reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczynki.
Elmo u mnie tez pochmurno. Dobrze, że chociaż u Ciebie słoneczko. Pocieszam się, że od przyszłego tygodnia wiosna w pełni:-)

Sofi tak, tak juz pogodzeni. Jakoś nie mogę się gniewać długo. Nie lubię takiej atmosfery w domu szczególnie jak dzieci są już kumate i widzą, że coś nie tak. Więc wolałam Kubie tego oszczędzić i dzięki temu zakupki były i się udały.:tak:

Krystianmartin proszę nas tu nie opuszczać. Wybij to sobie z głowy. My na razie planujemy a kto wie czy u nas będzie hop siup i ciąża. Różnie to bywa. Oczywiście życzę wszystkim jak najszybciej, ale życie bywa przewrotne. Także głowa do góry. No właśnie co to za dieta? Może aż tak się nie dietuj bo Ci się cykl rozreguluje.

Daria
no właśnie ja też czasem mam wyrzuty, że chcę płeć planować a tu w koło ludziom ciężko o jedno dziecko, albo chore się rodzą... Ale fajnie, że się jednak zdecydowaliście i będziecie działać:-)

Andziak fajne chłopaki. Mój siedmiolatek jest nastawiony anty do fotografowania. Jak chce mu zdj zrobić to tylko miny strzela jakieś. Czekam na zdj od foto z chrztu to może chociaż tam będzie "normalnie" wyglądał.:-D

Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała ubranka dla dzieci na la redoute.pl. TO są farancuskie rozmiary i nie wiem jak to wychodzi na PL. Tam jest 2 lata na 86? Mój nosi teraz 86. Sofi dobrze pamiętam, że Ty mieszkasz we Francji???

Ostatnia edycja:
reklama
krystian martin nie wiem w jakim wieku jesteś, ale eden pisze ze jesteś przed 40 więc proszę Ciebie nie mów nam tutaj ze za późno itd. To bardzo dobry wiek na trzecie dzieciątko i zobaczysz trochę cierpliwości i się uda. My naprawo będziemy Ciebie wspierać. Ja tez mam dwóch chłopców i wydaje mi się ze teraz tez szybko się uda zajść w ciąże. Ale dopiero się okaże. Moge cie tylko pocieszyć tym ze tutaj kilka dziewczyn wcześniej tez dośc długo nie moglo zajść w ciąże ale zaszły i to z upragnionymi dziewczynkami.
dziewczyny przypomnijcie mi w jakich proporcjach ma byc zrobiony ten plyn z limonki w który mamy zanurzyć ten tampon? I mamy założyć go 4 godzinki po staranich tak? dobrze rozumiem.

U mnie tez słonecznie, ach jak pięknie.

Eden don't panic :-) nie widac skoku implantacyjnego na wykresie, no chyba ze byl tego 8dc kiedy nie zmierzylas temp. Wiesz co ja tez jak mam chwile paniki "ups kurde chyba moge byc w ciazy" to nie mysle o tym ze nie chce, czy ze to nie bylby syn, tylko kurde a kwas foliowy? no i przeciez byl alkohol... to tylko i wylacznie swiadczy o tym jakie jestesmy odpowiedzialne mamy :tak: wstrzymaj sie z testowaniem do soboty. Jak sie bedziesz stresowac to Ci sie @ opozni. No ciekawe... Dodam ze moim zdaniem nic z tego. Za łatwo byś miała :tak:
Milla ja nie zamawiałam nic.
Krystianmartin no mnie wlasnie ta cena invitro niestety nie jest dla wszystkich :/
Ewelin ostatnie przygotowania widze :-) hmmm moze i ja zapodam jakis tampon namoczony w sodzie :-)

Ostatnia edycja:
ewelin znalazłam cos takiego :
[FONT=&quot]Irygacje:
Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

[/FONT]

witajcie dziewczynki :)

krystianmartin nie odchodz stąd nie nie :no: trzeba walczyć I nie mozna sie poddawać, mniej mysleć ,zająć sie czymkolwiek, żyć ale walczyć... moja mama aszała w nieplanowanom ciąze w wieku 38lat I ginekolog sie dziwił jak to mozliwe bo miala zrosty na macicy I mięśniaki a jadnak zaszla w ciąze I mam 11 lat młodszego ode mnie brata... dlatego nie ma co sie zalamywać, trzeba poprostu odpuścić, robić swoje, ale I nie przestawać sie starać gdy czas sprzyjający na poczęcie :)
Eden no wysoko wysoko u Ciebie ta temperatura no oby tam dziewczynka sie zadomowila jak juz w ogóle ktoś tam jest ;)
Andziak super chłopaki :) a Jędrek jak rośnie :)
ja na dziewczynkowych starankach sie nie znam to nie bede sie w tej materii udzielać by nie wprowadzać zamentu...
Elmo u Was słońce a u nas dalej leje... masakra z tą pagoda...

położyłam młodego spać i mam chwilkę na nadrobienie zaległości.

Andziak, superowe masz dzieciaki. Jędruś jest przeuroczy :-)

Sofi, no niestety ciężko jest jak dzieciaczki chorują, u mnie początek, dziś idę do pediatry z młodszym bo coś się rozwija. Gile do pasa, kaszle i dzisiaj ma 37,5 st. :-( Dużo zdrówka Wam życzę :tak:

Antosia, mówisz, że interesujesz się czarną magią? :szok: O rany, to proszę pomyśl sobie o mnie i powiedz: Eden będziesz miała zdrową córeczkę, będziesz miała zdrową córeczkę :tak:;-)

Elle87, kiedyś tu Piranha załączyła plik z in-gender odnośnie lubrykantów, który w jakim momencie byłby lepszy, ale musiałabyś sprawdzić (gdzieś 2 m-ce wstecz)

Milla, ja też nic nie zamawiałam z tej strony, wogóle pierwsze słyszę ;)

krystainmartin, nie odchodź od nas, no co Ty? Zrób sobie małą przerwę ewentualnie, może to dobrze Ci zrobi i przestaniesz mysleć choc na chwilę.

Elmo, ponoc można też zrobić test owulacyjny na początku jak się nie ma ciążowego. Tylko nie pamietam czy robić go rano z pierwszego moczu czy można w ciągu dnia?

Dziewczyny, martwię się o Piranhę. Nic się nie odzywa, na moje pytanie na pw też nie odpisuje. To do niej nie podobne.

Piranho, odezwij się please...

Maranatha dzieki za słowa otuchy
eden to nie tak ,że chcę sobie odejść bo mam taką ochotę ale Wy tu staracie się wszystkie o określoną płeć... dajecie sobie wskazówki, rady... nie ukrywam, że zżyłam się z wami i żal byłoby odejść.. hehe Szczerze mówiąc jesteście jedynymi kumpelkami z którymi moge porozmawiać na te wszystkie nurtujące mnie tematy. Inni nie chcieli by słuchać o ph, o sluzie, termometrach.. owulacjach...
Ewelin jeśli chodzi o mój wiek to 18 kwietnia kończę 38 lat.
DZIEKI WSZYSTKIM ZA WSPARCIE WŁAŚNIE TEGO BYŁO MI TRZEBA

Ostatnia edycja:
Witam!
Milla
ja mieszkam w FR i powiem Ci ze patrze na cm nie na lata Twoj synek ma juz 86 bo moj ma prawie 16 miesiecy i dopiero wyrasta w 86 i zaczyna nosic na 92 zalezy jakie ubranka a jest on duzy jak na swoj wiek tylko ze jest szczuply to moze inaczej w kazdym razie skoro Twoj nosi w PL na 86 to tu tez patrz na cm nie na lata :blink:

Ja bede przekladac staranka pokomplikowalo sie troche u nas w rodzince musimy dokonczyc dom i skpic sie na innych rzeczach szkoda bo chcialam mniejsza roznice wieku ale samo zycie trudno co sie odwlecze to nie uciecze :-):-) ale Wam kibicuje i na pewno tu bede zagladac. Terazchyba widze ze jednak nie bylam jeszcze gotowa bo jak przestalam o tym myslec poczulam sie jak by mi kamien z serca spadl :tak: chyba moj maly jeszcze za maly zeby myslec o kolejnym poza tym moje Ph nie chce spadac ani po irygacji ani po diecie tzn spada ale na chwile i potem znowu 6-7 pewnie synek by byl ale dowiem sie za pare lat jak upozadkuje pare spraw. Pozdrawiam wiosennie bo u nas juz WIOSNA:happy:

reklama
eden jaka ta Twoja temp? ja dzisiaj miałam 37,35( nigdy takiej nie miałam) 8 dpo czyli jestem o 4 dni później jeśli chodzi o cykl niż Ty:-D

Ostatnia edycja:
Do góry