reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć laski

Aniu dobrych wieści nie będzie, bo @ przyszła w nocy.

Ale spoko, tak jak pisałam mam już to gdzieś- nawet się nie przejmuję bo nie ma czym. Nie będe wariować z mierzeniem temp. oglądaniem śluzu i macaniem sobie szyjki. Widocznie tak musi być, że te kobiety które nie chcą dzieci bardzo szybko zachodzą w ciąże. Więc niech rodzą.

reklama
eni20 fajnie że wpadłaś....;-)

Kasia2005 nadal z nami tu siedzi, Dorotka27 czasami nas odwiedza.

K_asia
poszła na inne forum ale z fasolką.

Ewcia81
nadal staraczka.

A mi już nie zależy- bo sił już mi zabrakło, ale spoko mam Oskara więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Jest dużo nowych babeczek jak widzisz, inne siedzą już jakiś czas a inne z fasolką ale jakoś chyba dobrze im tu....;-)

Wpadaj do nas częściej. Co u Ciebie????? Jak czuje się Filipek????? Widzę że jesteś na diecie, super- trzymam kciuki.

Baata nie wiem co powiedzieć . Myślę że jeśli będziesz starać się dalej to w końcu w najmniej oczekiwanym momencie uda Ci się . A jak to było z Oskarem ?
Jarzebinka oczywiście czymam kciuki . Z własnego doświadczenia wiem że testy owulacyjne nie są wcale tanie a żadnej pewności nie dają , dlatego kochana po raz kolejny powtarzam : postaw na monitoring - to tylko troszkę drożej a da Ci pewny przegląd cyklu . Sprubuj co masz do stracenia ?
Aniu ja po raz 4 jestem w ciąży (rok temu poroniłam w 10tyg) i nie wiem co to mdłości , nigdy nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych , teraz też nie więc raczej czuję się tak samo . Mój mąż zauważa jedną różnicę , twierdzi że w tamtych ciążach byłam bardziej aktywna w sprawie sexu a teraz nie mam ochoty :-p ale powiem Ci szczerze że nie wiem czy to nie podświadomy lęk o dzidzie po tym poronieniu po prostu żeby nie zaszkodzić czy faktycznie to jakaś zmiana . A jak u Ciebie z ochotą na sex ? Tak samo jak poidczas ciąży z chłopcami czy inaczej?
Ewcia podziel się przepisem na to ciasto
Dorotka a co u Ciebie ?

asus o Oskara 5 lat się staraliśmy z małymi przerwami. Miałam tego serdecznie dosyć i w listopadzie 2000r powiedziałam STOP, będziemy bezdzietnym małżeństwem. W grudniu 2000 r zaszłam w ciąże i to był chyba cud, bo sexu było wtedy naprawdę bardzo mało- nie to co przy starankach. Zresztą wtedy miałam długie cykle @ co 2-3 miesiące, nawet nie wiedziałam kiedy mam owulację a o śluzie to nic nie wiedziałam.
Więc zdaję się na los, co ma być to będzie- NIC NA SIŁĘ.

Zresztą od września dalej będe chodzić na jazdy, bo mam dopiero wyjeżdzone 11 godzin- potem egzamin.....;-) Potem mąż wraca, będą święta- Boże Narodzenie, Sylwester..... eeeee tam, trzeba skoncentrować się na takich rzeczach, bo inaczej człowiek zeświruje.

Co do sexu w ciąży też długo nie miałam na niego ochoty, potem było lepiej......;-)

Witam wieczorkiem:)))
Ania...no niestety takie ceny bo to juz do gimnazjum,szkola nie sprowadza bo matki chca jakies dofinansowania a musza miec faktury ,wiec samemu trzeba kupowac..nawet cwiczenia do religi sa ,czego to jeszcze nie wymysla:angry:

Beatka ..glowa do gory..dzidzia przyjdzie pewnie w najmniej oczekiwanym momencie..;-)..jestes dzielna dziewczynka.

Jarzebinka..toscie sie strachu najedli:))))
Ewa gdzie to ciacho??:)))))
Asus ,Eni pozdrawiam;-)
Buziaki dziewczynki i kolorowych:))))

Cześć laski

Aniu dobrych wieści nie będzie, bo @ przyszła w nocy.

Ale spoko, tak jak pisałam mam już to gdzieś- nawet się nie przejmuję bo nie ma czym. Nie będe wariować z mierzeniem temp. oglądaniem śluzu i macaniem sobie szyjki. Widocznie tak musi być, że te kobiety które nie chcą dzieci bardzo szybko zachodzą w ciąże. Więc niech rodzą.

No szkoda Beatko to nas ta paskuda zaskoczyła, ale podejście masz super, a że historia lubi sie powtarzac to pewnie będzie tak jak z Oskarkiem, że kiedy odpuscisz to znów bedzie jakis mały cud, a że z cudami najlepiej na Boże Narodzenie to nie za duzo czasu zostało.

reklama
A Ewcia sie nie pochwaliła ze to dzis jakaś imprezka urodzinowa....no Kochana.... masz minusa.....ale tez najserdeczniejsze życzonka.... a przede wszystkim małej kruszynki Ci zycze.:tak:

Asus co do sexu to nie zauwazyłam jakiś odchyłów więc powiedziałabym że przeciętnie ale za to ja zupełnie inaczej się w tej ciąży czuję. Z chłopcami miałam chyba wszystkie dolegliwości jakie mozna miec: mdłości, zgage bezsennośc, bekanie, wahania nastrojów....masakra.... a teraz oprócz małej zgagi czasami nic mi nie jest.....jakbym nie była w ogóle w ciązy. Teraz dopiero moge powiedziec że ciąza to nie choroba, bo poprzednia ciąża to był nawał wielu chorób.

Sylwia zapomniałam że Ty masz już takiego dorosłego syna. Spojrzałam na suwaczek Kacperka i pomyślałam że rok starszy od mojego, a to przeciez drugi jest jeszcze starszy. A swoją droga jak te wakacje szybko mineły......:baffled::crazy::nerd:

Do góry