reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Milla nie zastanawiajmy się co jesli sie nie uda tylko a co jesli sie naprawde uda :szok: :-) wniebowziecie :-)
Antosia faktycznie. A jak dlugie masz cykle? Widze ze temp mierzysz o roznych porach? A korygujesz zapis w takim razie czy nie? Pytam z ciekawosci. Tak, przyznam ze odczuwam stres. Moja kumpela wlasnie ujrzala 2 krechy na tescie, nieplanowane 2 krechy. Kurde ze tez mi sie to nigdy nie przytrafilo tylko tyle tego stresu sobie funduje ;-)
A łykasz jakies suplementy i nie zaznaczasz czy jeszcze nie lykasz? Chyba tylko ja zaznaczam kazdy szczegol na tym wykresie jak szalona :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Koliber[/B], akurat picie soku z cytryny to wybitnie podnosi pH :-) Te badania należy robić między 2 a 5 dc ale najlepiej w 2-3 dc. B-Complex łykany przez M nie sprzyja poczęciu dziewczynki ale podnosi płodność i poprawia parametry żołnierzyków. Przy okazji natrafiłam na informację, że Olive Leaf Extract łykany przez M (2 łyżeczki ale znalazłam też tabletkowy, choćby firmy NOW) zwiększa proporcje plemników X:Y do 5:2. Też lubiłam zawsze wszystko przesolone i pewnie dlatego pierwszego mam synka :-D

Czy Wy bierzecie jakieś Omega 3, Omega 6, albo Wasz M łyka Olive Leaf Extract? Wiecie coś więcej na ten temat?

Elmo łykam suplementy i też sporządzę notatkę. Mąż jeszcze nie łyka :( Nie wiem czy mogę go tak oszczędzać do maja?
Ja miesiączki mam troszkę nieregularne. Ostatni cykl 28dni, ale poprzednie trwały zazwyczaj 29-30. Zdaje się że mój organizm się troszkę przestawia. Ja, odkąd pamiętam nie miałam często miesiączki w okresie wakacji. Nie mam pojęcia dlaczego tak było-może moja podświadomość ...

Antosia mój M łyka suplementy od lutego razem ze mną. Ja od tego czasu stosuje tez diete (z malymi chwilami slabosci jak np. swieta) moj M niby ograniczyl nabial, nie pije gazowanego, alkohol sporadycznie aczkolwiek niewiele tych zmian z jego strony. Obiecal ze miasiac wczesniej sie poswieci :-) W sumie da to 3 pelne cykle plus cykl staraniowy przygotowan wiec wyobraz sobie ze ja to dopiero nie moge juz o niczym innym myslec :tak: Z moich info wynika ze przygotowania nalezy rozpoczac nie pozniej niz 6 tyg wczesniej ale im luzej tym lepiej, nie dluzej zas niz 6 miesiecy. Wyszlam wiec z zalozenia ze te 3 miesiace beda optymalne z zapasem na 2-3 nastepne gdyby nie udalo sie za pierwszym razem (choc tak naprawde narazie tego nie biore pod uwage).
Co do cykli tez mialam w granicach 26-30 dni a sama @ wygladala zupelnie inaczej, byla zdecydowanie bardziej intensywna, dluzsza. Widac suplementy robia swoje i w tej kwestii wiele reguluja. Co prawda wit B-comlpex odpuscilam bo ponoc sprzyja poczeciu dziewczynki ale łykam cynk który ma podobne dzialanie, reguluje cykl z czego jestem zadowolona. Wiec jesli łykasz B-complex B-100 lub B-50 powinien i Tobie uregulowac sie cykl.

Elmo , wyczytałam że Omega 3 sprzyja poczęciu chłopca a Omega 6 dziewczynce. Omega 3 jest bardzo zdrowy ale w naszym jedzeniu, gdzie zwierzęta karmione są mączką kukurydzianą, większość spożywki jest z przewagą omega 6. Czy ty też dodatkowo łykasz Omega 3?

Tak łykam fish oil omega 3, dodatkowo wczoraj zakupiłam olej lniany który także zawiera kwasy omega 3. Jak sama widzisz jestem maniaczką :)

reklama
Do góry