reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No to ja niby też tą diete trzymam ostro (choc podkreslam ze miewałam i chwile słabosci na słodkie czy lampke wina), nie pije wogóle mleka, nie jadam jogurtów, serów białego i żółtego. Ale np. gotuje zupy pomidorową z całych pomidorów w puszce, brokułową, jarzynową... niby warzywa sa na tak ale przeciez te zupy gotuje na bulionie czy rosole a on chyba kwasny :/ nie da sie na samych ziemniakach i surówkach funkcjonowac. No ale jem zdecydowanie inaczej, wszystko sole solą morską co jest najgorsze bo za sola nie przepadam :-( ale jeszcze tylko poltora miesiaca... oby sie tylko udało za pierwszym razem bo chyba wszystko sobie odpuszcze.
Dziewczyny ja kupiłam niedawno sok żurwinowy 100% w sklepie warzywnym dla córki bo miała zapalenie dróg moczowych. Kosztował chyba z 8 zł za butelkę, ale nie wiem jaka pojemność, sprawdze, cos koło 0,5 l.

reklama
Antosia dzięki za wytłumaczenie tych stref. Niby prosta sprawa a ja coś dumam nad nimi. Ale fanie ze nie jest sie samemu z tym i można liczyć na pomoc. Mówisz że sok ohydny- hmm no cóż ale może pomoże bo ph coraz wyższe zamiast niższe.
Wczoraj przyszła lampa solna, fajnie się prezentuje. Dodatkowy atut to to ze wytwarza aurę podobna do tej w grotach solnych a mój mały że względu na przyrost migdałków podniebiennych ma zalecenia chodzenie do jaskini więc podwójny plus posiadania lampy.

Hejka Kochane!!!
Dawno mnie nie było ja jak zwykle padam na chwilę .
Troszkę was poczytałam i z tego co zrozumiałam kierujecie się też kalendarzem księżycowym tak?
Ja tylko dietę, suplementy i ph no ale wiadomo im więcej sprzyjających warunków do poczęcia konkretnej płci tym większe szanse na spełnienie marzeń tak mi się wydaje - ale powiem wam że ostatnio mierzyłam ph i wyszło mi 4,5 a w sumie pilnuję tylko diety bo na suplementy jeszcze nie czas na razie przystosowuję się tylko do diety także :szok: przeżyłam a jak do tego wprowadzę suplementy i preparaty obniżające ph to rewela będzie :-) oby się tylko nic nie zmieniło :-)
Miłego Dzionka Dziewczyny!!!!

Mama kubulki rozbroiłaś mnie! No bracia jak z obrazka :-)
Misia pH masz niezle. Oby tak dalej. Mam nadzieje ze Twoje samopoczucie juz lepiej. Pozdrawiam

mama kubulki Wysłałam Ci z interpretacją :) Synuś śliczny, pewnie nie może się doczekać braciszka.:-D Mój Krzyś jest bardzo za swoim młodszym braciszkiem Pawełkiem:tak:i uwielbia się z nim bawić-ale czasami ma chwile zazdrości.
Misia masz dobre podejście (bo to jest na pierwszym miejscu) a kiedy się będziesz starać?
ewelin ja będę obniżać pH (tzn zakwaszać organizm)dopiero w miesiącu starań. Lampę solną mam już od kilku lat ale zamierzam ją teraz częściej włączać
Elmo każda dieta jest straszna, ale mam nadzieję że tu wszystkie będziemy się wspierać w swoich poczynaniach. Ja nigdy wcześniej nie stosowałam się do żadnej diety. Zawsze starałam się słuchać mojego organizmu i nigdy nie miałam problemu z wagą. Teraz jak zaczęłam więcej mleka pić to zaczynam mieć problemy ze skórą w okolicach oczu :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Mama Kubulki Synkowie Suuuuuper !!!
Antosia jacy podobni fajne zdjęcia :-)
Ja będę się starać w okolicach września ale przyznam szczerze że chciałabym od lipca i próbuję M skręcić ale boję się tylko że jak będę zbyt nachalna to powie że wcale nie będzie 3 dziecka dlatego robie podchody jak mała dziewczynka :-) hehehehehe

Do góry