reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bizuterię też kupię na pewno. Tylko nie wiem jaka jeszcze, na ebay tego też trochę jest. Chcę znaleźć taką, która emituje najwięcej jonów ujemnych...

Hello ja osobiście biorę kwas foliowy+wit B6 magnez + wit b6 i wapno pozatym staram się trzymać dietę na dziewczynkę, ale tu różnie bywa, no i 2-3 dni przed owu.
Moja znajoma urodziła córeczkę, a pierwszy syn i mówiła mi, że ona wiedziała, iż będzie miała córkę. Specjalnie jeździła do męża do Niemiec. Mówiła jadę na zapłodnienie i wracam. powiedziała mi, że u niej w rodzinie od prababki stosowano metodę 10 dnia cyklu.
Wszystko pięknie ale jeżeli ktoś ma nieregularnie to... nie działa.

Hey Hey
U mnie po staremu tez ciagle mam watpliwosci co do 3 dzidzi czy dam rade i takie tam zwlaszcza ze moj M z tych zabieganych rano do pracy a powrot ok 20 bo zawsze cos do tego reperka domu ale jesli nie zaryzykujemy to sie nie dowiemy :-p ale sie zrymowalo ;-)

KRYSTIANMARTIN a co jesli ktos ma cykle 33-34 dni np tak jak ja :-p u mnie owu tak kolo 19 dnia cyklu a do tego co 2 cykl bez owu trwajacy okolo 49 dni:-(

Ja planuje tak w czerwcu powinam miec okolo 2 @ wiec bym rodzila marzec mam nadzieje ze szybko zaciaze bo z 2 BB staralam sie 9 miesiecy ale pocieszam sie ze po ciazy latwiej zajsc w ciaze tylko te moje puste cykle:szok:

Stwierdzam ze lepiej szybciej sie decydowac kiedy i tak juz jest male Bebe w domu bo potem znowu pieluchy itp tak jak moj 1 mial juz 6 lat i znowu brak chwili dla siebie poprostu sie odzwyczaja czlowiek zreszta trzeba miec tez kiedyc czas dla siebie i na inne rzeczy niz ciagle prac pieluchy :rofl2: Jak sie staralam o 2 BB to z M sie smialismy ze rok odczekamy i kolejne zeby sie dzieci lepiej bawily no i my zebysmy za powiedzmy 6 lat znowu nie przechodzili tego od nowa a tak ubranka wozek itp wszystko jest wrazie jak bedzie syn juz wszystko bedzie mial a jak cora to wiadomo poszalejemy z rose. Ja chcem rodzic w marcu bo u mnie to juz wiosna np za tydzien ma bys u nas 25 C a dzis jest 13 w cieniu :-)
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wszystkie !

eweline00 ja jak mierzylam ph testami to zawsze mialam 4 gora 4,5 a jak używam miernika teraz to ponad 5 do6 a czasami ponizej 5, wiec sodze ze miala LIS to co opisywala pirahna :)

hej wszystko co stosowałam by wspomóc matkę naturę przy płodzeniu syna opisałam, dodam tylko że starania w pozycji od tyłu :-pa później pół godziny nogi na ścianie żeby "towar" się przyjął :-) i się przyjął tylko z odwrotnym skutkiem :baffled:.
Dodam tylko że ja starania zaczęłam 18,5 i 26,5 godziny po pozytywnym teście owulacyjnym, a nie po 36h, więc ja też nie pasuję do metody 0+12.
Korzystałam z tego kalendarzyka małżeńskiego na Piekiełu; 13.07.2012 @, cykle 30 dniowe, trwające 5 dni- kalendarzyk wyliczył mi owulację na 29.07.12 co pokryło sie idealnie z testami owulacyjnymi i dużym prawdopodobieństwem spłodzenia chłopca.

czesc laseczki;)
nie było mnie kilka dni, tęskniłam za Wami

dzis mi znajoma opowiadala o dziewczynie, która była trzeci raz w ciązy(wpadka), lekarz powiedział, ze to trzeci syn i rozpaczała całą ciążę, urodzila sie dziewczynka, a ona twierdzi, że gdyby nie fakt, ze sama jest lekarzem to by na pewno podała tego gina do sądu za straty moralne, bo zmarnował jej ciążę i doprowadzil do depresji ;)

eden tak u nas była wpadka, stosowałam w sumie tylko suplementy
eden milla czytałam gdzieś, ze biżu powinna byc ze sproszkowanym turmalinem, wtedy najlepiej działa,
krystianmartin czekam z niecierpliwościa na wieści ;) tak to niestety jest, ze ciąża przychodzi kiedy sama chce, my o Kubusia walczyliśmy pół roku, a teraz sama nie wiem jakim cudem w ciąży jestem
ewelin ale koszmary.. też miewam i nie moge sie potem otrząsnąć ;(
myszka kochana gdzie Ty mieszkasz skoro masz taka wspaniałą pogodę, wow!

reklama
mama kubulki mieszkam w FR przy Hiszpani :-) nie martw sie kazda dzidzia to wielki dar widocznie tak mialo byc moj drugi BB to tez w pewnym sensie wpadka tzn planowalam go na kafe ale juz chcialam byc w ciazy bo gdy robilismy odstep to nic nie bylo poza tym wiedzialam tylko zeby brac magnez z B6,wapn i kwas foliowy i tylko to jak to mowia do trzech razy sztuka chociaz moja znajoma urodzila zaraz po mnie 3 syna i juz mowi ze dzieci nie planuje a mnie na 3 namawia :-p pewnie by sie cieszyla jak by byl 3 syn no niestety tak jest chyba kazda matka chce miec core :tak:

Mam pytanie poradzcie mi czy pilnowac tej owu czy nie zastanawiam sie czy nie dzialac w dzien pozytywnego testu boje sie ze znow bede dlugo czekac na ciaze i nie upilnuje PH bo dlugo do owu a i a jeszcze jeden problem strasznie ciezko jest mi zbic to PH a jak sie uda to tylko na chwile a co bedzie jeszcze ze sperma przeciez ona tez podwyzsza strasznie sie boje niby chcem ale.... to gadanie ludzi jak narazie planuje nikomu nie mowic jak najdluzej sie da a pozniej bede mowic ze dzidzi nie pokazala co ma miedzy nogami a co to kogo albo ze chcemy niespodzianke przy porodzie :-p glupie to wszystko :-:)zawstydzona/y:

Do góry