reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
czesc Laseczki;)
przyszlam zobaczyc jak Wam ida starania, a wlasciwie przygotowania;)

elmo działasz pełna parą, na pewno sie uda!!!!!!!!!!!!!

maran u nas było dokładnie odwrotnie, ja od razu chcialam dziewczynkę, jak sie okazało, ze pierwszy chłopak pomyślałam, ze następna bedzie dziewczynka, a teraz jak poznałam płeć dziecka to złapałam doła... dziewczynki sa wspaniałe, zwykle blizej z matka w wieku dorosłym, ogólnie nawet moja mam mowiła, ze lepiej, zebym miała córki...........sama ma parę

Andzia super wyglądasz!, a Jędruś jest najbardziej roześmianym dzidziusiem jakiego widziałam, na kazdym zdjeciu z rogalem na twarzy ;)

Witam :)

Elmo no to super, że pierwszy cykl połączoczony z obserwacjami masz juz za sobą. tez się ciesze, że masz super chłopczykowy śluz :biggrin2:
Mam pytanko, jak robisz testy owu; siusiasz na test czy do jakiegoś naczynka?

mamo kubulki chłopcy też są wspaniali :) tez potrafią być blisko z matką, wiem to z autopsji. Mój brat jest dużo bliżej z moja mamą niż ja, mój M też często kontaktuje się z mamą (ale nie jest mamim synkiem :) Nie można tak generalizować.

Krystianmartin, a czytałaś to (zielona czcionka): https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html
Niestety nie znam się na wynikach badań, jeszcze żadnych nie robiłam. O tych tabletkach proman nie słyszałam, ale gdzies mam zanotowane jakie są na poprawę nasienia (od naszej guru forumowej, Pirani :) jak chcesz to Ci napiszę?

Maran atha ja do niedawna też nie myślałam o trzecim dziecku :) Ale czasem warto posłuchać się głosu serca :) Twoja Maja jest z tego samego roku co mój Krzyś, pomyśl sobie, że za rok pójdą do przedszkola to będzie wspaniały czas aby zająć się trzecim dzieckiem :tak:

eden77 pewnie że będę wdzięczna za informacje.
Powiem szczerze że zaczynam zastanawiać się czy w ogóle zajdę w ciążę.. a do tego wpływ na płeć? Niby wszystko ok ze mną, na testach owu widoczne dwa paski.. jednak po temp widać owu że miałam dopiero 3 dni później, przytulanko ( 3 dni przed) i... lipa.
Albo chłopaki mojego męża nie są już tacy jurni jak 5 lat temu, albo problem tkwi gdzieś indziej. W lutym minął dokładnie rok jak się staramy... 5 marca wizyta u gina, może zrobimy monitoring.

No wreszcie jesteście :-)
Eden robie zwykłe paskowe testy. Siku do kubeczka (takiego jak na badanie moczu) i dawaj z testowaniem. Zuzylam ich teraz chyba ze 20 az wstyd :zawstydzona/y:
Mamo kubulki tak jak mowi Eden to nie jest regula ze corki sa blizej mamy... no wiesz co! Wszystko zalezy od wychowania i charakteru dziecka. Ja mam dwóch braci i widze ze lecą do mamy z kazdą pierdołą ze sie tak wyraze. Mame traktują jak najlepszą przyjaciółke. Nawet ja nie mowie mamie wszystkiego, zawsze kieruje sie zasada ze mamy nie ma co martwic a oni z byle glupota leca do mamy. Widze tez jak moj M szanuje mame, wogole rodzicow, ciagle by tam przesiadywal, mowilam juz ze on ma 2 braci i naprawde sa zżyci z rodzicami. Nie w sensie maminsynkow ale w takim pozytywnym sensie. Ale rozumiem dlaczego tak myslisz. Takie jest ogólne przekonanie.

Ostatnia edycja:
Elmo, mój M też ma ogromny szacunek do swojej mamy i to jest naprawde kwestia wychowania. Całe szczęście mam spoko teściową :)
To jest takie stare i błędne przekonanie, ze chłopcy to łobuzy, którzy pija, palą i biją a dziewczynki są grzeczne i spokojne. Kobiety potrafią być gorsze od facetów. Kiedyś pracowałam w takiej firmie gdzie miałam straszny mobbing ze strony 2 dziewczyn (cięzko mi o tym nawet pisać), Zwolniłam się za namową mojego M, i znalazłam nową pracę. Siedzę w pokoju z 3 facetami i to jest naprawdę bajka :) Świetnie sie dogadujemy, a śmiechu jest tyle, że czasem mam do nich pretensje, że mam coraz więcej zmarszczek wokół oczu :)

hej Laseczki;) ale mi sie strasznie brzuch napina, ledwie obiad zrobiłam i boje sie wstawac, na szczescie jeszcze jutro mam wolne, a w sr do pracy, eh

krystianmartin
kochana, głowa do góry! uda sie, musi sie udac!!!!!!! monitoring to świetny pomysł, bedzie dobrze, trzymam kciuki z całej siły! ;)
eden
wcale nie generalizuję i nie twierdzę, ze chłopcy nie są wspaniali, u mnie w rodzinie jest inaczej i nie tylko w mojej, fajnie, ze masz obok przykład cudownego wzoru matka-syn,
elmo fajnych masz braci ;) mój brat prędzej zwierzy sie swojej dziewczynie niz mamie, bo mama to wcibski wróg nr 1;) czasem jest przez to śmiesznie, bo jak mi cos opowiada, to od razy zastrzega:"tylko, ani słowa mamie, bo wasza goraca linia jest zawsze aktywna", hehe fakt siedzimy duzo na telefonie ;)

mamo kubulki podpisuję sie pod slłowami elmo. Nie kazda córka jest z mamą, tak jak inie każdy syn. Moim zdaniem to zależny od charakteru i wychowania dziecka.
krystian dalej trzymam kciuki , następnym razem musi się udać-musi. Głowa do góry. Wiara czyni cuda.
eden fajnie tak pracować trzema facetami w jednym pokoju:tak:
elmo widzę że cykl pracowity-tak trzymać, ja tez się biorę do roboty.
Dziewczyny zrobiłam hormony w 3 dc: czy któraś z Was powie mi czy są ok, ja się nie znam. Podobno stosunek LH:TSH powinien byc blisko 1 u mnie 0,45 (chyba niedobrze).
wyniki moje to
TSH-2,74 μIU/ml
FSH 8,25 mIU/ml
LH 3,75 mIU/ml
Estradiol 45,32 pg/ml
Progeteron 0,94 ng/ml
Prolaktyna 11,42

reklama
Do góry