reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello! Brakuje mi czasu, Kaję budzi moje klepanie w klawiaturę więc w giga skrócie.

Eden
, dzięki kochana, że pytasz. Dzieciaczki ostro dają mamusi w kość ;) ale dzielnie zaciskam zęby powtarzając sobie, że to minie, kocham te moje dwa łobuziaki najbardziej na świecie :)

Maran-atha, na płeć wpływa aż 7 czynników a dieta to tylko pewien ich procent, dopiero stosując wszystkie czynniki możemy zwiększyć prawdopodobieństwo do 80-90% więc jedzenie nabiału a unikanie ziemniaków, pomidorów i urodzenie synka nie obala faktu, że dieta ma wpływ :) Akurat kawa i mięso obniżają pH ale przy planowaniu córeczki nie są wskazane z innych względów :)

Andziak, bardzo Ci pasuje nowa fryzurka i kolorek. Ale synuś słodko uśmiechnięty :) Mi włosy wychodziły garściami, przestały całkowicie gdy zaczęłam używać szamponu Neril.

Milla, dużo zdrówka dla synka! Z tego co czytałam to chyba nie ma tego rodzaju niebezpieczeństwa, to nie są jakieś trucizny ale środki zakwaszające do naturalnego pH. Po prostu po staraniach lepiej aplikować Replens nie za głęboko i dbać by pH nie spadło poniżej 4. Najlepiej samemu na sobie wypróbować Rephresh i Replens (niektórym mogą podwyższyć pH). Kosmo nie stosowała ścisłej diety, nie brała odpowiednich dawek suplementów, nie zakwaszała aż do owulki, zastosowała spory odstęp od owulacji, chyba nie mierzyła pH.

Kończę bo Kaja się już 5 raz obudziła :( Dobrej nocki!

reklama
Piranha wielkie dzięki, za Twój poświęcony czas. Masz wspaniałe, śliczne dzieciątka a czas szybko zleci i za chwilę będą się pięknie razem bawić i Ty trochę odetchniesz. Ja teraz też chce mieć dzieci max 3 lata różnicy, żeby szybko znalazły wspólny język, bo jedynaka już mam;-). Wiem, że łatwo nie będzie, ale my kobietki damy radę.

Czarna perło ja też od września zaczynam, więc razem zaczniemy jeśli Bóg da:-)

Witam dziewczyny :)
Przychodzilam tutaj jakiś czas temu - poradzić się o metode na córkę zakupilam sylk oraz pilam dużo wit c z dieta i suplementami itd ogólnie zakwaszałam org - przez kilka m-cy potem mierzylam temp pierwszy cykl no i z tego że zielona w tej kwestii myślałam że owulacje mam później - a jak widać jestem w ciąży :) zaskoczyło w listopadzie - i tu pojawia się moje pytanie czy patrząc na mój wykres myślicie że.mam jakieś szansę na córkę i z którego serduchowania myślicie że zaskoczyło ?!w sensie czy jest szansa że z przytulanek po skoku temp moglo coś wyjść czy to juz za późno..?! Stosowalam sylk przed seksem jednak po nie pamiętam nawet , jak to oceniacie wszystko? I jeszcze 1 pyt czy wierzy któras z was w metodę im dalej od owu to dziewczynka a w owu chłopak -czy chodzi o łączenie metod..? znajoma wstrzelila się w sama owulacje a ma córkę stąd pytanie - przepraszam za lawinę pytań ale wiem że dużo wiecie i doradzicie pozdrawiam

Witam!
Andziak moim zdaniem zmiana na duży + :tak: Też mi włosy wychodziły strasznie po porodzie ale przetrzymałam to, nie obcięłam (a mam długie włosy za łopatki) i teraz mam dużo nowych do połowy długości więc podcinam regularnie aż się zrównają :)
Przejrzałam Twoją galerię i powiem Ci, że masz cudowne dzieciaki, aż miło było patrzeć na te uśmiechnięte buźki :) Ja na szczęście mieszkam sama z M i dziecmi i nie wyobrażam sobie życie z którąś z mam. Moja mama, choć bardzo ją kocham, jest bardzo krytyczna w stosunku do mnie. Non stop coś mi wytyka. Kiedys rozmawiałam o tym z koleżankami i stwierdziłyśmy, że czasem te nasze mamy nam po prostu zazdroszczą. Może coś w tym jest ...???

Tez przyłączam się do starań sierpień/wrzesień :)

Witam dziewczyny :)
Przychodzilam tutaj jakiś czas temu - poradzić się o metode na córkę zakupilam sylk oraz pilam dużo wit c z dieta i suplementami itd ogólnie zakwaszałam org - przez kilka m-cy potem mierzylam temp pierwszy cykl no i z tego że zielona w tej kwestii myślałam że owulacje mam później - a jak widać jestem w ciąży :) zaskoczyło w listopadzie - i tu pojawia się moje pytanie czy patrząc na mój wykres myślicie że.mam jakieś szansę na córkę i z którego serduchowania myślicie że zaskoczyło ?!w sensie czy jest szansa że z przytulanek po skoku temp moglo coś wyjść czy to juz za późno..?! Stosowalam sylk przed seksem jednak po nie pamiętam nawet , jak to oceniacie wszystko? I jeszcze 1 pyt czy wierzy któras z was w metodę im dalej od owu to dziewczynka a w owu chłopak -czy chodzi o łączenie metod..? znajoma wstrzelila się w sama owulacje a ma córkę stąd pytanie - przepraszam za lawinę pytań ale wiem że dużo wiecie i doradzicie pozdrawiam

Moim zdaniem, to na dwoje babka wróżyła :) żadna metoda nie daje 100% oprócz selekcji plamników :)
Musisz uzbroic sie w cierpliwość. A twój partner brał suplementy i stosował dietę? Sperma ma wysokie ph i mimo, że się zakwaszałaś przed, to co sie dzieje PO ma największe znaczenie :)

Eden77 - dzieki za wypowiedz, partner to sportowiec dużo suplementow bierze zwłaszcza właśnie wapń i wit c - więc mam nadz. bo on ogólnie bierze dużą ilość tabletek ;)) więc też ciężko stwierdzić tak konkretnie ale też starałam się żebyśmy jedli podobnie . Usg mam 2 kwietnia więc wtedy juz powinnam wiedzieć kto u mnie mieszka :) a co do temperatury to próbowałam się dowiedzieć czy skok oznacza juz odbyta owulacje czy dopiero że będzie jednak jest dużo opinii na ten temat i juz sama zglupialam :)

dzien dobry wszystkim nadwno nie bylam bo jakos czasu malo;/
wiec powiem wam ze kupilam ten Przyjrzyjmy się cyclotest baby i dam znam jak sie sprawuje jest duzo tanszy od baby comp a ponoc także dobrze dziala i nawet w sklepie mowili ze oba sa dobre :)

jak zaczne planowac bede czesciej zagldac :) narazie tylko wszystko po woli kupuje :)

no i podgladam ciagle czy sa nowe za ciązone :) milego dnia :)

reklama
andziak w takich włosach korzystniej wygladasz :) i jeszcze w tym blondzie ale fryzura taka do ucha, nie długie, też swietnie :) w ogóle jaka z Ciebie zgrabna babeczka a chłopaki cudowne :) jak tak patrze na tych Twoich przystojniaków to i mnie sie marzy... ale poki co to tylko pomarze, może kiedyś sie zdecyduje...

Do góry