reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
Dzięki za wsparcie.
O wiesiołku powiedziała mi znajoma. Ona stosowała go do owu. Urodziła dziewczynkę. Ja stosowałam miesiąc i rzeczywiście śluz był super. Potem przestałam. Czekam na wyniki progesteronu... a przede mną znowu najdłuższe 5 dni. Dobrze ze zajmuję się organizacją komunii, to czasami zapominam o tym wszystkim.
Buziaczki dla Was i miłego dnia

reklama
eden wszystkie się martwimy że nie wyjdzie, Ja tez sie zastanawiam czy jestem gotowa na trzecie dziecko-bo tak do tego podchodzę, muszę po prostu byc przygotowana na dzieciaczka
Milla ja mam dzieciaki starsze prawie 6 i 4 latka i teraz mam super. Dzieci już samodzielne, jeździmy razem na łyżwy, do kina itd. W sobote do 9 śpimy-luzik. Same się bawią. Znowu zaczynam żyć po 5-ciu latach. Ale mam lekki niedosyt więc mam nadzieje że niedługo ogarnie mnie tak wielkie pragnienie dziecka ze sprawa będzie przesądzona.

dziewczyny a ja dzisiaj jakiś koszmar miałam. Przyśnilo mi się że jestem umówiona z ginem-ide do niego i nagle okazuje sie że jestem w ciąży ze dziecko poczete ok 17 dnia cyklu (w owulację). przerazona mysle mialy byc starania, testy, sprawdzanie ph i wszystko zawaliłam. W śnie wszystko zagmatwane. HAha jakas szurnięt jestem-obudziłam się w szoku.

Ostatnia edycja:
heloł :)

Sofi, strone wczesniej Piranha opisala sposób na synka, chyba nie było żadnego pdf-u. Jesli chcesz to przesle Ci na pw książkę kucharską Tamary z in gender (po angielsku). Przepisy na dziewczynkę :)

krystianmartin, oczywiście trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&, oby sie udalo w tym cylku. Czy starasz się typowo na dziewczynkę czy jest Ci to już obojętne?

Kurcze, niby zaczęłam mierzyc tempki rano, ale często budze sie w nocy i nie wiem czy bedą miarodajne.

eden77
Powiem szczerze, że staram się na dziewuszkę, ale po roku.. i po tym co mi sie przydarzyło, to czasami marzę, żeby w ogóle zajść w ciążę. Dzisiaj moja znajoma zobaczyła 2 kreski i jest przerażona, ma 2 dziewuszki... Mimo wszystko najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe
Ja nosiłam medalik św Dominika, modliłam się z wiarą i... puste jajo... sama nie wiem, może nie dane mi już. Mam 37 lat więc młoda nie jestem... co prawda pierwsze dziecko urodziłam w wieku 29 lat.. Może nie do końca przemyślałam moje życie... Czuję sie na 34 i tyle mi daja hehe.
CZEKAM NADAL JESZCZE 5 dni albo 2 krechy albo @
Dzisiaj temp. 37.05

Hej dziewczyny.
Ewelin cóż za koszmary hehe mi z kolei dziś śnila sie tylko praca :szok:
Krystianmartin jestesmy z Toba. Stara? No co Ty? To się nazywa swiadome macierzynstwo ;-)
Eden ja tez wstaje w nocy, po kilka razy, do dziecka, na siku... wstaje nawet nie raz pol godz przed zmierzeniem tempki bo juz nie moge wytrzymac :-D ale wydaje mi sie ze u mnie to specjalnie nie zaburza... nawet nie zaznaczam tego na wykresie jako zaburzen bo u mnie to oznaczaloby ze caly wykres jest zaburzony. Tak jak mówię rzadko zdarza sie zebym wstawala np. tylko raz, z reguly jest to conajmniej 2 razy... sama oceń. Zaraz spróbuje załączyć wykres.

krystian martin trzymam kciuki , bardzoooo mocnooooo
Sofi ja dzisiaj dostałam @ i zaznaczyłam w tym kalendarzu sonath datę dzisiejsza i mi nie wyznaczyło terminu dziewczynkowego:no: o co chodzi.

krystainmartin a jak wyglądają Twoje starania na dziewczynke?
tempka ładna, nic tylko cierpliwie czekać :) albo iść na betę :tak:

elmo, załącz wykres koniecznie, ja już mam załączony :)

A sny ostatnio masakraaa.... tylko o planowaniu, przebudzę się w nocy i pierwsza myśl, jaka? no własnie:-D

Nooooo teraz to się dopiero ujawnilam. Nawet fikoły będzie widać :tak: A co mi tam :-D
Napisz mi Eden czy Ci sie wyswietla ten moj wykres???

reklama
hej.
Ja od dłuższego czasu śnię tylko o ciążach i dzieciach.

Sofi kupię lampę i bransoletkę a co mi tam. Ja znalazłam we wcześniejszych postach takie bransoletki KPL BIŻUTERIA MAGNETYCZNA JINPOLI JPL POWER SPORT (3015228239) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A widziałyście to Kalendarzyk małżeński - planowanie dziecka w PIEKIELKO.com też może się przydać

No własnie Piranha i inne dziewczynki jesteście gdzieś tam?

Do góry