reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ooooo nie Myszka :no: to zostałam juz zupelnie sama na ten maj. Boje sie...

Eden mysle ze test owulacyjny to chyba normalnie w ciagu dnia, ale jesli nie masz porownania z innymi cyklami czy w takim dniu cyklu test owu byl pozytywny czy nie to i tak niewiele Ci to da oprocz ewentualnego stracha. Ale sprobowac mozesz. jak cos to czekam na wiesci :-)

reklama
dziewczyny znalazłam trochę informacji na temat replens i rephresh więc jak jesteście zainteresowane to wejdźcie na stronkę
Guide to Replens and RepHresh (Part 1)
sporo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć tylko że wszystko po angielsku.
znalazłam też jednego posta jak na razie którego pisała Piranha na ten temat cytuję:
"a oto co napisała na in-gender prayforprincess. Zaleca zakupić oba preparaty i przetestować. Pisze, że irygacje są bardziej szkodliwe i krótko utrzymują niskie pH, pisze też, że cały aplikator Rephresh utrzymuje jej pH około 4 przez 3 dni. Ona używa cały aplikator Rephresh co 3 dni od okresu do owulacji. 12 godzin przed staraniami używa pół aplikatora Rephresh, godzinę przed staraniami używa Rephresh na palcu i 5 minut po stosunku Replens na palcu. Potem monitoruje swoje pH co pół godziny przez 4 godziny, jeśli pH wzrośnie to używa Replens na palcu.
Melody (ta od metody O+12) też zaleca przetestować oba preparaty, pisze, że np. u niej Replens podnosił pH aż do 7, dla niej najlepszy był Sylk.
Babydust pisze by używać od okresu cały aplikator Rephresh co 3 dni. 12 godzin przed staraniami zaleca użyć 1/2 aplikatora (lub 1/4 aplikatora gdy dzień wcześniej użyty był cały aplikator) Rephresh. 5 minut po staraniach zaleca sprawdzić pH, jeśli jest wyższe jak 4,5-5 to zaleca użyć Replens na palcu. Należy sprawdzać pH przez 4 godziny co 30 minut i w razie co używać małą ilość Replens na palcu. Na koniec smaruje małą ilością Rephresh u wejścia (wiadomo gdzie :-D) i idzie spać ...tak więc jak widać każdy ma swoje własne patenty :-)"

Hej dziewczyny. Witam się z rana.
I jak tam u was pogoda? U mnie juz sie slonce naswiecilo :wściekła/y: wieje i zaczyna padać deszcz :-( Ale wczoraj użylismy pieknej pogody, spacery, rowery itp.
Byłam dzis rano na badaniach, morfologia + żelazo, toksoplazmoza, cytomegalia. Mało tego mam już nawet na stanie 2 testy ciążowe :szok: aaa zakupiłam juz razem z zapasem testów owulacyjnych takze jak widziecie u mnie juz przygotowania pelna para :-)
Wczoraj zakupiłam tez karnet na silownie, wiosna sie robi czas sie ogarnąc :tak: Ogolnie troche sie juz podnioslam z tego dola, wystarczy odrobina slonca i normalnie cuda. Od razu inne nastawinie do zycia. Jakos tak dzis wierze ze wszystko sie uda ;-)

Eden odezwala sie Piranha?

Pozdrawiam i milego dnia zycze!

Ps. Zapomniałam dodac ze zalozylam dzis do pracy wiosenna kurtke i wiosenne buty!!! Nareszcie!

Ostatnia edycja:
Hej. U nas słoneczko świeci, ale pewnie nie na długo bo zapowiadają deszcze.
Samochód nam ugrzązł w błocie więc Kuba dziś do przedszkola nie pojechał. W niedziele wyjezdzam z dziećmi bo tu się żyć nie da, a mąż ma nam drogę ogarnąć jak chociaż się trochę osuszy.

Elmo superasto, że Ty już niedługo zaczniesz. Zazdroszczę Ci. I trzymam kciuki.

Eden
jak tam chłopaki? Byłaś u lekarza? Mój mały już 1,5 m-ca na inhalacji, ale wreszcie od 2 dni nie kaszle. Obyło się bez antybiotyku na szczęście.

Elle fajnie, że to znalazłaś. Zaraz sobie to wydrukuję. Ja właśnie wolałabym zastosować rephresh lub replens niż te irygacje. Na razie sobie mogę gdybać, ale jak ph będzie wysokie to i irygacje trzeba będzie robić.

Myszka dzięki kochana. Pokręciło mi się i myślałam, że Sofi z FR. Jak będę zamawiać to taki rozmiar jak w PL.

Teściowa mi zdj swojej wnuczki wysyła. Fajnie popatrzeć na takiego bobaska, aż chce się mieć taką dziewczynkę, ale czasem trochę w sercu kłuje, bo co będzie jak nie wyjdzie???????:no::-(

Miłego dnia.

WITAM

Milla
co bedzie jak nie wyjdzie? Bedzie kolejny synek ;-) Ja sie juz wyleczylam mam latwiej bo u moich znajomych i w rodzince same chlopaki a jak juz jes dziewczynka to starsza a starsze mnie tak nie ruszaja a nawet zniechecaja bo ta co znam jest gorsza od nie jednego chlopaka :-p wiec spokojnie czekam moze i przyjdzie na mnie czas ale to kiedyc :-)

reklama
Witajcie staraczki :)
Elmo ja chyba będę łapać stresa razem z Tobą bo nie potrafię myśleć o niczym innym... Widzę że miesiączkujemy prawie tak samo :-D wykres za chwilę uzupełnię.
Z każdą z Was będę przeżywać stres, bo tak bardzo chcę żeby nam wszystkim wyszło.

Do góry