reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Iliaczek, dużo zdrówka dla córeczki. Teraz się zacznie, przeskok z mrozów na cieplejsze dni to zawsze pełno wirusów naokoło ;(

Elmo, mówisz, że nie będziesz patrzyła na Jonasa. Fajnie jak by Ci się nie sprawdził, to dla nas też będzie łatwiej i nie będziemy się przejmowały głupotami ;-)

Ale na razie Antosiu, jak ja mam interpretować tą tabelę jeśli np. działania byłyby 3 dni przed owu to brać pod uwagę dzień owu, gdzie jajeczko spotyka się z plemniczkiem , czy te 3 dni wstecz??? Ja już głupia jestem z tego wszystkiego. A owulacja wogóle mi się nie pokrywa z Jonasem. Wg. niego jutro mam dzień na dziewczynkę a wtedy będę juz 10 dni po owulacji. :rofl2:

reklama
krystianmartin ładne kolory - ciepłe takie, bedziecie mieli przytulnie :)
truskafka a jak tam u Was?? Amelka spokojna?

dziękuję, jest oki :) Mała fajniutka, ma już swój rytm dnia, podczas aktywności fajnie się rozgląda, spokojnie lezy, można przy niej coś porobić :)
nocki z reguły też oki, choć dzisiejsza była cięższa
no i z karmieniem piersią zdarzają się problemy, bo młoda czasem walczy z cyckiem, zamiast spokojnie jedzonko pochłaniać ;)

ale ogólnie teraz przy drugim maluchu spokojniej jest, przy Matiku miałam więcej stresów, takie uczucie nieustannego napięcia czy sobie poradzę. Teraz macierzyństwo sprawia więcej radochy ;) myślę że to i kwestia doświadczenia i wieku, dodatkowo Młody ma super kontakt z siostrą, więc też dzięki temu spokojniejsi jesteśmy :)

Antosiu ja tylko z pytaniem czy po wpisaniu godziny urodzenia jak się wpisuje strefę czasową to powinna byc strefa odnośnie urodzenia czy jaka jest teraz?

truskafka no Mati to już duzy chłopczyk I wszystko zrozumie, przeszedl już swoje bunty wiec teraz z nim łatwiej sie dogadać I poprosić o coś :) I świetnie, że Córeczka spokojna oby tylko jej zadne kolki nie męczyły to bedzie super rosła i dla Was nie bedzie problemu :) a czas tak szybko leci, ze delektujcie sie Maluszkiem bo lada chwila bedzie już biegać I gadac jak nakręcona :)

Antosia a możesz mi sprawdzić z moim starszym ur. 10.02.1981 1:25 owu była 20 wrzesień i wtedy staranka. Bo mi wychodzi wtedy dziewczynka

ewelin W cyklu księżycowym wychodzi że owulacja miała nastąpić 28(czwartek) o godzinie 14:02 w znaku strzelca (od 22godzin i pozostał w nim jeszcze 33) i daje to płeć męską
-to jest na 2006r, nie wiem czy ten miałam brać pod uwagę?

tak 2006r, a jakie dane wpisałam po kolie bo mi inaczej wyszło?
tzn ja wpisałam 1981 02 10 120 2
potem 2006 2007
potem 2 0, czas letni

reklama
ewelin na końcu masz błąd powinnaś wpisać 1 1 lub nic nie wpisywać i wtedy jest czas letni, a gdy wpiszesz "0" to czas masz czas zimowy

Do góry