reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran to masz mega wysokie pH :szok: ja takie mimo diety i suplementow osiągam tylko i wyłącznie po aplikacji sody haha no ale zobaczymy jak będzie w tym cyklu za około tydzien. Prowadz obserwacje, im dluzej tym bedziesz lepiej zorientowana :tak:
Sofi gdzie się podziewasz?

reklama
Elmo no własnie mi sie wydaje, ze wysokie bo dziewczyny pisza zwykle ze ok. 5 mają ale ja nie mierzę kazdego dnia, nierzyłam w poprzednim cyklu przed owu a później w okolicach owu I było miedzy 7-9 a w tym cyklu mierzyłam w okresie niepłodnym to było ok. 7 a wczoraj wieczorem było 9... dziś nie mierzyłam jeszcze bo u mnie śluzu wiecej jest zwykle popołudniu I wieczorem, rano nie ma, ale mysle, że to ma związek z nawodnieniem organizmu bo ja duzo pije wody przez cały dzień wiec zawsze wieczorem wiecej śluzu mam, tylko testy owu mi slabo wychodzą przez to ;) ale wychodza tylko te kreski nigdy nie sa takie bardzo mocne, no I u mnie łatwo ten pik LH przegapic bo bardzo krótko on u mnie trwa. np. jak juz sie pojawia u mnie ciń kreski to testuje mniej wiecej co 3 godziny by wyłapac kiedy jest najciemniejsza kreska bo jakbym tak nie testowała tylko raz lub dwa razy dziennie to bym w ogóle piku chyba nie wyłapała. np. w tym cyklu 7.04. miałam najmocniejsza kreske w nocy ok. 24. a rano jak robiłam kolejny test była juz bledsza I tak po 3 godzinach jeszcze bledsza a wieczorem juz w ogóle sie nie pojawila... taki dziwny tem mój organizm... no I u mnie temperature po owu nie wzrata tak szybko tylko stopniowo... to tyle co sie zoreintowałam z obserwacji ;)

Ostatnia edycja:
Maran ale tak troche zastanawia mnie to Twoje pH. Jeśli utrzymuje Ci sie tak samo z siebie to jest jednak moim zdaniem za wysokie. Naturalne pH pochwy (a więc i sluzu) oscyluje wokół 4,5-5,5. Jak sama tu wyczytałas przy stosowaniu odpowiednich suplementów, diety, płynów, żeli i innych specyfików po jakims czasie ono wzrasta badz spada. Dziewczyny tutaj pisały ze maja pH rzędu 6 - 6,5 ale powyżej 7 czy nawet 9 tak samo z siebie to jednak duzo za duże. Nie sądze aby sama dieta, tym bardziej ze nie jestes na diecie scislej chlopczykowej, spowodowala az tak wysokie pH. A moze mierzysz je np po orgazmie? :-) sory ze tak glupio pytam ale jesli nic nie robisz na podniesienie pH i wynosi ono 9 to albo te paski sa "zepsute" ale cos jest nie tak. Poprawcie mnie jesli sie myle. Hmmm no ciekawe. Nie wydaje Ci sie?

cześć dziewczynki :)

maran, u każdej jest inaczej, najwazniejsze to poznać własny organizm, jak się zachowuje itd. Ja do tej pory robiłam testy owu do momentu w którym obie kreski są przynajmniej takie same, potem już nie robiłam więc nie wiem jak mi ten pik spada. A tak wogóle to, który moment obrać za pozytywny test, czy jak kreski bedą porównywalne czy np. nastepny za 3 godz. gdy testowa będzie ciemniejsza?

Też mam te paski do ph z allegro i cały czas pokazują mi 4,5 do 5 :confused: i nie wiem czy dobrze pokzaują więc zamówiłam z Merck ale ich nie dostałam co zresztą wcześniej opisałam. Szukałam tych pasków z Mercka ale nigdzie ich nie ma... może wiecie gdzie je można dostać? Maran a jakie Ty masz bo moje mają skalę od 4 do 7?

Elmo, ja też wierzę, że ciąży z tego nie będzie ale dopóki nie dostanę @ dopóty nie będę spokojna :sorry2:

krystianmartin, a jak Twoja nowa fryzurka? Zrobiłaś sobie ombrę? :biggrin2:

Ewelin, mi te paski też pokazują cały czas tą samą niską wartość i aż mi się nie chce wierzyć, że mam takie :)
Pewnie też będę musiała zainwestowac w miernik.;/

Witajcie,
Elmo jestem kochana :-). Mam w domu mały szpital - starszy w sobotę dostał temp. 40 stopni i mąż pojechał z nim na dyżur do szpitala -angina ropna, a w niedzielę już młodszy zaczął mieć objawy choróbska i w poniedziałek z młodszym do lekarza. Dziś już jest lepiej, ale do wczoraj była tragedia, marudzenie, zbijanie tepmeratury, lekarstwa jednem, drugiemu podać, żeby nie zwymiotowali to rozkładane na raty, a że 3 razy dziennie, to sobie wyobrażacie....non stop. W nocy też różnie, ale już powoli wychodzimy na prostą... Ja też w niedzielę dostałam @, ale u mnie to teraz jeszcze przychodzi jak chce...
Widzę, że Antosia pełni u nas taką funkcję, jak Gosia na Kafeterii (Gosia z chińskiego kalendarza podawała kiedy najlepsze miesiące na dana płeć -mi sie nie sprawdziało :-D) Antosia -widzę, że masz nową funkcję - jesteś specjalistką od Jonasa, ja kiedyś tylko wygenerowałam ten plik tekstowy cykle i tyle, nie czytałam tego tak szczegółowo, super, że mamy tu teraz takiego EXPERTA.:tak:Suwaczek dzieczynkowy jest, a zdjęcie synków przeurocze.
Krystianmartin bardzo ladna sypialnia, dokładnie w moim stylu :-)
Mamokubulki fajne zdjęcie synków, super pamiątka będzie jak mały już będzie starszy i popatrzy...Dylemat co do imienia jest zawsze, mi się chyba bardziej podoba Adaś, chociaż u mnie mój M chciał Antosia...Już 32 tydzień, niedługo zobaczysz swojego maluszka -super, zazdroszczę ci tej chwili -ja dla nie mogłabym mieć jescze kilkoro dzieci :-DAle jeszcze jedno i basta. Relaksuj sie i upiększaj bo poźniej może być różnie z czasem...ja nie mam czasu nog wydepilować:-D
Milla to zakupy sie udały i już w zgodzie żyjecie?
Misia do września masz jeszcze chwilkę na przygotowania, dobrze że są dzieczyny, które zaczynają wcześniej, będzie się kogo radzić.
Maran a u Ciebie teraz Maja , współczuję, u mnie młodszy ma taki właśnie katarek, pomogły troszkę nebulizacje z soli fizjologicznej.
Iliaczek zdrówka dla córy.
Ewelin to stranka przesuwasz, ja zrobiłabym tak samo dla większej pewności i świadomości własnego organizmu, żeby nigdy nie kieć sobie niczego za złe, w końcu to nie pierwsze dziecko tylko trzecie...
Elle zawsze jest ryzyko kiedy się uda, ja myślalam że nie zajdę szybko, a tu w pierwszym cyklu się udało.
Daria Colin juz w chodziku, mój też staje na nóżki i nawet jakiś kroczek próbuje robić, ale ja mu jeszcze nie pozwalam, boję się. Masz bardzo ładny pokój, fajny styl.
Dotty -zapraszamy do nas, rozgość się a my pomożemy Ci się tu rzokręcić. Ja również całą ciążę podczytywałam forum i przezywałam te wszystkie emocje pojawiające sie tu, ale fajnie jest być częścia tefo forum, więc....
Maciur-ka jak patrzę na zdjęcie usg to starsznie się wzruszam, śliczny jest twój maluszek.
Czarna perło co u ciebie?
Eden wydaje mi się, że z tym sprzedawcą któraś z dziewczyn miala też problem, chyba wpisała w internet i znalazła, że to oszust..., ale nie wiem czy dobrze pamiętam. To czekamy na twój @.
Na razie tyle, starałam się, ale nie wiem czy kogoś nie pominęłam z góry przepraszam.

Elmo Eden ja mam najzwyklejsze paski do pomiaru ph a nie te ginekologiczne... ja kupilam takie bo z ciekawości chcialam sprawdzić swoje ph a nie je kontrolować wiec ja nie mierze każdego dnia ani nic z tych rzeczy, poprostu czasem sobie sprawdzam jak mi sie przypomni... ale moze one nie nadaja sie do ph śluzu I stąd mi takie to ph dziwnie wysoki wychodzi...? a jak mocz zbadałam to też ok 6-7 miał... eeeee nie wiem sama o co chodzi... A to ph 9 to wczoraj wieczorem mialam jak miałam śluz jak białko jajka wiec ten najpłodniejszy I nie po orgaźmie ;) zreszta ja póki co sie nie staram wiec sie I nie stresuje tym wszystkim. :)

sofi moja Ala też miała angine ropną I tez była masakra... teraz Maja choruje...

dziewczyny zamierzające starać się o dziewczynkę mam do Was pytanie :-)
czy podczas staranek oprócz sylku planujecie użyć dodatkowo replensu/rephreshu? jeśli tak to co wybieracie replens czy rephresh? ja nie mogę się cały czas zdecydować :-( boję się ze replens może wybić wszystkie żołnierzyki bo ma bardzo niskie ph a rephresh utrzymuje na poziomie 4,5. czy dobrze myślę? jeśli nie to mnie poprawcie :tak:

reklama
sofi dziekuje bardzo niestety to nie moje mieszkanie tylko siostry dom :)my wynajmujemy male mieszkanko w niemczech i go nie cierpie ;p
co do chodzika to go wsadzilam bo colin co chwile wstawal na nogi i musialam go prowadzac kregoslup mi siadal;/ z nadia bylo to samo mialam do niej takie szeleczki ale na nozki a nie na plecy super sprawa colinowi tez takie musze kupic :)

wicie co ja sobie tk mysle bo chce planowac plec a dzis sie dowiedzialam ze sasiadka urodzila w 6 miesiacu dziecko po 10 dniach zmarlo a pierwsze poronila ;/ a ja sobie wymyslam ze chce syna czy corke a inni nie moga miec w ogole;/ czasami to az mi glupio ... szkoda mi tej dziewczyny napewno musi byc jej ciezko nawet nikt nie wiedzial ze jest w ciazy tylko grób nowy zobaczyliśmy na cmentarzu ;/
a dzs jeszcze mowili o tej kobiecie co trojke dzieci zamrozila ci ludzie to sie powinni isc leczyć;/

Andziak super chlopaki :) jaki Jędrus juz duzy
milego wieczoru wszystkim zycze :)

Ella cytuje ci pirahne :)
Okazuje się, że Replens (Replens MD Vaginal Moisturiser Gel 35g | eBay) i Rephresh (RepHresh Vaginal Gel (4 Applicators) | eBay) to lubrykanty. Replens ma pH 2,8 a Rephresh 4-5. Jesli pH wynosi mniej jak 5 to nie należy używać Replens, zbyt mocno by zakwasił, należy wówczas użyć Rephresh gdyż ma właściwe pH dla poczęcia dziewczynki. Podobno Rephresh reaguje na nasze pH, im wyższe mamy pH tym wyższe pH ma ten lubrykant po zaaplikowaniu, Replens z kolei ma cały czas niskie pH 2,8. Należy najpierw przetestować te lubrykanty i to jakie mamy pH po ich zastosowaniu gdyż podobno u niektórych kobiet mogą podnieść pH. Kiedy chcemy obniżyć pH już po stosunku (pól godziny po nim) to należy już użyć Rephresh, nie wolno wtedy już używać Replens. Podobno te specyfiki potrafią obniżyć pH np. z 7 do 4-4,5, tak niskie pH pozostaje przez długi czas w przeciwieństwie do irygacji (można je stosować np. co 2 dni, w przypadku wersji "vaginal moisturizer" należy nałożyć tylko na koniuszek palca a nie cały aplikator).

Ostatnia edycja:
Do góry