reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Axarai, no no jakie cudo!:-) Ty też nie zrobiłas wiele w kierunku planowania, co? ;) Pamietam Twój opis ;)
A co tam sie U Was w zamknietym porobiło, co? ;-) Najpierw wpadła tu Tusia sie pożegnać teraz Ty znowu na otwartym. Nie powiem, ciesze się z tego :-)

Partysiak, a jak Ty interpretujesz Jonasa? Mi np. wychodzi 9 kwietnia (F) czyli dziewczynka. A jeśli w ciążę bym zaszła 1 kwietnia to jest neutralny okres w którym może byc i chłopiec i dziewczynka?

Antosiu, ano czasem mój starszak potrafi zaskoczyć pytaniem i zapędzic w kozi róg :tak:Ostatnio po modlitwie, zapytał kto to jest Bóg, potem: a którędy pójdziemy do nieba i skończyło sie pytaniem o śmierć :sorry:

reklama
Axarai, jaka śliczna!! i duża chyba jak na swoj wiek?! czy to tylko zdjecie tak wyszło? ja w ogóle nie wiedziałam, że jest jakieś zamknięte forum.

Eden, tak dni bez kolorów to dni neutralne czyli 50/50:-), jeżeli zapłodnienie nastąpi w dni różowe to dziewczynka, niebieskie chłopiec. tylko w tym moim kalendarzu w każdym miesiącu było po kilka takich kolorowych dni, nie tylko jeden. Zazwyczaj dany miesiąc był albo niebieski albo różowy czasami tylko w jednym mies. było kilka dni i dziewczynkowych i chłopczykowych.

Eden77 Patrysia podobno nie wolno pisać o "zamkniętym" bo to tajemnica jest. Ja ogólnie jestem na zamkniętych, ale rzadko tam piszę, wolę otwarte wątki. A jak się nie pisze na zamkniętym, tylko czyta można zostać usuniętym:-) Mnie już dwa razy wyautowano z tego zamkniętego:-)
Eden ja właśnie dużo nie zrobiłam, M przyjechał na 3 dni na święta, w pierwszym cyklu i już poszło:-D Jedyne co to dieta białkowa u mnie była, M gorące kąpiele, i metoda O+12.
Więcej nie zdążyłam:rofl2: No ale kto by wziął do bani, że stara baba za pierwszym razem, po 5 latach anty, z odstawianiem 3 miesięcy, z cyklem 31, 28, 22 zaskoczy za pierwszym razem.

Patrysiak młoda ma 7kg, i 69 długa, a urodziła się 3460 i 50cm. A Twoja ile ma?

Truskaffko niedługo Amelka zasiądzie w sukni:-) a jak tam Mati, szczęśliwy? i jak Ty się czujesz po porodzie. Miałaś cc?

Axarai kurcze to nadrobiła twoja córeńka parę centów, taka malutka się urodziła a tu proszę. Moja też waży 7kg ale jest mniejsza-krótsza. urodziła się to miała 3750 i mierzyła 57chyba. We wtorek idę na szczepienie to będę wiedziała dokładnie co i jak. Ja nigdy nie byłam na żadnym zamnkiętym forum ale gdybym była to też by mnie pewnie dyscyplinarnie usunęli, ja niewiele piszę, muszę mieć wenę. A co jada twoja Adusia?

Ojej ale piękne dzieciaki. Ach jak mi się marzy taka trójeczka. Ada tez prześliczna a jak ładnie siedzi. Mój starszy a by rymsnął jak nic do tyłu, ale to klocek mały 10 kg już ponad waży.

Co to imion męskich to już mi się wyczerpał limit więc teraz już musi być Julka, Lenka lub Zosia ew. Maja.:-D

Chyba się z mężem pogodzę bo bym do ikei pojechała.... hehe.

Dziś zrobiłam podejście setne i przygotowałam małemu butlę z mlekiem. I niestety nie kuma nic, krzywi się i smoka wypluwa. Już nie mam pomysłu. Niby się cieszyc, że tylko mamine mleko chce ale ja bym już od września chciała zacząć staranka.

Wczoraj w przedszkolu babka mnie zapytała cz moje maleństwo to chłopak czy dziewczyna. Ja mówię że chłopak to ona mówi "o to jest pretekst do trzeciego żeby dziewczynka była" :eek: A potem dodała" trzech facetów w domu..." w sensie że pewnie mi ciężko, ale jakoś mnie do za bardzo nie obeszło.

hej
Patrysiak dzieciaki super, sliczne zdjęcie ewelinki w tej sukieneczce,
Axa Twoja Ada tez juz taka duza, a dopiero ogłaszałas nam ze bedzie dziewczynka,
szok jak czas zasuwa

a odnośnie imienia dla chłopca, mój najstarszy ma na imie Nikodem ( nie ma go na suwaczku, za pre dni bedzie pełnoletni),
fajne imie, i fajni chłopcy są Nikodemy

Ostatnia edycja:
reklama
No dziewczyny czas leci, że szok:-)
Patrysiak Adi wciąga wszystko (boże jak bosko, bo Kaci to nie jad totalny) Kaszki, obiadki, a owoce to uwielbia. Teraz kupię jej krzesełko i będziemy stosować metodę "Bobas Ma Wybór" Pije też mleczko, ale więcej niż 160 w swoim życiu nie wypiła, tak najbardziej 130 jej wchodzi:-)
Kate ja już mam dwóch pełnoletnich, i z prawo jazdy:-) Ale wcale staro się nie czuję, tylko 15 kg mam na doopce do zgubienia:-)
Milla mój Kaci karmiony 18 miesięcy cycem, nigdy nie wypił mleka z butelki. Jak go odstawiłam, to dopiero po pół roku wypił w butelce, i to kakał:-)

Do góry