reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zasady diety:

1.Trzy szklanki soku (100%, bez dodatku wody, ani cukru) - codziennie
2.Sól - do woli
3. Mięso - do woli, ale koniecznie na obiad i kolację. Mięso ma niskie ph, ale zawarte jest w diecie na chłopca, ponieważ zawiera dużo testosteronu. Jeśli zaś niskie ph jest Twoim problemem, spróbuj ograniczyć mięso.
4. Magnez i wapń - maximum 15 %
5.Zimne rzeczy pomagają we wzroście ph, więc staraj się jeść zimne potrawy.
6.Zapotrzebowanie na minerały:
Na++(Sód) 5 000 - 6 000 mg
K+ (Potas) 4 000 - 5 000 mg
Ca (Wapń) 250 - 400 mg
Mg (Magnez) 120 - 200 mg

Uwaga: zbyt dużo potasu może spowodować palpitacje serca, więc uważaj!!
przy staraniach chłopczykowych można jeść

- Sałata lodowa (inne sałaty zawierają wapno)
- Seler
- Pomidory (wszystkie rodzaje)
- Marchewki amserdamskie (znane jako baby carrots)
- Brzoskwinie
- Gruszki
- Mięso (ale nie ryby)
- Ziemniaki (bardzo bogate w potas)
- Morele
- Banany
- Jabłka
- Czereśnie
- Ananasy
- Pomarańcze
- Żelatyna
- Biały ryż
- Arbuz (posiadają magnez, dlatego nie nadużywaj)
- Cukinia.

- Zupy w puszce
- Suszone figi
-
Suszone daktyle.

Ostatnia edycja:
reklama
Suplementy dla żon, pomagające w wytworzeniu śluzu o zasadowym ph:

Olej z wiesiołka (Evening Primrose Oil):
maximum 1 000 mg dziennie,
3 razy dziennie do dnia owulacji
pomaga w osiągnięciu roziągliwego śluzu

Robitussum lub Guaifenesin tablets:
maximum 400 mg,
3 razy dziennie po 2 tabletki,
rozrzedza śluz,
do 3 dnia po owulacji.

Alka Selzter Gold:
nie więcej niź 3696 mg dziennie,
podwyższa ph.

Zielona herbata w kapsułkach (Green Tea):
maximum 315mg.

Potas w tabletkach:
99 mg.

False unicorn:
maximum 900 mg,
podwyższa ph,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Witamina E:
- 400 iu.

Olej lniany (Flaxseed Oil):
1000 mg,
rozrzedza śluz.

L-karnityna ( L-Arginine):
500mg,
podwyższa testosteron,
pomaga w osiągnięciu rozciągliwego śluzu.

Royal Jelly i Bee Pollen:
podwyższa ph,
pomaga w owulacji.

Kwas foliowy (folic acid):
minimum 2 000 mg.
Suplementy dla ojców:

Cynk (Zinc):
nie więcej niż 50mg dziennie,
podwyższa testosteron.

Witamina B12:
pomaga we wzroście liczby plemników.

Żeń - szeń (Ginseng):
500mg
podwyższa testosteron.

L-karnityna ( L-Arginine):
500mg
podwyższa testosteron,

Witamina E:
400 iu,

Fish oil:
1000mg,
pomaga we wzroście liczby plemników,
podwyższa poziom ph.

Kwas foliowy (Folic acid):
800 mg.

Antosia dziekuje Ci, kochana jesteś ale... ja to wszystko znam juz na pamiec :-D stosuje sie do tego od dwóch miesiecy. Przeczytałam to forum od strony na któej pojawiła sie Piranha jak również strony które ona poleciła włącznie z opisem staran dziewczyn na in-gender.com. Takze nie wiem czy jest cos jeszcze co moglo by mnie zaskoczyc :cool: pewnie jest.

A ja wrzucam na luuuuz( tak mówię bo to 3 dc), zresztą za moment świę to, na 4 dni zmieniam klimat jadę nad morze do rodzinki... potem wracam tu i ... co ma być to będzie

Błagam dziewczyny napiszcie mi co o tym sądzie.Jestem 5 msc po porodzie, dotychczas miałam cykle 36 dniowe, ostatni okres 14 lutego, 16 marca pękła nam gumka a był to 30 dzień cyklu. Okresu powinnam dostać 22- 23 marca i nie ma. Robiłam test owulacyjny i wczoraj wychodziła kreska testowa mocniejsza dziś robiłam i ta testowa jest lżejsza (podobno testy ciążowe wykrywają wczesną ciążę),zaznaczam że test owulacyjny ma czułość 30 a testy ciążowe wychodzą negatywnie o czułości 25.Zaznaczam jeszcze,że w dniu okresu miałam delikatne plamienie a dokładniej troszkę krwi w śluzie.Proszę o pomoc bo wiem,że są tutaj dziewczyny z dużą wiedzą.pozdarwiam

Błagam dziewczyny napiszcie mi co o tym sądzie.Jestem 5 msc po porodzie, dotychczas miałam cykle 36 dniowe, ostatni okres 14 lutego, 16 marca pękła nam gumka a był to 30 dzień cyklu. Okresu powinnam dostać 22- 23 marca i nie ma. Robiłam test owulacyjny i wczoraj wychodziła kreska testowa mocniejsza dziś robiłam i ta testowa jest lżejsza (podobno testy ciążowe wykrywają wczesną ciążę),zaznaczam że test owulacyjny ma czułość 30 a testy ciążowe wychodzą negatywnie o czułości 25.Zaznaczam jeszcze,że w dniu okresu miałam delikatne plamienie a dokładniej troszkę krwi w śluzie.Proszę o pomoc bo wiem,że są tutaj dziewczyny z dużą wiedzą.pozdarwiam

Współczuję Ci że tak się martwisz :( A ile tych miesiączek miałaś od porodu i ile one trwały? Czy nadal karmisz piersią? Ja pierwszą miesiączkę po porodzie dostałam dopiero jak przestałam karmić, czyli jakieś 1,5roku po urodzeniu synka

nie karmię od 2 msc i przez ten czas miałam 2 razy okres. pierwszy 9 stycznia a drugi właśnie 14 marca i były takie normalne po 3 dni.dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi

reklama
aspiryna mnie się wydaje że tego 22 marca to mogłaś mieć owulację, świadczy o tym min. śluz z domieszko krwi, oraz pozytywny test owu. Kilka miesięcy po odstawieniu malca od piersi można mieć nieregularne cykle. Ja np. miałam co dwa tygodnie, a później co 37, 38 dni. Dopiero wyregulowałam tabletkami hormonalnymi. Myślę że test ciążowy możesz spróbować zrobić ale dopiero za jakieś 10dni. Wydaje mi się że raczej miałaś szczęście, ale żeby mieć pewność idź do lekarza.

Do góry