reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria ale fantastyczne rodzenstwo! Nadia ma śliczne wloski, naprawde czad!
Piranha moze Pająk ma racje. Wiesz na dluzsza mete to ciezka przeprawa, Ty sie wykonczysz, strach ich zostawic na sekunde samych... wiec pewnie nie zostawiasz, wiec jak funkcjonowac kiedy czasem trzeba sie chocby wysikac :baffled: Powodzenia!

reklama
Piranha no u mnie Majak nie ma mlodszego rodzeństwa a też jest mega zbuntowana a Ala to od razu taka jaby madrzejsza była I nie zazdrosna o nią, ale ja jej od poczatku ciązy mowiłam o tym, że bedzie dzidziuś I ze mieszka w brzuchu I ona to rozumiała I czekala na dzidziusia, wiec jak sie Maja urodziła to ona zainteresowana była dzidziusiem I mówiła, że kocha... ja dziewczynek nie izolowałam jakos specjalnie poprostu pilnowałam by Ala nie brała jej by nie uszkodziła malucha, ale "pomagała" przy Majce w kapieli itp. NO a Krzyś to chłopiec wiec pewnie go dzidziusia tak nie kręcą jak dziewczynke... musisz mu tłumaczyc, że jak ja odepchnie to może np. głowe sobie rozbić, że ja to boli, że ona płacze itp. ale tak na spokojnie wszystko I tylko wtedy jak on sluch I widzisz, że rozumie... u nas Majak jak szaleje to też nic nie tłumacze wówczas bo wiem, że nie dociera, ale jak sie uspokoi to wówczas siadam tak by widzieć jej oczy I jej mówie co I dlaczego I wiem, że ona rozumie, ale nie zawsze chce tak robic jak jej mówie, ona mlodsza wiec sobie jeszcze z emocjami nie radzi I szaleje, ale wie kiedy robi źle I wie dlaczego to jest źle... NP. ugryzie Ale I wystarczy, ze ja na nią spojrze I ona już wiem, że źle zrobiła I Ale przeprasza I całuje I mówi, że Ale boli, Ala płacze.... wiec dzieci wszystko rozumieją tylko nie zawsze chcą zaakceptować... no ale trzeba im przypominać cały czas az do skutku... ja wiem doskonale, że można oszalec czasem w tym jazgocie bo u nie tak jest, ale nie mam wyboru, musze zacisnąć zęby I żyć!!! I TY dasz rade, a Krzysiu wyrośnie I jeszcze bedzie siostre bronił, teraz widac ma taki okres zbuntowany, ale na pewno wyrosnie :) Duzo sily I cierpliwości Ci życze I rozumiem Cie :*
Krystianmartin dużo dobra dla Ciebie... :*
Elmo TY mi tu nie gadaj głupot, przeciez to nie selekcje plemników czy zarodków, tylko naturalne staranie o dziecko tylko zwiekszasz szanse na jedna płec ale I tak nie wiesz w ilu procentach Ci sie to uda ja zycze Ci chłopa I czuje, ze chłop bedzie a TY już sie boisz I panikujesz, ale nie ma co panikować :) tzreba sie przygotowac I czekać na staranka a później na chlopca :)
Daria Coli jest cudowny, taki usmiechnięty a Nadia widać, ze duża babeczka jest, wyglada na starszą :) śliczne masz dzieci
maggie pająk antosia I wszystkie babeczki pozdrawiam serdecznie I słonecznego dnia zycze

daria śliczne dzieci i superowe zdjęcia.
piranha a możesz komuś powierzyć na momencik Kaję? Wiesz, żeby zabrać synka np na lody dosłownie mały spacer tylko ty i on. Dla dziecka to duzo znaczy. Często też dzieci lubia pomagać w opiece np. podawac pieluszkę...
Maraantha dzieki za wsparcie,
Dziękuję Wam wszystkim

Cześć dziewczyny,

U mnie dziś deszcz :( Obudziłam się z bólem głowy, myślałam, że mi przejdzie ale nic z tego. Musze wziąć tabletkę. Jeszcze mnie M wkurzył rano głupimi tekstami. Wczoraj w nocy nie zamknął okna i drzwi w pralni, która jest naprzeciw pokoju syna, młody rano był cały zmarznięty bo pewnie spał odkryty pól nocy :( A za tydzień chcemy wyjechać na urlop. Jak się rozchoruje to nic z tego :(

Daria, ale masz superową rodzinkę. :tak: Od kiedy planujesz sie starać jesli suplementy będziesz brała od maja?

krystianmartin, kochana poczekaj jeszcze z testowaniem. Te o czułości 25 wykryły mi ciążę po 2 czy 3 dniach po spodziewanej @. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha, wyobrażam sobie jak Ci ciężko i dziękuje za odpowiedź na pw. U mnie mój starszy też czasem dokucza młodszemu, zwłaszcza jak nie mamy ich na oku :-( Potrafi sie rozbiec i rzucic się mu na nogi, mlodszy sie przewraca. cały czas mu tłumaczę, że tak nie wolno, że może zrobić krzywdę bratu. Jak są oboje w domu to mam sajgon, dlatego Cię świetnie rozumiem. Mimo, że nie jest bardzo źle to i tak od niedawna zaczęłam z nim chodzić do psychologa dziecięcego, mam nadzieję że coś pomoże, bo u nas wchodzą jeszcze inne sprawy (nie chce jeść)
Elmo, nie pękaj ;-) będzie dobrze zobaczysz i tak jak Piranha i maran mówi, potem możesz żałować, że z taka wiedzą nie podjęłaś się próby zaplanowania. Przecież to nie jest takie skrajne jak selekcja, tu masz dietę, suplementy czyli w miarę naturalne sposoby i nikt nie da ci gwarancji, że się powiedzie. Kropkę nad i zawsze postawi Bóg. Najważniejsze to nastawić się po prostu na dziecko, nieważne jakiej płci :tak: A film tez oglądałam, wstrząsający i smutny... ech brak słów, że tak się działo i to niedawno :-(

Pozdrawiam Was ciepło :)

Daria,Andziak super zdjęcia-piękne dzieci. Andziak Ty też laska jesteś, ale chuda tak jak ja:-D a brzusio w ciąży wyglądał jak piłeczka... rozpędziłam się i zerknęłam na pozostałe zdjęcia;-)

Piranhia bardzo dziękuję za odp na priv, przydatne wskazówki które na pewno zastosuję i muszę jeszcze sprawdzić jak działa na mnie sylk i rephresh po przytulankach :-D zakupiłam jeszcze globulki vitagyn c żeby dodatkowo zakwasiły :tak: co do dzieciaszków to na pewno jest bardzo ciężko bo moja koleżanka ma podobną sytuację i widzę jak ona się męczy ale trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało i żeby Krzyś zaakceptował Kaję (może wyrośnie z tego). zaglądaj do nas proszę ;-) fajnie że będziesz nam kibicować i przy okazji dawać dodatkowe wskazówki bo niby człowiek tyle czyta i wydaje mu się że już wszystko wie a tu im bliżej staranek to dochodzą nowe pytania (przynajmniej u mnie).
Elmo nie zamartwiaj się bo tak jak pisały dziewczyny wcześniej nic złego nie robimy a tylko próbujemy dopomóc szczęściu ;-) wierzę że Ci się uda bo naprawdę sporo robisz żeby mieć synka :tak: widzę że do staranek coraz bliżej... chyba jako pierwsza zaczynasz :-) z tą paniką to ja mam podobnie bo już coraz bliżej a co to będzie jak nadejdzie ten dzień :szok:
Krystianmartin ja też poczekałabym z tym testem do dnia spodziewanej @. mi dopiero właśnie w tym dniu test pokazał ciążę a wcześniej nic więc czekamy na dobre wiadomości :-)
Antosia codziennie podglądam Twoją temperaturę i widzę że nakłada Ci się prawdopodobnie cykl Jonasa z owulacją?
Daria fajowe są te Twoje dzieciaczki! też mi się marzy taka parka rodzeństwa ;-) Colin jaki już duży a dopiero niedawno czytałam że urodziłaś! widzę że macie już super pogodę... nie to co my w irl :dry:
Andziak bracia super widać że zapatrzeni w Jędrulka i chyba dużo Ci pomagają w opiece przy nim :tak:

Elle tak, szczęśliwie nakłada mi się Jonas w kwietniu i w czerwcu na dziewczynkę:-) ale czy faktycznie ta owulacja tak wyjdzie to się okaże:-)
O mnie Piranha zapomniała:-(, nie chcę jej męczyć...to może Ty elle mi podeślesz wskazówki na maila

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za cały opis , przeanalizuje go jeszcze na spokojnie. Martwi mnie trochę ta dieta i dodatki bo karnie piersią i teraz muszę poszukać czy można to wszystko lykac zwłaszcza sode.
Wiecie ja jestem chyba bardziej za dziewczynka tylko mój nie ma syna biologicznego i fajnie by było gdyby się udało.

reklama
Cześć dziewczyny.

U nas dziś cieplutko było. Mały spał mi na spacerze 3h. Wreszcie nie miałam stresu, że zaraz mi się rozedrze :-D. Spotkałam swoją dawną koleżankę i sobie pospacerowałyśmy. Ma dwie córeczki takie słodkie, że po prostu już mi się zachciało robić dziewczynkę.

Piranha witaj kochana. Wszystkie Cię rozumiemy. Dwójka małych dzieci w domu to na pewno kosmos. Całe szczęście dzieci szybko rosną. Krzyś w końcu też zaakceptuje małą. Mój Kuba dziś powiedział, że już nie jest tak jak dawniej...że kiedyś tylko nim się zajmowałam...i żebym już karmić przestała. Smutno mi się zrobiło bo widać też jest mu jednak ciężko bo długo był sam a tu taka rewolucja.

Eden ach te chłopy. Mój też mi ciśnienie podniósł z samego rana. No gadać im a jak grochem o ścianę. Oby mały się nie rozchorował.

Elmo nie wymyślaj już. No no no. Tylko rób swoje.

Verita ja też karmię i kurcze nie znaosi się na odstawienie. NIe mam okresu i obserwacji czynić nie mogę. No ale cóż bejbi ważniejsze najwyżej później zacznę. A kiedy TY zamierzasz się starać??

Idę się odmóżdżyć na top model.:-D

AAA dzieciaczki piękne bez wyjątku.

Papapapa

Do góry