reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no właśnie ja wchodząc na to forum zamierzałam tak od sierpnia- września ale ostatnio coraz bardziej mnie kusi żeby wcześniej (czerwiec) bo może za pierwszym razem się nie udać :tak: myślę że 2 miesiące przygotowań to wystarczający okres i przy okazji można brać pod uwagę jonasa jeśli sprzyja w tym czasie bo np kalendarzy chińskich wcale nie biorę pod uwagę. poza tym w ostatnim czasie 2 koleżanki urodziły córeczki i jeszcze większa ochota mnie naszła żeby to wszystko przyspieszyć :-D

reklama
Hej dziewczyny.
Popijam zieloną :) i tak czytam i czytam Was z rana... Coż, coraz wiecej dziewczyn odsuwa starania z powodu Jonasa :confused2:
Hmmmm nie powiem żeby mnie to nie zastanawialo. Ale jak juz kiedys pisalam, czytalam wiele "przepisów" na chlopca na in-gender.com i tam dziewczyny maja wymarzonych synków z wszystkich faz ksiezyca nie tylko ze starań w czasie pelni. Z reszta tutaj dziewczynom tez sie zgadzalo badz nie, coż szanse w proporcjach 50/50 sa bardzo duze wiec zapewne wielu sie to sprawdzi przez zupelny przypadek. Takie jest moje zdanie. Więc już dawno postanowiłam ze ani kalendarzy chinskich ani Pana Jonasa nie biore pod uwage. Z reszta jestem przekonana ze gdybym powiedziala mezowi ze odkladamy starania o dziecko na wrzesien bo musimy czekac na pełnie ksiezyca to w tym samym momencie poszedlby i wyrzucil do kosza wszystkie nasze suplementy i inne specyfiki na które i tak patrzy troche "z byka" :-). Ciągle mi przypomina że będziemy starać się o dziecko a nie o syna. Chwilami wariuje, tak bardzoe chce spelnic marzenia, ale to sa tylko chwile, staram się zachowywac zdrowy rozsadek. Przypomnijcie mi o tych słowach jak bede w czasie akcji obkładać łóżko sprzetem elektrycznym aby zapelnic pokoj dodatnimi jonami hahaha :-D

Dziś u mnie pochmurno. Ale pociesza mnie fakt że popołudniu uderzam na Ikee :D wiem wiem miałam jechac w sobote ale ten mój zdrowy rozsądek podpowiadał mi po co czekać do soboty? haha ;-)

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Antosia juz z błędem na końcu doszłam . Teraz tylko sie zatanawiam dlaczego po dacie moich urodzin wpisujesz 2, a nie jedynkę. 2 to czas letni a w lutym to jeszcze chyba czas zimowy, czyli 1? Czy źle to interpretuję.

Elmo ja też należę do tych niecierpliwych. A z tym Jonasem to pewnie nie można sie dać zwariować, ale jednak burza w głowie jest, czy brac pod uwagę go czy nie. A może jednak się sprawdza?

Antosia juz z błędem na końcu doszłam . Teraz tylko sie zatanawiam dlaczego po dacie moich urodzin wpisujesz 2, a nie jedynkę. 2 to czas letni a w lutym to jeszcze chyba czas zimowy, czyli 1? Czy źle to interpretuję.

Witaj :)
Ty urodziłaś się w czasie zimowym więc dajesz I. Wczoraj jeszcze raz analizowałam Jonasa i też poprawiałam błędy

Moze... ale nawet jesli mi sie nie uda nie biorac tego pod uwage, nie bede zwalac na Jonasa. Uznam ze poprostu plemnik zenski byl Supermenem :tak:
Ewelin spytam z ciekawosci, na wykresie masz zaznaczone suplementy sporadycznie ale rozumiem ze łykasz wszystkie zalecane codziennie tylko nie chce Ci sie zaznaczac tak? A powiedz mi jak tam dieta? Trzymasz sie ostro czy poprostu jesz wiecej nabialu a ograniczasz to co sprzyja poczeciu chlopca? Jak to wyglada u Ciebie?

Elmo haha tak tak suplementy łykam codziennie tylko zapominam zaznaczać. Z ta dietą jest tak że ja zawsze jadłam mięsnie a teraz spożycie mięsa bardzo ograniczyłam. Staram się dziennie wypić jogurt albo kefir i do tego serek wiejski. Wodę wapniowo-magnezową piję. W aptece ostatnio widziałam sok żurawinowy i zamierzam go pić dodatkowo. Ale takiej bardzo ostrej diety nie trzymam, ale pewnie od maja chyba będę musiała ja zaostrzyc bo ph 5,3 coraz wyżej, a było juz 4,5.

Elmo , cieszę się że nie dajesz się zwariować z tym Jonasem :)
I Ty masz rację że szanse są 50/50 i w zależności od diety, suplementów i utrzymaniu odpowiedniego pH możemy bardziej zadziałać na korzyść konkretnej płci (a raczej na plemniczki). Z Jonasem patrząc na fazy księżyca, które przechodzą kolejno przez każdy znak zodiaku, nie biorąc pod uwagę indywidualnego kalendarza księżycowego, który często rozbiega się z biologicznym cyklem owulacji, to można powiedzieć że każdy znak na przemian, co 2,5 dnia wyznacza płeć albo M albo F i wynika z tego że szanse są wyrównane :)

reklama
Do góry