reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo w książce Schetlesa jest opisane jak ph wpływa na pleć i o irygacjach pomagających uzyskać pożądane ph u kobiety, ale on zawsze uważał że to odstęp jest najważniejszy. Teraz mówi sie że ta teoria została obalona, tylko ze ja nie wiem kto ja obalił. Zresztą ona potwierdza stwierdzenie o ważności Ph przy planowaniu bo im bliżej owulacji to u kobiety rośnie ph. Im dalej od owulki to środowisko kwaśne jest A poza tym jego badania musiały być ważne i poparte badaniami ze powstała książka. Jakos o innych teoriach nie ma publikacji która byłaby ogólnie dostępna.Czy możne się mylę?

Dziewczyny powiedzcie mi kiedy mogłam miec owulkę. 17 dc pozytywny test LH, 18 dc czyli 24 h po piku LH bol jajnika, tempka spadła 17 dc ale jescze znacznie nie skoczyła do góry.Czy to znaczy ze owulacje mialam 18 dnia tak jak wystąpił ból, bo śluzu wogole nie miałam, może troche 17 wodnistego.A może dopiero bedzie?

Miciur-ka piękna fotka, taka malutka kruszynka.

Wklejam jeszcze krzywą z in-gender, kiedy na chłopca a kiedy na dziewczynkę, to chyba piranha linka wklejała. Może widziałyscie. z in-gender.jpg

Załączniki

• z in-gender.jpg
    z in-gender.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki ;)

Elmo buziaczek *) dla Ciebie, że o mnie pamietasz :biggrin2: Miałam wczoraj ciężki (pracowity) dzień, bo niby jestem na wychowawczym ale czasem dostanę jakąś propozycję dorobienia sobie więc korzystam :) Ja też jak sobie pomyślę o tych wszystkich 7 czynnikach to przeraża mnie myśl o nastepnym chociażby Jonas :eek:

krystianmartin, no dosłownie brak mi słów na zachowanie tego lekarza. To czy badanie jest na kasę czy prywatne nie powinno zwalniać go z etyki lekarskiej. Nie przejmuj się debilem, młoda jestes babo, zobacz Steczkowska lat 41 i trzeci raz w ciąży, Skrzynecka pierwsze dziecko po 40 i wiele by się jeszcze znalazło.
A co do pracy, ciesze się, że Ci sie udało :tak: to pozwoli Ci przerzucić myśli na inny tor a ciąża pojawi się nawet nie będziesz wiedziała kiedy ;)

Milla, kochana na pocieszenie powiem Ci, że ja też miałam takie akcje i wszystko się z czasem ułożyło.
Pytałaś o ta lampę solną, zamawiałam ja ze strony Sklep - Lampy Solne
Polecam ją z czystym sumieniem, lampę dostałam bardzo szybko.

Czarna perło ja też wogóle nie żałuję, że ma dwóch synów. Jestem z nich bardzo dumna ale jak mnie synus starszy pyta: mamusiu a dziewczynki naprawdę nie mają siusiaków? To czym sikają, pupcią? :-D:-D to myslę sobie, że jakbym miała córeczkę to by sie w końcu dowiedział czym sikają dziewczynki ;-) A tak to mu lalkę na razie pokazałam i poowiedziałam, widzisz nie ma siusiaka ;)

Miciur-ka gratuluję synusia :biggrin2: Testosteron sprzyja poczęciu chłopca. Po stosunku mozna robic irygacje albo użyc lubrykantu, który Cie dobrze zakwasza, a to już musisz przetesoować. Najlepiej poczytaj forum rok wstecz, masz jeszcze dużo czasu do planowania. :tak:

Patrysiak, ale fajnie, że Ci córeczka wyszła bez palnowania SUPER. Tak pozytywnie Ci zazdroszczę ;-)

Truskaffko, już Ci wcześniej gratulowałam ale zrobię to jeszcze raz GRATULACJE Amelka jest sliczna a jaki dumny braciszek:)

"Stare staraczki" ;) cieszę się bardzo, że czasem wyjrzycie ze swojego pokoju, co by z nami trochę pogadać :tak: Czekamy jeszcze na rozwiązanie u Nullki i Noemi :tak: mam nadzieję, że zaglądną tu się pochwalić ;) Czekamy i trzymamy kciuki :tak:

edit: Ewelin, ja już sama nie wiem czy odstęp od owulki ma znaczenie. Np. Noemi czy Truskaffka starały sie nawet w owulację i maja córki. (dziewczyny poprawcie mnie jesli się mylę)

Ostatnia edycja:
hejka :)

dziękuję bardzo dziewczyny:-)

Mila u mnie w sygnaturce jest link do udanego starankowego cyklu. Ja odległość od owu olałam, ze względu na niskie ph i brak płodnego śluzu. Uważaliśmy tylko żeby w okolicy owulacji nie było Pana O i za każdym razem sylk stosowaliśmy. Do tego suplementy (ja i mąż) i dieta ;)
Powodzenia ;)

Truskafko i tu pogratuluję Dzieła Doskonałego! No cudna jest po prostu:-)
Kciuki za Wszystkie planujące Staraczki:-)
Czarna właśnie jakiesz to cudne imię wybrane dla synka( a nie mówiłam, i nie popsułaś mi statystyki)?
Czarodziejko jak ten czas leci co:-)
Patysiak 7 miesięcy:-) Wklej zdjęcie!

Eden, dzięki, Tobie się też uda zobaczysz! przypomnij, od kiedy zaczynasz staranka będę mocniej kciuki zaciskać.

Bardzo się bałam jak to będzie z trójką małych dzieci, czasami jest naprawdę "gorąco" ale ani przez chwilę nie żałowałam, że jest Ewelinka. I chociaż czasami jak gdzieś wkraczamy całą naszą piątką mam wrażenie, że niektórzy nam się jakoś szczególnie długo przygladają to mam to w nosie. My jesteśmy szczęśliwi a jak inni mają z tym problem, to ich zmartwienie.

Hej Axarai, co tam u was, ty też jesteś na zamkniętym forum teraz? zaraz cośtam wstawię.

styczeń.jpgSDC11451.jpg
przedstawiam Wam całą moją 3-kę i Ewelinkę w wydaniu świątecznym:-)

Załączniki

• styczeń.jpg
    styczeń.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 67
  • SDC11451.jpg
    SDC11451.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 69
Eden, dzięki, Tobie się też uda zobaczysz! przypomnij, od kiedy zaczynasz staranka będę mocniej kciuki zaciskać.
Patrysiak, nie będe dziękować, bo się boję, że zapeszę ;-) Starania planuję na wrzesień/październik.
A dzieci cudne i widać, że takie szczęsliwe :-) Już oczyma wyobraźni widzę moich chłopców z siostrzyczką ;-)
A to, że niektórzy się Wam przyglądają to tylko dlatego, że myślą sobie "O jaka fajna rodzinka"... ;))

Ja Tu się zabierałam, żeby wywołać dziewczyny do tablicy (jak to pani nauczycielka;-)), bo dziś mam czas, zaglądam a tu Elmo już to zrobiła i nawet lista obecności przez niektóre podpisana:-D Elmo jesteś niezastąpiona. Czarna perło rozumiemy się bez słów -super, myślę, że jest tu takich jak my więcej i podpiszą się pod naszymi odczuciami obiema rączkami. Mamo kubulki -gdzie jesteś? Stare forumowiczki popieram Eden -wychodźcie czasmi z tego swojego prywatnego forum i udzielajcie się tutaj z nami, na pewno nam byłoby miło, bo odkąd pojawiło się tu sporo nas nowych, Wy zniknęłyście...:baffled:
a Wasza wiedza przydałaby się tu tym, które zaraz stratują ze staraniami o wymarzoną płeć. W końcu większości z Was się udało.
Maciur-ka gratulacje, niech synuś zdrowo rośnie.

Patrysiak gratulacje, rodzina jaką wymarzyć sobie można. Trzy szczęścia -super nie można się napatrzeć. Po dwóch chłopcach jest i córcia. :-)

reklama
Witajcie dziewczynki:)
Mały zasnął więc mam chwilkę :)
Dzisiaj starszego nie posłałam do przedszkola bo boli go głowa. Nigdy wcześniej nie narzekał na tak silny ból głowy i bardzo mnie to martwi-wczoraj miał też gorączkę. Przeszedł w tamtym tygodniu jakieś grypsko, które objawiało się tylko gorączką. Czy ten ból może być jakimś powikłaniem po przebytej grypie? Jeżeli mu nie przejdzie do jutra to pójdę z nim do lekarza.
Ja dzisiaj na całe szczęście dostałam @ i zaczynam nowy cykl. Zawsze cykle trwały u mnie 29 lub 30 dni a tym razem 28. Już się wystraszyłam bo serducho miałam (11dc) dzień przed bólem brzucha a 14dc test owu pozytywny. Brzuch bolał mnie tak jak na owu w 23dc i test owulacyjny, wykonany ok 12 wyszedł mi pozytywny(testowa bardzo mocna)... zdziwiło mnie to bardzo i za kilka dni oczywiście test ciążowy musiałam dla spokoju wykonać (negatywny UFF). Ciekawi mnie dlaczego test pokazał mi dwa razy podwyższone LH????

Eden ale się uśmiałam z tym siusiakiem:-D chyba też kupię lalkę dla chłopców:-D
...i popieram to co mówiła Sofi bądźcie z nami tu częściej:tak:

Cieszę się że "starsze" koleżanki przyszły nam kibicować. Dziękuję za dobre słowa i fluidki ;-)
Patysiak ja też tak chcę :) Śliczne dzieciaczki :tak:

Do góry