reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczynki dzięki za miłe słowa, za parę lub paręnaście mies. bedziemy oglądać takie Wasze zdjęcia, zobaczycie:-)

ja nie jestem na zamkniętym forum, będę tu z Wami w miarę możliwości, dopingować i kibicować.

u mnie jedyny czynnik, który mógł zadziałać to chyba właśnie odległość od owulki. Przytulanki były w 6 (lub 5) i 8 dzień cyklu. A cykle mam 27-29dniowe. Wiem to na pewno bo w 10dc już się zabezpieczyliśmy, a tamte dni uznałam za bezpieczne. Pamiętam też, że w tym cyklu miałam mało śluzu. A dwa mies. wcześniej byłam parę tyg na dukanie, ale wtedy nie widziałam związku. A może to też miało wpływ?

reklama
Hej!
Jestem tu z doskoku,czytam was chetnie choc sama niewiele pisze bo musze sie rozkrecic chyba.:))))....tez jstem mama dwoch chłopczyków i czuje ze musze wam to napisac.........jestem przez ten fakt przeszczesliwa-trafiłam na to forum bedac w drugiej ciazy -dowiedziawszy sie ze to bedzie synio czesto zastanaiałam sie czy mogłam miec jakis wpływ na płec mojego dziecka.Teraz gdy moj mały ma juz prawie 6 m-cy plany co do ewentualnej trojki odeszły w sina dal bo strasznie sie teraz ciesze z mojego malca-mały jest zewnetrznie bardzo do mnie podobny i jest bardzo kochanym dzieckiem
I musze jeszcze cos napisac do Piranhii, Mamy,Nulki,Natusi,Czarodziejki, Tashy-dziewczyny spedziłam z wami cała moja ciaze, całe lato-wiele razy z wami sie smiałam,cieszyłam,smuciłam i ....cholernie was tu brakuje....moze jednak nie odchodzcie na dobre.....:-(jestescie czescia tego forum,,smutno tu bez was...

Patrysiak śliczna rodzinka, córunia urocza. Mam do Ciebie pytanko czy patrzyłas na kalendarz chiński i Jonasa. I główne pytanie kiedy miałaś owulacje (ok którego dnia) przy takich staraniach skończonych e 8 dc. Ile dni przed owulacją ostatni raz były przytulanka?

Ja się jeszcze nie rozpakowuję , absolutnie !:-) termin wg tego suwaka i ost@ to 20.06 , ale że ja kręt jestem i wiedźma okrutna i wiem juz jak na końcówce ciąza wygląda to oszukałam trochę (tzn o tydzień) i w karcie ciązy mam wpisany PTP 12.06 , a że cięcie mnie czeka to gin powiedział żebnym była przygotowana na przyjęcie do szpitala ok 5-6.06 :rofl2: Czyli przywitam dziecię trochę wcześniej :laugh2:

Axarai , twoje statystyki muszę przyznać się nie mylą :) dobre masz oko do tych proroctw :-p

Co do imienia , hmmm - ja sobie wybrałam jak juz pewnie czytałyście Jonasz i nie chce innego , ale mój Pan absolutnie nie zgadza się , tak więc debatujemy prawie co dzień , do tego dochodzą głosy moich córek , bo przecież one też chcą doradzić i w ten sposób robi się niezły bajzel :baffled:
Brane pod lupę są : Nikodem , Julian , Ksawery( to wybór mojego T) , Tomek Junior , no i mój ukochany Jonasz
Córkom podoba się : Mai - Kuba , Blance - Dawid / podejrzewam że ulubieni koledzy ze szkoły:-p

Idę robić obiad T , rybkę mu usmaże .....może się zgodzi na tego Jonasza ...... wykorzystam wszelkie sposoby przekupstwa i płatnej protekcji :laugh2: baj , babki !

Ostatnia edycja:
Czarna mój młodszy miał być Natan albo Nikodem, ale Nikodem wszystkim kojarzył się z filmem Kariera Nikosia Dyzmy i to mnie zniechęciło, w końcu został Norbert. Nie ukrywam, że zawsze przed wyborem imienia czytam o jego znaczeniu i cechach. Dziewczynka miała być Livia albo Oktawia -co do Oktawii to mąż kręcił nosem bo twierdził, że w przedszkolu będą wołali Skoda :-D on, chciał Hanię -ale ja nie lubię imion, ktore są na topie, wolę mniej spotykane, ale jest chłopczyk, a jak się kiedyś uda i będzie córcia to zobaczymy.

jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa, lejecie miód na moje serce. Przypomnę je sobie jak mnie ta moja 3-ka z równowagi będzie wyprowadzać albo ktoś się na nas dziwnie gapić będzie.

Maran-atha, no właśnie on taki jest wiecznie uśmiechnięty przytulasek i synuś mamusi.

Ewelin, z tą owulacją to nie bardzo Ci pomogę. Dwa razy był seksik bez zabezp- 6 i 8 dnia cyklu, wtedy rzeczywiście "poszliśmy na całość". 10-dnia cyklu się zabezpieczyliśmy już (niepotrzebnie jak się okazuje, hehe). Ale nie wiem kiedy dokładnie była owulacja, przypuszczam, że dosyć wcześnie bo beta-hcg wyszła mi wysoka, o wiele wyższa niż w przypadku chłóopców i mogło to sugerować starszą ciążę niż wynikałoby z to z terminu ost mies. I podobnie usg- od poczatku określało ciążę niby o tydzień starszą niż wyliczenia z mies. Przypuszczam więc, że może owulacja z jakiś przyczyn się przesunęła i była ok. 10 dnia cyklu. A co do kalendarzy żadna z wersji chińskiego nie sprawdziła mi się, natomiast sprawdził mi się jonas na 100%.

Kurczę, z całego serca życzę żeby Wam się wszystkim udało. Dlaczego to musi być takie trudne dla niektórych? Moja dalsza koleżanka jest teraz w ciąży i wiem, że pisuje na forum dla dziewczyn, które urodzą bodajże w lipcu, zajrzałam tam ostatnio i prawie wszystkie, które są w ciąży z drugim dzieckiem bedą miały dziecko odmiennej płci, czyli tzw "parkę" (chociaż osobiście nienawidzę tego określenia, dzieci to nie papużki faliste). Bez zadnych diet, obliczeń, irygacji itp

Dobra ta powiem jakie się mnie podobają :-) ale moje ulubione dla dziewczynki nie zdradzę, żeby nie zapeszyć ;-)
Dziewczynka: Lena, Selena, Sonia, Stella, Laura, Malwina
Chłopiec: Milan, Jeremi, Jeremiasz, Gabriel, Damian

to chyba tyle

reklama
Patrysia cudna Trójeczka!!! Maleńka śliczna!!!
Czarna u mnie jak by nie było Ady, był by własnie Ksawery:-)
A to moja gwiazda POPO 004.jpg
Ps ja też nie jestem na zamkniętym. Znowu;-)

Załączniki

• POPO 004.jpg
    POPO 004.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 36
Do góry