reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej.
Ewelin właśnie takie bransoletki ostatnio oglądałam i kupię sobie ze dwie jakieś różne. Nawet jakoś wyglądają.

krystianmartin będzie dobrze. Nastąpi ten dzień kiedy zobaczysz II kreseczki. A hormony robiłaś może w tym problem?

Ja dziś sama. Obiadu robić nie musiałam. Mój Adaś dziś grzeczny jak aniołek. Spi dzis długo więc zamiast sobie domek wysprzątać to ja 3 h czytałam wcześniejsze wpisy. Podrukowałam sobie co najpotrzebniejsze. Teraz tylko się edukować a za kilka m-cy bejbi robić. Boję sie tylko, że jak pójdę do gina i powiem o swoich planach to mi je z głowy wybije i będzie mi kazał jeszcze poczekać co najmniej rok z uwagi na cc. A ja nie chce czekać.:wściekła/y:

Miłego dnia

reklama
Witajcie dziewczyny,
nie było mnie przez weekend, a tu tyle zmian...Pierwszy raz po porodzie zdecydowałam się na odwiedziny siostry, mieszka 300 km ode mnie. Trochę się bałam jak mały zniesie podróż, ale było spoko -mogę mysleć o weekendowych odwiedzinach częściej. Zawsze to jakaś odmiana, ale za to dziś -rozpakowywanie, pranie, sprzatanie, gotowanie...dobrze, że wyszłam na prostą...i jutro mogę czytać starsze posty:tak:
Andziak super fryzurka, a jaka figura, tylko pozazdrościć.
Maran-atha wysłałam Ci na PW opis dostępu do Sonath.
Dziewczyny odnośnie waszych wyników badań nie pomogę, nic a nic się na tym nie znam:-)
Ewelin a patrzyłaś na bransoletki firmy Trion:Z , nie są tak ładne jak te, które znalazłaś, takie typowe dla sportowców, ale chyba te z Twojej strony wydzielają tyle jonów ile trzeba, podobnie do tych firmy Trion:Z. Też mam ochotę kupić sobie biżuteryjkę, ciekawi mnie tylko czy ma ona jakiś czas przydatności, jak długo można ją nosić i będzie działać, czy po pewnym czasie nie trzeba jej wymienić??? Orientujecie się może?

Znalazłam jeszcze coś odnośnie planowania płci w oparciu o grupę krwi : http://childrenboom.com/en/ można w prawym górnym rogu zmienić język, ale polskiego nie ma.Jeszcze się sama z tym dokładnie nie zapoznałam...jest tylko coś wspomniane, że sprawdza się w 90%.

Sofi za tą kalkulację trzeba zapłacić :-)
Krystianmartin na tego typu wynikach kompletnie się nie znam. Może Pirania zagladnie.
Milla ja po cc mialam ewidentny zakaz ciazy przez przynajmniej rok. Ale slyszalam ze dziewczyny szybciej zachodzily i nic sie takeigo nie dzialo. Jesli chodzi o mnie to wolalabym zaczekac ten rok, balabym sie ze mi sie ta blizna rozejdzie brrrr

Witam się z rana i zycze milego dnia!

Hej
Elmo ja 5 marca idę do gina więc on zinterpretuje. Ja po prostu byłam zaskoczona tą@. Było to dziwne, jakby endometrium mi się za szybko odkleiło, mam nadzieję, że następna @ będzie normalna. Nigdy tak nie miałam, dopiero po łyżeczkowaniu takie cuda. Czytałam troszkę na necie.. o tym i wiem że wylatują różne wielkości endo, ale nie w takim jasnym( jasnoczerwonym) kolorze. Precież wiemy, że @ to usuwanie martwego nabłonka( ciemnego) , ale co ja tam wiem...
Dziewczyny przedstawiam Wam moich chłopaków:happy2:
Zobacz załącznik 541856to Martin
Zobacz załącznik 541857a to Krystian
Jak dobrze, że ich mam.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Elmo już zdążyłaś zerknąć na stronkę? Jesteś niesamowita... Tak mi się wydawało, ale ja jeszcze szczegółowo jej nie przejrzałam...zobaczę, czy piszą ile to kosztuje, jak cena nie jest z kosmosu, to kto wie czy dodatkowo jeszcze na to się nie skuszę:-)
Witam się i ja, z katarem i bólem gardła...:no:

Krystianmartin śliczni chłopcy.
Zerknęłam na tę stronkę i można za darmo sprawdzić dzieci już urodzone -chyba się skuszę;-)

Ostatnia edycja:
Cześć babeczki! Tak w MEGA skrócie bo przeczytałam bardzo pobieżnie (Kaja na wszystko się wspina i muszą uważać bo co chwilę są jakieś wywrotki ;))

Miciur-ka, na pewno w niewielkim stopniu zwiększyłaś szanse, np. do 60% :) Ja myślę, że ciąża jest z serducha z 15 dc :) Metoda Shettlesa (im dalej od owu tym większe szanse na dziewczynkę) została podobno obalona (plemniki X i Y są tak samo wytrzymałe i żyją równie długo), moja Kaja jest ze staranek 24h przed owu :) Tak jak pisała Eden temperatura rośnie od 3 dni przed do 3 dni po owu, wszystko zależy od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu (a progesteron wzrasta jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka). Mi zazwyczaj rosła 24h po owulacji ale w szczęśliwym cyklu rosła jeszcze przed. Będę mocno trzymać kciuki 2 kwietnia, który to będzie tydzień?

Elmo, mnie robienie tego typu obserwacji cieszyło i ciekawiło, a zwłaszcza jak widziałam jak B6 reperuje moje wykresy :) Zgadzam się całkowicie, że zależy to tylko od wychowania i charakteru dzieciaczków.

krystianmartin, dość kiepski progesteron :( ale może ten cykl był krótszy gdyż owulację miałaś później i ten 22 dc był już w drugiej połowie fazy lutealnej? Musisz brać B-Complex z dawką B6 100 mg. Masz przecudnych synów!

Ewelin
, wyniki bardzo dobre, możesz mieć lekką prolaktynemię czynnościową co warto sprawdzić robiąc badania prolaktyny z obciążeniem (pocieszę Ciebie, że u mnie w szczęśliwym cyklu LH:FSH wynosił 0,39 :)). Sprawdź sobie progesteron w połowie fazy lutealnej, u mnie pomimo niskiego LH:FSH był bardzo ładny bo 18 ng/ml.

Sofi, dużo zdrówka!

reklama
Krystianmartin ale przystojniacy! Naprawde gratuluję synów. Wspaniali!
Sofi no tak na szybko rzucilam okiem :-)
Ciagle sledze watek wstecz w poszukiwaniu cennych info. Juz jakis obraz tego wszystkiego mam. Zebralam do kupy ale musze sobie jeszcze to poukladac. Zastanawiam sie jeszcze nad kilkoma suplementami, ze mna nie problem ale jak mojemu M dorzuce jeszcze chocby jedna tabletke to boje sie ze zostane bez dachu nad glowa :no: :-D Sofi tak naprawde ja skupiam sie na obserwacji cyklu, diecie suplementach i ph. Nie bede brac pod uwage kalendarzy chinskich i zadnych tego typu stron, nawet księzyca. No chyba ze akurat wypadnie pelnia ale tak nie bedzie bo sprawdzałam. A jak sie nie uda to zwale na kalendarz chinski i tyle :tak: no i wtedy zmienie zdanie co do niego.

Do góry