowałam by Ala nie brała jej by nie uszkodziła malucha, ale "pomagała" przy Majce w kapieli itp. NO a Krzyś to chłopiec wiec pewnie go dzidziusia tak nie kręcą jak dziewczynke... musisz mu tłumaczyc, że jak ja odepchnie to może np. głowe sobie rozbić, że ja to boli, że ona płacze itp. ale tak na spokojnie wszystko I tylko wtedy jak on sluch I widzisz, że rozumie... u nas Majak jak szaleje to też nic nie tłumacze wówczas bo wiem, że nie dociera, ale jak sie uspokoi to wówczas siadam tak by widzieć jej oczy I jej mówie co I dlaczego I wiem, że ona rozumie, ale nie zawsze chce tak robic jak jej mówie, ona mlodsza wiec sobie jeszcze z emocjami nie radzi I szaleje, ale wie kiedy robi źle I wie dlaczego to jest źle... NP. ugryzie Ale I wystarczy, ze ja na nią spojrze I ona już wiem, że źle zrobiła I Ale przeprasza I całuje I mówi, że Ale boli, Ala płacze.... wiec dzieci wszystko rozumieją tylko nie zawsze chcą zaakceptować... no ale trzeba im przypominać cały czas az do skutku... ja wiem doskonale, że można oszalec czasem w tym jazgocie bo u nie tak jest, ale nie mam wyboru, musze zacisnąć zęby I żyć!!! I TY dasz rade, a Krzysiu wyrośnie I jeszcze bedzie siostre bronił, teraz widac ma taki okres zbuntowany, ale na pewno wyrosnie
Duzo sily I cierpliwości Ci życze I rozumiem Cie :*
Krystianmartin dużo dobra dla Ciebie... :*
Elmo TY mi tu nie gadaj głupot, przeciez to nie selekcje plemników czy zarodków, tylko naturalne staranie o dziecko tylko zwiekszasz szanse na jedna płec ale I tak nie wiesz w ilu procentach Ci sie to uda ja zycze Ci chłopa I czuje, ze chłop bedzie a TY już sie boisz I panikujesz, ale nie ma co panikować
tzreba sie przygotowac I czekać na staranka a później na chlopca
Daria Coli jest cudowny, taki usmiechnięty a Nadia widać, ze duża babeczka jest, wyglada na starszą
śliczne masz dzieci
maggie pająk antosia I wszystkie babeczki pozdrawiam serdecznie I słonecznego dnia zycze