reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Sofi dzięki
Wiecie moja znajoma zaszłą w ciążę( wspominałam) nie planowała płci, ma dwie córeczki. Strasznie nakręca się że to chłopczyk, kochała się w owu, 2 dni sauna... Mówiłam że najważniejsze aby dzidzia była zdrowa

reklama
Piranha dzieki za miłe słowa
Owu miałam 14-15 dc więc progesteron robiłam dokładnie 7-8 dni po owu. (test owulacyjny, wzrost temperat + śluz wskazały owu)
też martwi mnie ten progesteron, może to było przyczyna dziwnej @ ( niedomoga ciałka żółtego?) spytam lekarza, podobno duphaston się bierze...

Witam się
Krystian prześliczni chłopcy. A ta sauna to raczej właśnie "dziewczynkowa", ale oby miała chłopca. Chociaż ja i mój M w saunie przed spłodzeniem Kuby bywaliśmy bardzo często a jest chłopak. Różnie bywa.
Ja też powoli wszystko ogarniam. Jestem pod wrażeniem wiedzy Piranhi. Gdyby nie Ty to nie wiem czy bym próbowała.

Sofi jak będę miała więcej czasu to też zobaczę tą str. ale jak to będzie płatne to dam spokój. Wykupie sobie jonasa na 3 m-ce a resztą juz sama się zajmę.

Spadam bo mały marudzi. Tak bym wyszła na dwór, ale zapomniałam się zapytać lekarki czy możemy. W sumie ma tylko katar, ale lepiej poczekać jeszcze ze dwa, trzy dni, żeby znowu mu się nie pogorszyło.

Papa

Elmo jak zacznę starania to mały skończy rok. A w pierwszym cyklu na bank mi się nie uda. Tak więc ten "przepisowy" rok będzie skończony, ale i tak się boję.:-(

Piranha dzieki za opowiedz. I mam jeszcze jedno kupiłam Lacibios Femina i nie wiem czy już powinnam zacząć to brać czy od momentu staranek. Pozdrawiam serdecznie.
krystian martin śliczni chłopcy i niech ktoś mi napisze jeszcze raz że dziewczynki są fajniejsze.
Sofi ja sprawdziłam na tej stronie moich chłopców i mi wyszło ze obydwaj powinni być dziewczynkami w 81%-tach. Więc u mnie się nie sprawdza.
elmo mój mąż tylko vit-c i magnez bierze. Podpowiadałam mu o L-karnitynie ale jakoś ucichło-nie chce go przestraszyć, on i tak śmieje sie z tych moich teorii.

Ostatnia edycja:
hej
Pewnie wiekszosc mnie nie zna,
bo udzielalam sie dosc aktywnie za czasow planowania.
Ale od kiedy urodzila sie Klaudia,
nie mam za duzo czasu....
Chcialam wam tylko napisac,
ze z calych sil za kazda z osobna trzymam mocne kciuki.
Za wymarzone plcie i zdrowe dzieciaczki.
Posiadanie corki bylo dla mnie najwiekszym marzeniem,
na poczatku nieosiagalnym.
Bo jak sie urodzili chlopcy jeszcze 2 na raz,
bylam przekonana nigdy nie spelni.
Ale po 7 latach razem z mezem stwierdzilismy,ze sprobujemy.
Choc to on bardziej mnie namawial....ja mialam milion obaw.
Ale wiem,ze jak bym sie nie zdecydowala,
zalowalabym tego do konca zycia.
Choc liczylam sie z tym ,ze moze byc kolejny chlopak.
Bo nic nie daje 100% pewnosci.
Spprubowalam pomoc naturze i sie udalo.
Choc wydaje mi sie czasami,ze wiecej bylo w tym szczescia.
Bo jak czytam wasze starania,to ja tak naprawde nie zrobilam wiele.
Stosowalam tylko diete i odstep od owulki,
nie mierzylam ph ,nie stosowalam zadych sumplementow,
zadne kalendarze chinski itd mi sie nie sprswdzily.
Moj M tez kompletnie nic nie robil w tym kierunku,
tylko sie mnie suchal kiedy co.:-D
I choc jestem zmeczona,ale najszczesliwsza na swiecie,
jak moje slonko budzi sie codziennie przy mnie.
Pozdrawiam goraco i trzymam mocne kciuki.&&&&&&&&&&

A to moje szczescie

Zobacz załącznik 541885Zobacz załącznik 541887

Ostatnia edycja:
daria ja Ciebie pamiętam ze staranek, ty mnie pewnie nie bo ja wtedy wam kibicowałam po cichu i podczytywałam wasze poczynania. Chyba zaczęłaś sie starać jakos z Beatką. Pamietam ją dobrze, ona to szalała z tymi wszystkimi przygotowaniami-wytrwała kobitka z niej była- no i oczywiście córeczkę swoją wymarzoną ma.
Tez myślę że trzeba mieć trochę szczęścia ale jak się nie spróbuje to pewnie będzie sie żałować do końca życia, tym bardziej że zegar biologiczny tyka.
Córeczka śliczniutka.

Milla zdrówka dla synka. A na zewnątrz pogoda taka ze i tak nie chce sie wychodzic wiec wiele nie tracisz. Przynajmniej u mnie. A skoro mówisz minie rok to badz spokojna. Bedzie dobrze.
Krystian rzeczywiscie ta sauna to zdecydowanie na dziewczynke ale jestem przekonana ze nie ma reguly. tak czy inaczej ja juz mojemu zapowiadam zeby sie przygotował na zimne kąpiele. Moze do jakiegos klubu Morsów go zapisze czy cos :-D
Ewelin własnie mialam pytac co u Ciebie.
Dido tez Cie kojarze oczywiscie :tak: wiesz, widze ze z tych kilku nowych dziewczyn wszystkie zawziely sie na 100% i przewertowaly wątek duuuuuuuzo wstecz. Nawet nie wiesz jak sie buzia cieszyla jak sie wam kibicwalo, potem II kreski oczekiwanie na usg no i radosc ze wam sie udalo. Naprawdę wierzę że ta radosc musi byc ogromna. I wierzę że nam tez sie uda :tak: Super masz dzieciaczki, zazdoszczę trójeczki, a Klaudia jest przesłodka!

elmo zamówiłam juz ten miernik. Czytałam że trzeba skalibrować go roztworem ph-4 jeśli sie mierzy kwaśne roztwory a roztworem ph-10 jak zasadowe.Podpowiedz jak to zrobiłaś bo nie wiem jaki kupić płyn do kalibracji.

reklama
Ewelin ja mam oba płyny o ph 4 i ph 7 bo tak pisalo w instrukcji. Pisze tez na niej co nalezy kolejno zrobic. Najpierw nalezy namoczyc elektrode na kilka godzin w roztworze ph 7. Pozniej kalibruje sie co polega na zanurzeniu elektrody w roztworze o ph 7 i ustawieniu tam takiej srubki tak aby elektroniczne wskazanie miernika pokazalo 7. Pozniej (po wyplukaniu oczywiscie elektrody) zanurzasz w roztworze o ph 4 i ustawiasz wskazanie miernika na 4. Plukam elektrode woda destylowana.
Fajnie ze kupilas bedziemy w kontakcie odnosnie pomiarow. Choc powiem Ci ze nie wiem czy ja zrobilam cos nie dokladnie czy po prostu za malo jest tej "probki" do padania na patyczku bo ciezko zeby wynik sie ustabilizowal. No nic, pogadamy jak juz bedziesz testowac ph :)

Ostatnia edycja:
Do góry