reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sofi, ja zawsze lubiłam czarną magię, a artykuł który przeczytałam bardzo mi się spodobał, a osoba która go napisała zrobiła kawał dobrej roboty, m.in. dlatego, żeby zainteresowani nie musieli płacić za indywidualne kalendarze na co poniektórych stronach. Oczywiście służę pomocą w interpretacji :-D
...ale i tak uważam że jeśli się chce zaplanować płeć, to trzeba zrobić o wiele więcej, a cykl Jonasa może tylko być dodatkiem;-)
Andziak widzę że robisz moim synom konkurencję:-D Super masz chłopców.
Elle, kochana widzę że nie śpisz tak jak ja:tak:
Ja kupiłam sobie sylk i replens i myślę o tym żeby je wypróbować w tym miesiącu w dniach płodnych, wtedy gdy śluz jest przejrzysty i ma wyższe pH. Podobno kobiety w czasie płodnym mogą mieć pH 8,2
Tu masz stronę o śluzie http://apt.republika.pl/pH_teoria.html

Ostatnia edycja:
reklama
Andziak super chłopaki :tak:
Daria dziękuje bardzo za info :) masz rację najlepiej przetestować oba i zobaczyć który lepiej służy :tak: myślę żeby zacząć od rephresh bo niby paski pokazują mi cały czas ph w okolicy 5... a dopiero zamierzam wprowadzić dietę i suplementy więc troszkę się boje tego replensu żeby w ogóle zajść w ciążę :-D. na razie mam plan żeby przed starankami zaaplikować rephresh i pól godziny po a po 4 godz jeszcze tampon na noc :-D no ale najpierw trzeba przetestować
Antosia tak jeszcze nie śpię, w ogóle chodzę dosyć późno spać bo ok 1 a u mnie w irl jest dopiero 24 :-) zaraz przeczytam stronkę którą mi podałaś bo ostatnio szukam dużo informacji na temat replens vs rephresh ;-) jak przetestuję to na pewno podzielę się na forum i mam nadzieję że Ty też bo chyba zaczynasz od replensu?

Hej dziewczyny. Zaczynamy nowy dzien :-) zapowiada sie sloneczny , nareszcie słońce!!!
Sofi wspolczuje. Oby wiosna przyniosła kres wszystkim kaszlom i smarkom :tak: Zdrówka dla rodziny!
Maran super ze sobie to wszystko sledzisz i powoli sie dowiadujesz co i jak, potem przyda sie jak znalazł ;-) a co do tego pH to hmmm moze rzeczywiscie masz tak wysokie w trakcie owu, nic tylko pozazdroscic :tak: ale jak bedziesz miala kiedys okazje to zakup takie paski do mierzenia pH sluzu a nie wody zebys miala pewnosc ze jest ok.
Andziak masz w domu pociechy! Chlopaki rosna jak na drozdzach. Co u Ciebie?
Daria masz racje, jak sie poslucha ile wokół problemow wogole z zajsciem w ciaze, nie mowiac juz o urodzeniu zdrowego dziecka to rzeczywiscie odechciewa sie planowac. Mam nadzieje ze los mnie za to nie pokarze :no:
Antosia Elle ja o tych specyfikach nic nie wiem wiec sie nie wypowiadam.
Eden tempka prezentuje sie korzystnie :tak: nie zapowiada sie narazie na skok. Kiedy spodziewasz sie @ ?
Krystianmartin to zmiana ogromna. Ale zmiany tez potrzebne!

edit: Eden pytasz który test uznac za pozytywny? Mozesz ten lub ten ale wtedy w kolejnym cyklu za punkt odniesienia musisz uznac test za pozytywny w tym samym momencie. Ja uznalabym za pozytywny w momencie jak kreski sa juz porownywalne a to ze za 3 godz sa mocniejsze utwierdziloby nie w tym ze to byl rzeczywiscie ten moment. W kolejnym cyklu rowniez za pozytywny uznalabym test ktory pokazuje 2 porownywalne kreski. Rozumiesz o co mi chodzi prawda?

Milego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Witam
Elmo gdzie to słońce? U nas paskudna pogoda, pochmurno, strasznie.... Czuję, że niedługo znikne z forum:-(, Wszystkie piszecie o staraniach na daną płec a ja nawet zajść w ciążę nie mogę:no:. Od wczoraj jestem na diecie jest strasznie, dzisiaj głowa mi pęka a temperatura mierzona godz wcześniej to 37,35, wiem wiem miałam nie mierzyć, ale to silniejsze, zresztą już i tak co ma byc to będzie. Podswiadomie czuję , ze znowu cykl nieudany dlatego pewnie taka drastyczna dieta.
Andziak śliczni chłopcy aż mam ochote na trzeciego :laugh2:

Krystianmartin u mnie piekne slonce - podkarpacie. Pogoda owszem działa na nasze nastroje niesamowicie a jak u Ciebie znow pochmurno to nie dziwie sie ze masz dosyc. Sluchaj po pierwsze przypominam Ci ze np. ja mam dopiero 1 dziecko, Ty masz juz 2 wspanialych chlopców! Po drugie ja dopiero przygotowuje sie do staran, nigdy nie wiadomo jak dlugo mi i innym dziewczynom zejdzie zanim uda sie zajsc w ciaze! Mozesz myslec ze Cie nie rozumiem ale naprawde wierze calym sercem ze jest Ci ciezko bo bardzo chcialabys trzecie dziecko. Ktory to dc u Ciebie? Kiedy spodziewasz sie @ ? Nie chce dawac Ci niepotrzebnych nadzieji ale naprawde trzymam mocno &&&&& aby w koncu sie udalo! I wierze ze tak bedzie. Kochana nie wiem jak ale musisz skupic sie na tym aby cieszyc sie z tego co juz masz a nie ciagle myslec o tym czego nie masz! Oby w koncu i u Ciebie zaswiecilo slonce napewno Ci sie troszke poprawi humor! Nie odchodz od nas prosze :no: :-)

Elmo jesteś kochana, słodycz na te gorzkie dni, dzisiaj 20 dc, kiedy dostanę @ sama nie wiem hehe według owu , której datę wyznaczyłam według i Twoich sugestii to @ 17.
Mam dołka z tą dietką bo to tylko 550 kcal dziennie wiec totalny szok dla organizmu, ale dam radę. Mam dużo zajęć ale nie da się ot tak odskoczyć..., Mojego męża siostra miała in vitro, nie rozumiałam tych wszystkich emocji związanych z chęcią zajścia w ciążę, aż do czasu kiedy ja nie mogłam. Uwierz mi Elmo, że nie ważne czy to 1, 2, czy 6 dziecko jest to tak silny instynkt macierzyński, ze nie da się tego opisać. Wiem ,że to mi minie, że mój organizm się przygotuje już do menopauzy a nie porodów i będzie oki. Ostatnio rozmawiałam z M i stwierdziliśmy , że mogliśmy wcześniej zacząć..., że mniejsze przerwy między dziećmi... ale tego się nie cofnie... a latka lecą. Pozostaje mi laparoskopia i koniec.

Nie wiem co Ci napisac zeby Cie pocieszyc. Nie mysl o przeszlosci, ja tez wiem ze dla Zuzy byloby najlepiej miec juz rodzenstwo ale nie ma i tego nie cofne. Czy to byla dobra czy zla decyzja ze dopiero teraz zdecydowalismy sie na drugie dziecko? Nie wiem, ale na to juz za nami. A wy nie myslicie o in vitro? Tzn. ja osobiscie mysle ze rok staran to dlugo ale znam i Ty napewno tez znasz pary które maja dzieci po wieloletnich staraniach ale skoro uwazasz ze nie masz na to czasu to moze warto sie zastanowic? Krystianmartin ja mam niespelna 31 lat wiec moje nastawienie jest napewno w wielu kwestiach inne niz Twoje, moze bardziej optymistyczne, ale widze ze mamy podobne charaktery, jak sie na cos nakrece to juz koniec. Nie przetlumaczy mi nikt i nic, ja to chce i koniec. Teraz tez jestem na takim etapie, wszystko skupia sie na przygotowaniach do ciazy, niestety troche za bardzo pragne syna, tak bardzo boje sie rozczarowania... i widzisz moge ogladac 100 filmow o chorych dzieciach i tlumaczyc sobie ze los mnie pokara za moje pragnienia, i tlumacze Tobie ze powinnas cieszyc sie tym co masz a sama robie to samo. Badz dzielna! Ale przypomnij mi o co chodzi z ta dieta bo cos chyba przeoczylam? Dlaczego jestes na diecie 550 kcal???

Witam,

krystianmartin, domyślam się jak Ci ciężko i cały czas mam nadzieję i trzymam kciuki że Ci się w końcu uda i będziesz mama po raz trzeci. Jak to napisałaś, nieważne czy to pierwsze dziecko czy trzecie instynkt jest tak samo silny i ja to rozumiem. Nie wiem co ja bym zrobiła na Twoim miejscu, może spróbuj trochę mniej o tym mysleć bo czasem to "głowa" robi problemy i za wszystko jest odpowiedzialna. Może jak się wyluzujesz to wtedy zaskoczy... Nie sądzę żeby wiek miał tu jakieś większe znaczenie, nie jesteś "stara" ;-) do 40 jeszcze trochę ;) I jeszcze myślisz o menopauzie :no:;-) Nie dobra, nie dobra .... :)

Elmo, widziałaś moją tempkę dzisiaj? najwyższa w całym cyklu...Masakra, nie wiem kiedy powinna być @ bo mam nieregularne cykle ale dziś już 12 dfl więc już powinno się coś dziać, nie miewam dłuższych dfl. Boję się juz nawet nie dlatego, że byłby 3 syn tylko, że nie brałam wczesniej kwasu foliowego i trochę więcej sobie wypiłam w weeekend :zawstydzona/y: Chyba powinnam iśc do apteki po test :sorry2:

reklama
Elmo szczerze to na in vitro mnie nie stać, poza tym jeszcze poczekam. Ja w wieku 33 lat urodziłam Martina i zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem. Nie zastanawiałam się nad płcią bo myślałam, ze tak jak wszyscy będę miała parke hehe:szok: a tu niespodzianka. A teraz byłabym gotowa na trzeciego chłopaczka się zdecydowac. Jest to mi już obojętne
Eden nie myslę o meno, ale wiesz do 40 tylko 2 lata hehe za tydzień urodzinki. Ciężko jest się wyluzować w świecie który dostarcza nam wciąż powodów do stresu...

Ostatnia edycja:
Do góry