reklama
Antosia79
Fanka BB :)
krystianmartin jeżeli jesteś pewna że robisz wszystko by zajść w ciążę, to może problem jest ze strony M. Moi znajomi próbowali dość długo. Znajoma miała pewność że z nią jest wszystko ok i miała rację. Jej mąż miał osłabione plemniczki -udało im się jak rzucił palenie i zaczął biegać (a on jest młody, ma 26lat)
Co do metody o+12 to mnie się wydaje, że przy samym jajeczkowaniu-uwolnieniu jajeczka z pęcherzyka - zaczyna się zmieniać śluz w lepki i gęsty, czyli wiemy na pewno że nie ma już tego przejrzystego śluzu i można działać na dziewczynkę. Jeżeli coś źle napisałam to proszę poprawcie mnie.
Elmo, a czy dietę powinien stosować M? Suplementy wiem że tak.
ja przy staraniach o syna serduchowałam na pewno w dniu bólu i przejrzystego śluzu.
Co do wykresów to może polecisz mi stronkę, bo nie mam pojęcia jak się taki robi.
Wierzę że przy Twoich staraniach na pewno Ci się uda, a ja mocno trzymam kciuki
Ewcik, tym bardziej gratuluję, bo wiem że przy chorej tarczycy jest bardzo ciężko.
Co do metody o+12 to mnie się wydaje, że przy samym jajeczkowaniu-uwolnieniu jajeczka z pęcherzyka - zaczyna się zmieniać śluz w lepki i gęsty, czyli wiemy na pewno że nie ma już tego przejrzystego śluzu i można działać na dziewczynkę. Jeżeli coś źle napisałam to proszę poprawcie mnie.
Elmo, a czy dietę powinien stosować M? Suplementy wiem że tak.
ja przy staraniach o syna serduchowałam na pewno w dniu bólu i przejrzystego śluzu.
Co do wykresów to może polecisz mi stronkę, bo nie mam pojęcia jak się taki robi.
Wierzę że przy Twoich staraniach na pewno Ci się uda, a ja mocno trzymam kciuki
Ewcik, tym bardziej gratuluję, bo wiem że przy chorej tarczycy jest bardzo ciężko.
Elmo2
Antosia co do tego śluzu to masz racje zmienia się, ale czy tak zaraz po owulacji? To chyba sprawa indywidualna, jednej zmieni sie szybko innej po kilku godzinach. Niestety M tez powinien stosowac diete i to niestety nie jest takie łatwe. Pisalam tu na forum kiedys ze raz płakałam bo moj maz chcial zjesc ryz tak taka walnieta jestem. To był moment kryzysowy, odpuscilam i jest ok. Skonczylo sie na tym ze moj M niezbyt sie stosuje, tzn. wiesz podsuwam mu wiele produktów, gotuje bardziej chlopczykowo, pije herbatki i wode z cytryna ale tak restrykcyjnie to nie ma szans z chlopem. Co do wykresu ja używam ovufriend.pl, dziewczyny enrp.pl, 28dni.pl.
krystianmartin
Antosia u mnie może być problem natury psychicznej, tak zwana blokada.. za bardzo chcę. Dlatego ten cykl bez temp, tylko żurawinka i sylk. Poza tym jedyne co źle robiliśmy to to ze przytulaliśmy się codziennie, a gin mówił zaprawdę co 2 dni... wiem są różne teorie na ten temat, ale skoro tego nie wypróbowaliśmy to... czas. Mój mąż je jeszcze proman tabletki na wzmocnienie nasienia. Chciałabym aby 18 kwietnia wyszedł + super prezent na 38 urodziny.. no chociaż 20 na imieniny hehe.
Elmo2 monitoring? ja też nie bo musiałabym połozyć się w szpitalu a nie mam z kim zostawić synków, zresztą mój mąż wrócił do pracy i teraz znowu co 2 tygodnie jest w domu.
Elmo2 monitoring? ja też nie bo musiałabym połozyć się w szpitalu a nie mam z kim zostawić synków, zresztą mój mąż wrócił do pracy i teraz znowu co 2 tygodnie jest w domu.
Elmo2
Krystianmartin nie chodzi mi o lezenie sie w szpitalu. Dziewczyny poprostu w czasie owu umawiaja sie do gina na normalna wizyte (tj. wizyty kilka dni z rzędu) na tzw monitoring - usg które pokazuje o ile przyrasta pecherzyk w kolejnych dniach az w koncu pokazuje czy jest cialko zolte czy nie, ktore potwierza owulacje badz jej brak.
Jestem pewna ze u Ciebie to psychika. Pisalas ze masz wrazenie ze wariujesz. Kochana, wierz mi wiekszosc z nas czasem ma takie wrazenie. Jesli sie czegos bardzo bardzo pragnie to caly nasz swiat kreci sie wokol tego, nie myslimy o niczym innym. Ciezko sobie przetlumaczyc ze trezba sie wyluzowac, wylaczyc. No bo jak skoro ja tak bardzo tego chce???!!! Musisz znalezc swoj sposób. I wiedz ze rok staran to wcale nie taka tragedia! Nie bierz sobie do glowy. Ja tez mysle ze powinniscie troche wzmocnic plemniki przez rzadsze dzialania. I odpusc sobie temperatury i wykresy. Sylk jak najbardziej. Rob wszystko zeby oderwac mysli od planowania...
Jestem pewna ze u Ciebie to psychika. Pisalas ze masz wrazenie ze wariujesz. Kochana, wierz mi wiekszosc z nas czasem ma takie wrazenie. Jesli sie czegos bardzo bardzo pragnie to caly nasz swiat kreci sie wokol tego, nie myslimy o niczym innym. Ciezko sobie przetlumaczyc ze trezba sie wyluzowac, wylaczyc. No bo jak skoro ja tak bardzo tego chce???!!! Musisz znalezc swoj sposób. I wiedz ze rok staran to wcale nie taka tragedia! Nie bierz sobie do glowy. Ja tez mysle ze powinniscie troche wzmocnic plemniki przez rzadsze dzialania. I odpusc sobie temperatury i wykresy. Sylk jak najbardziej. Rob wszystko zeby oderwac mysli od planowania...
krystianmartin
Elmo pisałam o szpitalu, bo ja do mojego gina prywatnie jeżdżę 20 km, i on nie chciałby żebym płaciła za każdą wizytę 100zł i do tego dojazdy dlatego mówił że połozyłby mnie do szpitala na kasę chorych i gdyby była owu to mąż by przyjechał i takie tam. Ale u mnie jest to raczej niemożliwe. wiem że jak się ma lekarza na miejscu to sie do niego codziennie chodzi na monitoring.
Dzięki że mi odpisujesz i wspierasz, wszystkim ogromniaste dzięki
Dzięki że mi odpisujesz i wspierasz, wszystkim ogromniaste dzięki
Ostatnia edycja:
krystianmartin
Antosia urodziłaś się wtedy gdy moja mama , Poniewaz wyjeżdżam na świeta to już za wczasu wszystkiego najlepszego i oczywiście spełnienia marzeń;-)
Elmo2
Krystianmartin nie ma sprawy. Mam luzny dzien w pracy i tak naprawde to nie chce mi sie nic robic to akurat mogę z Tobą popisac bo przewaznie to ciezko No tak, wiesz ja tez swojego gina mam 30 km od domu. Są oczywiscie inni ale nie chce zmieniac. A wez jedz taki kawal drogi na monit. Jesli napotkam problemy to sie zastanowie, narazie nie mysle o tym. Ma byc dobrze.
Powiem wam że ja to chcialabym miec juz te starania z glowy. Mecza mnie te przygotowania psychicznie i fizycznie a to powinien byc taki fajny czas. Wlasnei jestem po owu i nawet nie wiecie jaka czuje ulge ze przez najblizsze 2 tyg nie musze pic tego ochydnego napoju sodowego! Czas szybko leci, do maja rzut beretem. Moze akurat ze mna zaskoczysz
Powiem wam że ja to chcialabym miec juz te starania z glowy. Mecza mnie te przygotowania psychicznie i fizycznie a to powinien byc taki fajny czas. Wlasnei jestem po owu i nawet nie wiecie jaka czuje ulge ze przez najblizsze 2 tyg nie musze pic tego ochydnego napoju sodowego! Czas szybko leci, do maja rzut beretem. Moze akurat ze mna zaskoczysz
reklama
Antosia79
Elmo i staraczki chłopczykowe znalazłam coś dla was:
Plemniki męskotwórcze lubią wysokie ph (pomiędzy 8 a 9.9).
Najwyższe ph ma śluz który przypomina białko jajka kurzego.
Jest rozciągliwy (czasem nawet na 12 cm!) i przezroczysty.
Plemniki męskotwórcze kochają także sód i potas.
Ich liczebność jest największa pomiędzy 2 a 6 dniami powstrzymywania się od współżycia,
przy czym 4 dnia ich liczba jest najwyższa, 7 dnia zaś - drastycznie spada.
Odpowiednia dieta pomaga w osiągnięciu odpowiedniego ph.
Ph dla planujących synka, powinno być następujące:
- Dla Matki:7.5-9
- Dla Ojca: 9+
Ale pewnie to już wiecie
Plemniki męskotwórcze lubią wysokie ph (pomiędzy 8 a 9.9).
Najwyższe ph ma śluz który przypomina białko jajka kurzego.
Jest rozciągliwy (czasem nawet na 12 cm!) i przezroczysty.
Plemniki męskotwórcze kochają także sód i potas.
Ich liczebność jest największa pomiędzy 2 a 6 dniami powstrzymywania się od współżycia,
przy czym 4 dnia ich liczba jest najwyższa, 7 dnia zaś - drastycznie spada.
Odpowiednia dieta pomaga w osiągnięciu odpowiedniego ph.
Ph dla planujących synka, powinno być następujące:
- Dla Matki:7.5-9
- Dla Ojca: 9+
Ale pewnie to już wiecie
Podziel się: