reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aspiryna albo zrób bete to zawsze 99%. Ja miałam podobne zdarzenie gdy Martin miał 6 miesięcy. Wtedy nie chciałam kolejnej dzidzi okres spóźniał mi się 7 dni, testy ciążowe były ujemne i okazało się, że moja prolaktyna powstrzymała zajście.

reklama
a kiedy betę mogę zrobić żeby być pewna, że wyjdzie wiarygodnie?licząc od stosunku bo okres to nie wiem kiedy dokładnie powinnam mieć więc tym się sugerować nie mogę

Błagam dziewczyny napiszcie mi co o tym sądzie.Jestem 5 msc po porodzie, dotychczas miałam cykle 36 dniowe, ostatni okres 14 lutego, 16 marca pękła nam gumka a był to 30 dzień cyklu. Okresu powinnam dostać 22- 23 marca i nie ma. Robiłam test owulacyjny i wczoraj wychodziła kreska testowa mocniejsza dziś robiłam i ta testowa jest lżejsza (podobno testy ciążowe wykrywają wczesną ciążę),zaznaczam że test owulacyjny ma czułość 30 a testy ciążowe wychodzą negatywnie o czułości 25.Zaznaczam jeszcze,że w dniu okresu miałam delikatne plamienie a dokładniej troszkę krwi w śluzie.Proszę o pomoc bo wiem,że są tutaj dziewczyny z dużą wiedzą.pozdarwiam

czytalam twojego posta i wiesz ja np po urodzeniu nadii mialam od razu regularne cykle co 28 dni a teraz jakas masakra zaczelo sie od 18 dni pozniej 30 pare a teraz po ponad 50 dniach dostalam okres :) a umnie test owulacyjny pokazal 2 mocne kreski a ciazy nie bylo :)

beta już po 10 dniach od owu jest wiarygodna jeżeli wiadomo kiedy była owu. Skoro piszesz, że powinnaś dostać okres to zrób teraz beta powyżej 5 to ciąża, ale jeżeli będzie mniej to i tak po 2 dniach trzeba powtórzyć czy rośnie. U nas koszt to 25 zł za badanie nie trzeba być na czczo a wynik w ten sam dzień.
można zasugerować się plamieniem jeżeli to nie plamienie owu jak wspomniała Antosia to mogło być implantacyjne a po 48 godz wzrasta beta czyli jutro i powtórka po 2 dniach

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny z racji,ze kiedys tu często pisałam chce zyczyc każdej powodzenia w planowaniu i nie tylko ;-)
Ja usuwam swoje konto z BB
zostałam potraktowana jak "smieć" .....

Tusia ja też się zastanawiałam gdzie się podziewasz. Przyznam że troszkę liczyłam na Twoją pomoc. Kto Ciebie źle potraktował???

reklama
Dziewczyny zrobiłam znów dziś test owulacyjny i znów 2 kreski testowa mocniejsza. Nie wiem już co o tym. myśleć w środę idę na bętę a w piątek powtórka zobaczymy.miłego dnia życzę wszystkim.

Do góry