reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elmo moje kondolencje...

Moje szkraby:Bartuś ma prawie 4 lata, a Kubuś ma 4 miesiące. Przed zajściem w ciąże z Kubusiem trochę czytałam o tym co zrobić żeby mieć córeczkę... (ale na to forum wtedy nie trafiłam...:wściekła/y:)o dzidzię staraliśmy się 4 miesiące, nie mierzyłam ph ani temp. (nawet nie wiedziałam...teraz wiem że nie zrobiłam nic w tym kierunku żeby spełniło się moje marzenie ...)niby dietkę miałam ale na to wychodzi że była bardziej chłopczykowa...co do odstępu na początku był ale się nie udawało i przychodziła wredna @,rozczarowanie ,płacz... pragnienie posiadania dziecka było silniejsze...i ta różnica wieku...nie chciałam żeby była aż 4 lata, "złoty strzał" był ok 18godz od owulki i co i mam najcudowniejszego 2-ego synusia.A będąc w ciąży nie wiedzieliśmy kto mieszka w brzuszku, nie chciał nam pokazać…a potem już nie chcieliśmy wiedzieć, mimo że Kubuś nie jest dziewczynką(tak jak chciałam) to i tak go bardzo kochamy nie wyobrażam sobie życia bez niego tak jak i Bartusia. Spełniliśmy marzenia starszego synka bo strasznie chciał mieć braciszka (płakał jak ktoś mówił że to będzie dziewczynka) a gdy go już ma to chce siostrzyczkę ... W sercu jeszcze pustka jest może kiedyś się zapełni jak się nam uda… nie czuję się do końca spełniona jako matka, zawsze marzyłam o córeczce, różowych sukieneczkach…to już jest obsesja dosłownie(wcześniej aż tak nie miałam)

Jeśli chodzi o staranka to najpierw muszę skończyć karmić… narazie pozostaje mi tylko czytanie...

reklama
Witam się!
Mysiulka to podobnie jak ja. Póki co karmię, ale powoli mam zamiar odstawiać żeby tak w czerwcu juz mi @ wróciła i trochę mogła poobserwować swój organizm. Chciałabym ruszyć od września, ale wszystko wyjdzie w praniu.

Sofi jak tam przeziębienie? Możesz brac stodal i robić sobie inhalacje z soli fizjologicznej. To na pewno nie zaszkodzi.

Mój starszy zaraz na urodziny śmiga do kumpla. Boże jak te dzieci rosną. Już imprezy się zaczęły:-D

Miłego weekendu

maran atha no różnie to bywa, ja byłam z tych mamusiek dmuchających na zimne i nie jadłam wieeelu rzeczy tak na wszelki wypadek, żeby mi synek nie płakał :) I jakbym karmiła dłużej to bym chyba byla teraz cieniem :tak:

eden ja na poczatku tez starałam sie jeść tylko łagodnie rzeczy, nie smazone nie wzdymające itp. ale obie i tak miały kolki, u nas kolki powodowało mleko i jego przetwory, doszłam do tego ok. 5 tygodnia zycia Mai, no i wykluczyłam mleko i jego pochodne zupełnie z mojej diety i dziecku od razu lepiej sie zrobiło :) no ale za to zaczełam jesc normalnie i brzuszek jej nie bolał, było "normalnie" :) no i ja na karmieniu piersia nic nie schudłam a nawet przytyłam :-:)zawstydzona/y: a karmiłam Ale do 10 miesiaca a Maje do 13 :)
Milla moja Ala jutro 4 lata kończy i ja sie pytam kiedy to zleciało :szok:

udanego weekendu wszystkim :)

Hello! Dzięki Milla, troszkę lepiej, M kupił mi wczoraj coś, co mogą brać matki karmiące i może wyjdę z tego przeziębienia...A inhalacje też będę robiła, nawet mój malutki już miał, jak po szczepieniu dostał katarku, także dzięki za przypomnienie. Ja ostrożnie jeszcze z jedzieniem, coraz więcej, ale jeszcze nie wszystko jem, boję się o brzuszek mojego maluszka, także akurat czosnku bym się bała...
Mysiulka, ja też coś wiedziałam, ale nawet jak patrzę na wykres cyklu w którym zaszłam, to wszystko nie tak...trzeba znać swój organizm, a ja w listopadzie sobie tempkę pomierzyłam, nic nie pozaznaczałam bo nie umiałam:-D a w grudniu stranka przed (ale za dużo przed O więc na pewno nie z tych staranek jest synuś), nawet testy owulacyjne robiłam, bo w ostatnim momencie przeczytałam o O+12, ale chyba coś nie wyszło...i to chyba nie było O=12, ale co tam, synuś cudowny, kochany, a o dzieczynkę spróbuję jescze się postarać. Fajnie, że będzie nas tu znowu dużo i znowu więcej staraczek dziewczynkowych:-)
Miłego dnia dziewczyny.

Cześc dziewczynki :)

Musialam zrobić format komputera bo juz mi tak zamulał, że traciłam nerwy :/

Maran, wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęścia i miłości dla córeczki :)
img_view220_18659_tort_z_pampersow_dla_dziewczynki_kocyk_bukiet_z_ubranek_opcja_umieszczenia_haf.jpg

Sofi, jak zdrówko? mam nadzieję, że już lepiej :)

mysiulka, jak czytasz forum od listopada to pewnie już duzo wiesz, co? Czy jeszcze w tym roku planujesz starania?

A ja z ciekawści sprawdziłam sobie kalendarz na familie i w lipcu tylko do 5 mam szanse na córę, potem do końca wrzesnia wychodzi syn... :/ no i dooopa. chyba zacznę starania od października. Obawiam się, że jakby mi się nie udało to będę zła, że nie "posłuchałam" się kalendarza. W końcu sprawdził mi się juz dwa razy...

Mimo brzydkiej pogody życze miłej niedzieli :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Weekend niezbyt przyjemny ale wracam dziś do żywych. Trzeba się wziąć w garść.
Oczywiście nie chce mi się pracować a zanim żółtko wskoczy będzie pewnie 11 no ale byle do 15tej.
Maran spóźnione buziaki dla Ali :*
Mysiulka jakoś to forum przyciąga wszystkie mamy które mają juz dwóch synków :tak:

Miłego dnia wam życzę.

Hej dziewczyny. Jakiś cicho się tu zrobiło. "Stare" formuowiczki nie zaglądają. Może zaglądają ale nie piszą. Szkoda będziemy musiały razem stworzyć grupę wsparcia.

Eden a na tym familie to ty dzien po dniu sprawdzasz czy jest jakaś opcja że pokazuję się ogólna strona kiedy się starać na dziewczynkę lub chłopca. Czy Ty po prostu mniej więcej wiesz kiedy będą Twoje starania i wpisujesz datę? Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam.

Wczoraj byliśmy w gościach gdzie była dziewczynka 4 letnia. Chociaż jej mogę pokupować sukieneczki:-D Ale furorę zrobił mój Adaś:tak: Jestem dumna z moich synusiów. Do pełni szczęścia jeszcze mi brakuje małej Julki lub Zosi lub Majki.
Dziewczyny zastanawiałyście się nam imionami jakie potencjalnie nosiły by Wasze nienarodzone dzieciaki oczywiście wymarzonej płci?

reklama
dzien dobry wszystkim :)
ja czytam czytam ale narazie nie pisze bo jeszcze sie nei staram i tak sobie wszystko do kupy zbieram :)
ostatnio mowilam wam ze kupilam cyclotest ale sprzedalam go bo kupilam baby compa za 80 e bo brakowało mu nóżki :)teraz czekam az przyjdzie do domu :) i zobacze jak sie to urządzenie sprawuje :)

Do góry