reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
elmo współczuje z całego serca straty babci...
sofi możesz brać to co mogą kobiety w ciązy, raczej nic silniejszego bo do pokarmu sie przedostaje... no i zostaje naturalna kuracja czyli czosnek, imbir, cebula itp.

Witam,
Elmo kondolencje z powodu śmierci babci.
Fajnie, że masz tyle rodzeństwa. Moja babcia ma 8 sióstr i 3 braci :)

Maran, a czy czosnek nie zaszkodzi? Wiem, że zmienia smak mleka i lepiej go nie jeść jak się karmi.

Sofi, dużo zdrowka kochana!

Mysiulka witamy! W jakim wieku masz chłopców?

Witajcie!

Elmo współczuję straty babci, Przytulam mocno.
Mysiulka witaj. Opowiedz cos o sobie. W jakim wieku masz chłopców i czy masz zamiar niebawem zacząć się starać.
Sofi chyba Czarna nie będzie miała nic przeciwko jak odpowiem za nią. Ma mieć chłopaczka :-)

Dziś całkowicie przespana noc. Chyba przełom nastąpił wraz z ukończeniem 6 m-cy przez Adasia. I pierwszy spacer od tygodnia po przeziębieniu. Niestety nie skończył się dobrze. Mąż po nas przyjechał bo za bardzo się od domu oddaliłam i mały syrenę włączył:szok: Nic nie pomagało. Koleżanka mówi żebym mu smoka na spacer dawała. Ale czy jest sens teraz go przyzwyczajać? Co myślicie?

Dzięki dziewczyny, muszę się wykurować bo pogoda wiosenna się zbliża i na spacerki dłuższe będziemy z synusiem wyruszać...:-) Dzięki Elmo za info, bo ja dotarłam do strony 5555 i na razie o rezultatach starań jeszcze nic nie wyczytałam, poczytałam o staraniach dziewczyn...ale dziś już więcej nie dam rady...

Milla dzięki również za info o Czarnej. Ja chyba bym smoka nie dawała,zresztą nie wiadomo, czy zechce? mój też jest bez smoka uczony. Mamy w domu i dostawał jak miał kolki, ale jak zasypiał to wypluwał a teraz wcale nie chce. Ja na drogę tydzień temu miałam smoka w pogotowiu, ale nie chciał. Starszy miał smoka do 2 lat, ale tylko do zasypiania go sobie brał, mówił na niego PEPE, nie było problemu z rozstaniem, po prostu powiedziałam, że wrona przyleciała i zabrała, a on więcej się nie upomniał...

Milla ja bym teraz mu już nie dawała smoka bo on już tego nie potrzebuje a smok bedzie służył tylko jako "zatyczka buzi" będzie cieplej to bedzie wiecej widział z wózka i mysle, że spacery bedą dla niego ciekawsze :)
Eden ja tak powiedziałam o tym czosnku bo ja całe obie ciąze jadłam dużo czosnku bo jak mnie przeziebienie wzięło w połowie tak miałam je do porodu a ten wziewny antybiotyk na mnie w ogóle nie zadziałał, wiec jadłam te naturalne specyfiki i moje dzieci były przezwyczajone do smaku czosnku wiec jak karmiłam to też jadłam i one nie protestowały, że smak mleka nie dobry, ale jak przez połowe zycia plodowego "karmiłam" je czosnkeim dzień w dzien to nie ma sie co dziwić... no ale rzeczywiście jak dziecko nie zna tego smaku to może wystapić problem, choc nie musi ;-)

Sofi , tak u mnie teraz pora na syna :) Aktualnie walczę jak lwica o imię , ktore mi się podoba i nie odpuszczam:-D

czarna a zdradzisz nam jakie to imię ? :-)

maran atha no różnie to bywa, ja byłam z tych mamusiek dmuchających na zimne i nie jadłam wieeelu rzeczy tak na wszelki wypadek, żeby mi synek nie płakał :) I jakbym karmiła dłużej to bym chyba byla teraz cieniem :tak:

Wlasnie sie poplakałam ze śmiechu, oglądam program got to dance :szok::-D ona tańczy dla mnie.... hahaha

reklama
Czarna gratulacje. Walcz, walcz kochana, ja też walczyłam 2 razy, a ile się nasłuchałam z każdej strony -co ty za imię wymyślasz, jak zdrobnisz...ale ja nie popuściłam...i każdy się przyzwyczaił i zdrobnienia się znalazły...:-)Fakt z drugim już maiałam problem, bo mało imion dla chłopców mi się podoba, dla dziewczynki byłoby troszkę łatwiej, bo miałam swoje typy, no może jeszcze będę miala możliwość wyboru imienia dla dziewczynki ;-)

Do góry